Geplaatst op: 20-01-2022
Auteur: Redactie
NRIT Media

Versnelde doorontwikkeling door Fonds Verblijfsrecreatie Zeeland

Versnelde doorontwikkeling door Fonds Verblijfsrecreatie Zeeland

Eind 2021 kregen Ons Buiten (Oostkapelle) en Camping Olmenveld (Serooskerke) een lening via het Fonds Verblijfsrecreatie Zeeland. Beide bedrijven gaan met deze lening verduurzamen en de kwaliteit binnen hun bedrijf verbeteren. Ook in 2022 kunnen ondernemers bij het fonds terecht voor financiƫle ondersteuning.

Een jaarrond aanbod

De komende twee jaar gaat Ons Buiten aan de slag met de herinrichting van de camping. Het oude woonhuis bij de ingang maakt plaats voor nieuwe plekken om zo, ook in de winterperiode, efficiĆ«nter te kunnen werken. De oprit en toegang krijgen een verbeterde uitstraling. En nieuwe circulaire accommodaties zorgen voor meer diversiteit in het aanbod. 

Naast de focus op de jaarronde exploitatie investeert Ons Buiten ook in het elektriciteitsnetwerk, een duurzaam project rond afvalverwerking en zonnepanelen.  


Bekijk het interview met ondernemer Gabriel Coppoolse (Ons Buiten) dat in september 2021 werd gemaakt voor de Inspiratiesessie 'Vanuit crisis naar transitie' dat samen de de hogescholen die toerisme aanbieden werd uitgezonden op 30 september.


 

CO2-reductie door hergebruik water

Camping Olmenveld wil haar ecologische footprint verkleinen en energieneutraal worden. Afgelopen jaren heeft eigenaar Jos Westerbeke al veel stappen gezet, zoals het plaatsen van een bronpomp, meer aandacht voor de zuivering van water en het plaatsen van zonnecollectoren.

 

Met de lening van het fonds investeert Westerbeke in een regenwateropslag (bassin) van ongeveer 20.000 m3. Het regenwater en het afvalwater van de camping worden gezuiverd en beschikbaar gesteld voor akkerbouwbedrijven in de buurt.  Het gaat naar verwachting om 65.000 m3 water. Dat zorgt niet alleen voor een flinke besparing aan leidingwater, maar vermindert ook de CO2-uitstoot van het bedrijf met ongeveer 38%. 

  

Financiering rondkrijgen is lastig

Het Fonds Verblijfsrecreatie helpt familiebedrijven met investeringen die de kwaliteit van het bedrijf verbeteren. Het gaat vaak om grote bedragen en investeringen waarvoor het niet makkelijk is om financiering te krijgen.

Link: https://www.impulszeeland.nl/nl/projecten/fonds-verblijfsrecreatie-zeeland
Trefwoorden: Lening, Fonds, verduurzamen

CELTH
 





||| Nieuws |||

26/03/24
Booking.com stopt duurzaam reisprogramma na gesprek met ACM
Reiswebsite Booking.com heeft na gesprekken met de Autoriteit Consument & Markt (ACM) besloten het zogenoemde Travel Sustainable (voorheen: Duurzaam Reizen) programma offline te halen per 25 maart.
26/03/24
Zo krijgt het thema duurzaamheid voet aan de grond in de reisbranche
Steeds meer mensen raken overtuigd van het nut en de noodzaak van duurzaam leven. Met duurzaam wordt een leefstijl bedoeld die een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk achterlaat. In andere woorden: hoe kunnen we ervoor zorgen dat de natuur zo min mogelijk te lijden heeft onder het gedrag van de mens?
20/03/24
Regeneratieve vakantie-ervaringen in Denemarken
In Denemarken kunnen toeristen meewerken aan natuurbehoud. Visit Denmark start met vier proefreizen en ze zoeken daarvoor Nederlandse en Duitse toeristen. Ze noemen het regeneratieve vakantie-ervaringen.
18/03/24
Exclusief voor leden
VN stelt standaard vast om duurzaamheid van toerisme te meten
De Verenigde Naties hebben een een nieuwe wereldwijde standaard goedgekeurd om de duurzaamheid van toerisme te meten. Alle 193 leden hebben ingestemd het het zogenaamde Statistical Framework for Measuring the Sustainability of Tourism (MST).
15/03/24
Visit Wadden roept op om drones thuis te laten bij bezoek aan Waddengebied
Uit recent onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen blijkt dat drones voor recreatief gebruik vogels kunnen storen. Daardoor worden hun overlevingskansen verkleind.
14/03/24
Kampeerbosje Leerdam en De Dassenburcht winnen Gouden Haring
In de categorie Goud Waard ontving Natuurkampeerterrein Kampeerbosje Leerdam een Gouden Haring voor hun prominente rol in het behoud en de versterking van het netwerk Natuurkampeerterreinen.
27/02/24
Exclusief voor leden
Ongekende marktpotentie 9 op de 10 Nederlanders gaat met vakantie
Ongekende marktpotentie 9 op de 10 Nederlanders gaat met vakantie
20/02/24
Camperaars steeds duurzamer
Camperaars in Nederland houden bij hun reisgedrag steeds meer rekening met duurzaamheid. Een opvallende trend is de toepassing van duurzame energiebronnen onder camperaars

||| Agenda |||

24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...