Geplaatst op: 04-01-2022
Auteur: Redactie
NRIT

Vier organisaties samen in Apeldoorn Partners

Vier organisaties samen in Apeldoorn Partners

Op 1 januari 2022 zijn het Toeristisch Platform Apeldoorn, Congresstad Apeldoorn en Apeldoorn Marketing gefuseerd. Samen met Centrummanagement Apeldoorn vormen zij de nieuwe organisatie verantwoordelijk voor het vermarkten en ontwikkelen van Apeldoorn als ‘Royale en Groene stad’ voor bewoners, bezoekers, bedrijven en congressen. Door de organisaties samen te voegen ontstaat er een efficiëntieslag in het positioneren van Apeldoorn met als doel de lokale economie te versterken.

Voorheen opereerden de organisaties zelfstandig met een eigen bestuur en financiering. Met de fusie beogen de organisaties meer slagkracht, efficiëntie en bundeling van krachten. De nieuwe organisatie ‘Apeldoorn Partners’ krijgt een nieuwe Raad van Toezicht. De voormalige besturen van de organisaties verenigen zich in klankbordgroepen om zo input en feedback te blijven leveren vanuit ondernemers.

Economie versterken

Doel van de nieuwe organisatie is de economie van Apeldoorn te versterken. Om dit te realiseren wordt Apeldoorn ontwikkeld en vermarkt als ‘Royale en Groene stad’. Uit onderzoeken blijkt dat het onderscheidend vermogen van Apeldoorn zit in het alom aanwezige groen, de aanpak op verduurzaming, de ruim opgezette stad en de koninklijke elementen. Door deze elementen verder te ontwikkelen en uit te lichten, worden ze imagovormend voor Apeldoorn. Inzet is realiseren dat mensen van buiten de stad direct een beeld hebben van Apeldoorn. Dat wordt gerealiseerd door uit te bouwen wat er al is. 

De komende jaren staan in het teken van het ontwikkelen van aanbod in de binnenstad en het buitengebied van Apeldoorn dat het imago van de Royale en Groene stad bevestigd. Daarnaast richt de nieuwe organisatie zich op acquisitie op imagobevestigende congressen en het coördineren van imagobevestigende evenementen in Apeldoorn. En uiteraard het promoten van Apeldoorn als de Royale en Groene stad om te bezoeken, wonen en te werken, nationaal en internationaal.

Bundeling van krachten

In de Citymarketing wordt samenwerking gezocht met diverse stakeholders. De gemeente Apeldoorn is als opdrachtgever van de Citymarketing één van de belangrijkste partners. Jeroen Joon, wethouder Economie van Apeldoorn: "Ik ben enorm blij met deze ontwikkeling. Door de samenwerking binnen Apeldoorn Partners zijn we nog beter in staat om aan de wereld te laten zien dat Apeldoorn een groene en royale gemeente is om trots op te zijn.” De bestaande samenwerking met Centrummanagement op het gebied van marketing, communicatie, administratieve ondersteuning wordt gecontinueerd en op onderdelen verder verstevigd. Daarnaast is een breed aantal stakeholders in Toerisme, Cultuur, bedrijfsleven, onderwijs en wonen betrokken bij de uitwerking van het meerjarenplan van Apeldoorn Partners.

Claudi Groot Koerkamp, directeur Apeldoorn Partners: ‘het imago van Apeldoorn beïnvloeden we niet alleen als Apeldoorn Partners. Daar is een brede samenwerking op de domeinen Wonen, Werken en Vrije tijd voor nodig. Door deze fusie aan te gaan, realiseren wij als partners bundeling van krachten en financiering en zijn we in uitvoering veel efficiënter. Hierdoor kunnen wij een veel stevigere vuist maken om samen met onze stakeholders de economie van Apeldoorn een boost te geven’.

Topics:Marketing
Trefwoorden: marketing, dmo's, cmo's, vvv's, gelderland

CELTH
 






||| Nieuws |||

17/04/24
Exclusief voor leden
Jaarbeurs zet campagne congrescoaches op voor vasthouden toppositie
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
Exclusief voor leden
Boekingstrends meivakantie
Met de meivakantie aanstaande komen diverse touroperators met hun boekingstrends. TUI Nederland ziet 10% meer reizigers tijdens de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. De VakantieDiscounter ziet een grote belangstelling voor een all-inclusive naar Turkije.
17/04/24
Exclusief voor leden
Erfgoeddag met thema 'Thuis'
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
ANVR pleit voor flexibiliteit rondom schoolvakanties
De ANVR pleit voor meer flexibiliteit rondom schoolvakanties. Hiermee wordt vakantiedrukte beter gespreid op wegen en luchthavens, maar ook op de bestemmingen zelf, meent ANVR. Frank Oostdam reageert op het gemaakte position paper over de gewenste flexbiliteit.
17/04/24
Jaarverslag Koninklijke Jaarbeurs 2023
Na een periode van drie moeizame coronajaren is er weer behoefte om elkaar te zien en te ontmoeten. Koninklijke Jaarbeurs publiceerde deze week het jaarverslag 2023. Jaarbeurs is weer volop in bedrijf.
15/04/24
Minke Rabaut in workshop 3ST
Minke Rabaut van Impuls Zeeland is toegevoegd aan de workshop 3ST tijdens het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024, op 18 april in Vlissingen
15/04/24
Uitstoot industrie omlaag maar luchtvaart omhoog
In 2023 was de uitstoot van de Nederlandse bedrijven binnen het Europese Emissiehandelssysteem (EU ETS) 13,2% lager dan in 2022. In tegenstelling tot de luchtvaart die noteerde een stijging van 11%.
15/04/24
Inchecken met betaalpas in buurtbus
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van vervoerder Arriva.

||| Agenda |||

18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...
14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...