Geplaatst op: 20-01-2022
Auteur: Marc Gerlings

Marketing Award Rotterdam naar Depot Boijmans

Marketing Award Rotterdam naar Depot Boijmans
Van links naar rechts: Wethouder Roos Vermeij, Menno van Gorp, Mario Kadiks, Burgemeester Aboutaleb, Ina Klaasen en Sjarel Ex (beiden Depot Boijmans Van Beuningen). Foto: Mamascreen.
Rotterdam Partners reikte de Marketing Award Rotterdam uit. De grote winnaar is het eind 2021 geopende Depot Boijmans van Beuningen. Aanstormend talent dat Rotterdam op de kaart zet is Menno van Gorp. De oevre-award gaat naar Mario Kadiks.

Depot Boijmans Van Beuningen is de winnaar van de 20e Marketing Award Rotterdam. De Jury roemde het depot om het uniek en gedurfde karakter, dat wereldwijd inspireert tot navolging. De Marketing Award Aanstormend Talent ging dit jaar naar Menno van Gorp. Mario Kadiks ontving de oeuvreprijs. De Marketing Awards werden op 19 januari op het Stadhuis uitgereikt door burgemeester Aboutaleb en wethouder Vermeij.

De Marketing Awards Rotterdam worden jaarlijks toegekend aan mensen of organisaties die een belangrijke bijdrage leveren aan het imago en de promotie van de stad. In 2020 werden de awards niet uitgereikt in verband met Corona. Dit jaar besloot de jury de draad weer op te pakken, om recht te doen aan al die Rotterdammers die ook in de huidige omstandigheden kans zagen om te blijven ondernemen en innoveren en daarmee ook de stad op een positieve en onderscheidende manier onder de aandacht te brachten. 

Burgemeester Aboutaleb bij de uitreiking: "Rotterdam is een enorm veelzijdige stad. De winnaars van vandaag zijn daar een prachtige afspiegeling van. Zij dragen ieder op eigen wijze het karakter van Rotterdam uit.”

Depot

‘The museum that will show everything’. Zo ging het Depot Boijmans Van Beuningen de wereld over toen het in november de deuren opende. De museale en culturele waarde die het Depot de stad brengt leveren het Depot de Marketing Award Rotterdam op. De jury roemt het unieke concept dat de museumcollectie openbaar ontsluit in een publiek toegankelijk depot. Ze stellen dat museum Boijmans Van Beuningen aan de voorkant staat van een wereldwijde trend in de museale wereld om museumcollecties breder toegankelijk te maken.

Een eervolle vermelding gaat uit naar architectenbureau MVRDV, winnaar van de Marketing Award Rotterdam 2014. Hun unieke ontwerp van het Depot heeft in grote mate bijgedragen aan de mondiale aandacht die het kreeg.

Menno van Gorp aanstormend talent van het jaar

De Marketing Award Rotterdam Aanstormend Talent ging naar breakdancer Menno van Gorp; topsporter, kunstenaar en Rotterdammer met een groot sociaal hart. Als drievoudig wereldkampioen gebruikt hij zijn bekendheid om de Rotterdamse jeugd te inspireren en stimuleren. De ambassadeur van het Jeugdfonds Cultuur Rotterdam opende in april 2021 de OTB-movement; een broedplaats voor urban sports voor de jeugd uit Rotterdam-Zuid.

De komende jaren ligt er voor Van Gorp nog meer moois in het verschiet, aangezien breakdance debuteert als officiële sport op de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. Een prachtige kans voor onze Rotterdammer om zichzelf, zijn sport en zijn stad te laten zien aan de wereld.

Oeuvreprijs gaat naar Mario Kadiks

Eens in de vijf jaar rijkt de jury een derde award uit: de oeuvreprijs. Die eer was voor Mario Kadiks, die in 2021 na 35 jaar afzwaaide als directeur van de Marathon Rotterdam. Onder zijn bezielende leiding groeide de marathon uit van een noodlijdend evenement met 265 deelnemers, tot een internationaal vermaarde wedstrijd. Topsporters komen graag naar Rotterdam vanwege het snelle parcours en breedtesporters hebben de Marathon Rotterdam op hun bucketlist staan wegens de ongeëvenaarde ambiance.

