Geplaatst op: 12-01-2022
Auteur: Marc Gerlings

Genomineerden Foodservice Award 2022

Genomineerden Foodservice Award 2022
De genomineerden voor de ‘Foodservice Award 2022’ verkiezing zijn bekend. Twintig foodservice bedrijven maken kans op een (categorie)prijs. Tijdens deze bijzondere editie, waarbij de meeste deelnemers (gedeeltelijk) gesloten zijn geweest, is er meer dan 21.000 keer gestemd.

De verkiezing is een initiatief van Q&A in samenwerking met Horecava en wordt voor de vierde keer georganiseerd. De prijzen worden dit jaar uitgereikt in de categorieën: Fastservice, Klassieke Horeca, Leisure, Marktkramen, Snackbars, Speciaalzaken, Thuis eten, To go en Warme Maaltijdberzorging.

Onderscheid platform en fysiek

Tijdens de verkiezing is er een onderscheid gemaakt tussen bezorgplatforms/thuis eten en fysieke foodservice bedrijven. Bestelgemak, kwaliteit en prijs bleken bij de bezorgplatforms/thuis eten categorieën het belangrijkst. Bij de fysieke foodservice bedrijven werd kwaliteit, prijs en assortiment als belangrijk beschouwd.

Bekendmaking van de winnaars

Normaliter zouden de winnaars vandaag bekend worden gemaakt op de Horecava. Aangezien dit door de huidige maatregelen niet door kan gaan, is er een alternatief gezocht en worden de winnaars feestelijk bekendgemaakt op 10 maart 2022. De genomineerden krijgen bericht over de manier waarop dit wordt gedaan. Naast de categoriewinnaars wordt ook de winnaar van de overall titel bekend gemaakt. De overallwinnaar is de categoriewinnaar met het hoogste eindcijfer.

Genomineerden ‘Foodservice Awards 2022’

Op alfabetische volgorde:

Fastservice: Domino’s Pizza, McDonald’s

Klassieke Horeca – Out of Home: Brownies&Downies, La Place

Leisure: Efteling, Landal Greenparks

Marktkramen: De Kaaskoning, ‘t Stoepje

Snackbars: FEBO, Kwalitaria

Speciaalzaken: De Keurslager, Zuivelhoeve

Thuis eten: Allerhande Box, Hello Fresh, Vegan Masters

To Go: Ah to Go, La Place, Starbucks, Subway

Warme maaltijdbezorging: Domino’s Pizza, Kwalitaria
Trefwoorden: food, leisure, horeca, award

||| Blogs |||

08/11/21
Gooi je oude schoenen niet te vroeg weg
Bij de oprichting van je bedrijf is je concept cruciaal. Wat is je product, wie behoort tot de doelgroep, welke prijs vraag je, wat is het onderscheidend vermogen, wat is de toegevoegde waarde van je bedrijf? En nog 10 vragen uit het boekje voor beginners. Als een bedrijf eenmaal draait lijkt het allemaal vanzelf te gaan toch? Niet is minder waar natuurlijk. Waar wij de echte uitdaging zien is als een bestaand bedrijf wil of moet transformeren naar een ander of aanvullend concept. De winkel verbouwen als het ware, terwijl die wel open moet blijven.
07/06/21
Bezint eer ge begint!
Bezint eer ge begint!
07/06/21 · Horeca · Guido Aerts | Lees meer
De laatste dertig jaar gaan we in oktober samen met vrienden een lang weekend naar een super leuk ho...
29/05/20
Wie breekt de macht van de Online Travel Agency’s?
Leisure Brains begrijpt er geen (J)OTA van dat er nog een OTA bestaat…. Ze vragen zich af of omdenken kans van slagen heeft.
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

19/05/22
KHN kritisch over voorbereiding overheid op nieuwe coronacrisis
Horecaorganisatie KHN pleit ervoor dat de overheid concrete plannen maakt om een mogelijk nieuwe coronacrisis goed op te vangen. Het is van mening dat de overheid niet kan verwachten dat alleen bedrijven zich voorbereiden. Daarbij moet duidelijk zijn welke maatregelen effectief zijn.
18/05/22
Ondernemersvertrouwen neemt toe maar ruim 46% heeft zorgen om prijsstijgingen
Het is een bijzondere tijd met aan de ene kant stijgend ondernemersvertrouwen maar er zijn grote zorgen om prijsstijgingen voor materialen en dienstverlening.
17/05/22
Krapte op de arbeidsmarkt met nationaal record vacaturegraad in horeca
De spanning op de arbeidsmarkt is in het eerste kwartaal van 2022 verder toegenomen. Stonden er in het laatste kwartaal van 2021 nog 106 vacatures tegenover elke 100 werklozen, een kwartaal later is dat opgelopen tot 133 per 100. De vacaturegraad in de horeca heeft het landelijk record te pakken. Voor het eerst is de vacaturgraad in de horeca op 112 uitgekomen in het eerste kwartaal van 2022.
12/05/22
Exclusief voor leden
Snel herstel horeca maar volledig herstel in 2023
Gedurende 2022 vindt er in de horeca een grote inhaalslag plaats met een verwachte volumegroei van 30% tot 35%. Ondanks de forse groei zal de horecasector naar verwachting pas in 2023 volledig zijn hersteld van de coronapandemie, verwacht bank ING. Deze bank legt ook het gunstige verband tussen evenementen en volumegroei van de horeca.
11/05/22
Feel the kick - passievideo over fietsen in Nederland
De vrijheid op de pedalen ervaren. Maar dan wel gefilmd dat je niet blijft kijken maar ook de trip naar Nederland boekt om het in de Lage landen mee te maken.
11/05/22
Dormio start huizenverkoop Resort De Hondsrug
De verkoop van vakantiewoningen op het nieuwe Dormio Resort De Hondsrug is gestart. Het gaat om een 70-tal vakantiewoningen. Dormio bouwt verschillende woningen voor specifieke doelgroepen.
10/05/22
Flinke prijsstijgingen in vrijetijdssector
Het inflatiespook is weer helemaal terug. Wat betekent dat voor prijzen in de vrijetijdssector?
14/04/22
Roompot park in Kijkduin trapt paasweekend af met tal van vernieuwde faciliteiten
Het paasweekend staat al een poos met stip genoteerd in de agenda van de gasten en het personeel van...