De jury roemt Kadiks om de grote impact die hij als directeur van de marathon heeft gehad op het internationale sport imago van Rotterdam.
Trefwoorden: dmo, Rotterdam, marketing, award, museum, breakdance, marathon

||| Blogs |||

28/04/22
Geef toerisme een nieuwe toekomst
Nee, het is niet normaal zoals het er dit paasweekend op de Amsterdamse Wallen aan toeging. De uitwa...
31/03/22
Build Back Better
Aan het begin van de Coronacrisis leek er veel draagvlak te zijn voor misschien wel fundamentele ver...
13/01/22
Toerisme & Gastvrijheid nieuw thema in onderzoeksambities hogesholen
Op 23 november presenteerden de hogescholen hun onderzoeksambities aan demissionair minister van ond...
15/12/21
Never let a good crisis go to waste
Het is alweer ruim anderhalf jaar geleden dat het Corona virus het land, en daarmee ook de reisbranc...
13/12/21
DITCH THE PITCH
DITCH THE PITCH
13/12/21 · Marketing · Reis & vervoer · Marcel Baltus | Lees meer
Je zal ze de kost moeten geven. Mensen die in artikelen en interviews stellen ‘de leukste baan van...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

27/05/22
Bijzondere natuur legt mountainbikeroutes Sallandse Heuvelrug stil
De mountainbikeroutes over de Sallandse Heuvelrug moeten afgesloten worden tussen 1 april en 30 september. Dat heeft de provincie Overijssel laten weten aan de beheerder van de zogenaamde ‘single tracks’ in het gebied alsmede andere belanghebbenden.
27/05/22
Spannende verhalen in Op vleugels gedragen
Harold van der Linden heeft 55 jaar lang aan de stuurknuppel van een vliegtuig gezeten. Vrijwel vanaf de oprichting was hij in dienst van Transavia waardoor hij de groei, en de groeistuipen, van deze luchtvaartmaatschappij van nabij heeft meegemaakt. Op 1 juni overhandigt hij zijn verhalenbundel Gedragen op vleugels aan CEO Transavia Marcel de Nooijer.
25/05/22
Kees van Wijk: Toerisme in Nederland aan de slag met de Actieagenda
Kees van Wijk is voorzitter van koepel Gastvrij Nederland. Van Wijk sprong afgelopen jaren van de pa...
25/05/22
Festivals & Concerten grote corona verliezers
Dat concerten en festivals slechte jaren achter de rug hebben, is geen verrassing. Maar de cijfers van Respons en VVEM zijn wel ontnuchterend.
25/05/22
Nieuwe naam en centrumgebouw voor Vakantiepark Beekse Bergen
Vakantiepark Beekse Bergen gaat verder onder de naam Lake Resort en heeft een nieuw centrumgebouw.
25/05/22
Exclusief voor leden
Vakantiepark Klein Vink zet natuurwaaier in
Hoe kun je als vakantiepark ervoor zorgen dat volwassenen en kinderen meer weten over de natuur en die gaan ontdekken? Klein Vink ontwikkelde een natuurwaaier.
25/05/22
Horeca scoort slecht op allergeneninformatie, NVWA deelt boetes uit
De meeste bedrijven in retail, ambacht en horeca informeren klanten niet goed over welke allergenen in het voedsel of gerecht is verwerkt. Dat blijkt uit inspecties van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit bij 5.000 bedrijven die nu ook optreedt.
25/05/22
Toeristische overstappunten 2.0 in Achterhoek
Inmiddels zijn de eerste 13 toeristische overstappunten 2.0 gerealiseerd. Naast de opwaardering van bestaande TOP’s zijn een viertal nieuwe TOP’s ontwikkeld.