Geplaatst op: 23-12-2021
Auteur: NRIT redactie

Stichting Vrije Recreatie verschuift beurzen naar 2023

Stichting Vrije Recreatie verschuift beurzen naar 2023
Na de persconferentie van zaterdag jl. met daarin de aangekondigde lockdown, kon ook de Stichting Vrije Recreatie (SVR) niet anders doen dan een streep zetten door de geplande Vakantiebeurzen 2022.

Het is een grote tegenvaller, de tweede op rij, voor zowel de organiserende SVR als voor standhouders (kampeerboeren) en donateurs (kampeerders), meldt de kampeerorganisatie.

Eenvoudig en summier gestart in 1987 groeiden deze beurzen in de loop der jaren uit tot vier grootschalige evenementen per jaar, met per locatie variërende bezoekersaantallen van acht- tot tienduizend belangstellenden, op zoek naar een rustige, ruime en betaalbare camping in binnen- of buitenland.

Na het afzeggen van de beurzen in 2021 kreeg de SVR, mede dankzij de medewerking van de vastgelegde beurslocaties, de mogelijkheid deze door te schuiven naar 2022, waardoor de beursorganisatoren zich – weliswaar onder voorbehoud – konden richten op nieuwe data in januari en februari.

Echter, naarmate het jaar vorderde werden de vooruitzichten somber, met tenslotte de aankondiging van de nieuwe lockdown; weliswaar voorlopig tot de volgende persconferentie in januari en uiteraard zonder enige zekerheid over de dan eventueel nodige maatregelen.

Gezien de momenteel geldende voorschriften en de onzekerheid over de toekomst, ziet de SVR zich dan ook genoodzaakt de beurzen 2022 weer een jaar te verschuiven.

Wederom hebben de beurslocaties: Expo Houten – Expo Haarlemmermeer, Vijfhuizen – MartiniPlaza, Groningen – Autotron, Rosmalen, zich zeer coöperatief getoond en werken uit coulance hieraan mee. Ook voor hen hoopt de SVR dan ook dat het in 2023 voor de recreant toch weer mogelijk zal zijn om zelf zijn eigen kampeerboer of -boerin uit te zoeken op een ouderwets, bekende en gezellige manier in deze vertrouwde evenementenhallen.

Digitale beurzen als noodsprong

Om in 2022 campings en donateurs toch samen te brengen, worden – net als in 2021 – in de gebruikelijke beursperiode weer digitale SVR-Vakantiebeurzen georganiseerd.
Trefwoorden: kamperen, beurs, lockdown

||| Blogs |||

15/12/21
Never let a good crisis go to waste
Het is alweer ruim anderhalf jaar geleden dat het Corona virus het land, en daarmee ook de reisbranc...
25/11/21
Verduurzaming Toerisme in Nederland moet sneller
Jos Vranken en Martin Cnossen nodigen de sector uit om een duurzame versnelling in te zetten.
08/11/21
Gooi je oude schoenen niet te vroeg weg
Bij de oprichting van je bedrijf is je concept cruciaal. Wat is je product, wie behoort tot de doelgroep, welke prijs vraag je, wat is het onderscheidend vermogen, wat is de toegevoegde waarde van je bedrijf? En nog 10 vragen uit het boekje voor beginners. Als een bedrijf eenmaal draait lijkt het allemaal vanzelf te gaan toch? Niet is minder waar natuurlijk. Waar wij de echte uitdaging zien is als een bestaand bedrijf wil of moet transformeren naar een ander of aanvullend concept. De winkel verbouwen als het ware, terwijl die wel open moet blijven.
16/07/21
Van duurzaam herstel naar  een duurzame sector
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) meldt (21 mei jl.) “wereldwijd 14 procent minder coronabesmettingen dan vorige week”. Het herstel van de gastvrijheidssector lijkt daarmee met de toenemende vaccinatiegraad ingezet. Maar of er ook daadwerkelijk sprake is van een duurzaam herstel, dat is maar de vraag ...
09/07/21
Dromomania
Wat een intens genot was het. De voortijdige uitschakeling van het Nederlands Elftal (nou ja, eigenl...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

18/01/22
Exclusief voor leden
Airbnb start campagne jaar leven in Sambuca
Airbnb is op zoek naar de ideale kandidaat die gratis een jaar in een door een ontwerper opgeknapte, traditionele Italiaanse woning wil wonen om gasten te ontvangen. Het traditionele huis staat in het Siciliaanse dorp Sambuca dat al bekendheid kreeg door een opvallende campagne om het dorp te verjongen.
17/01/22
Beekdaelen-fietsroute het populairst in 2021
In januari is het traditiegetrouw tijd om terug te kijken naar de resultaten van het afgelopen jaar....
13/01/22
Nieuwe landmark voor Nederland Zeesluis IJmuiden (de grootste zeesluis in de wereld)
Iedere toerist die Panama bezoekt wil waarschijnlijk ook het beroemde kanaal even zien. Zal straks i...
12/01/22
Twee investeerders steken geld in Europese expansie JetCamp
Met 2 nieuwe investeerders aan boord is JetCamp het nieuwe jaar goed begonnen. Het boekingsplatform voor campings en vakantieparken wil daarmee versneld groeien in de Europese campingmarkt van 5 miljard Euro. Investeerders zijn de Falkensteiner Michaeler Tourism Group (FMTG) onder leiding van Otmar Michaeler en Cunningham Holding, het investeringsvehicle van Jan-Peter Cruiming.
07/01/22
Merlin Entertainments expands Netherlands operation with management of THIS IS HOLLAND experience
Merlin Entertainments ("Merlin” or "the Company”), a global leader in location-based entertainme...
03/01/22
Goede zomer lichtpuntje voor recreatiesector Utrechtse Heuvelrug
Net als vorig jaar beleefde de toeristische sector op de Heuvelrug in 2021 een moeilijk jaar. Dat bl...
03/01/22
Airbnb gaat toeristenbelasting voor vakantieverhuur innen en afdragen aan gemeente Den Haag
Vanaf 1 januari 2022 gaat Airbnb automatisch toeristenbelasting innen en afdragen aan de gemeente De...
30/12/21
Respons van vrijetijdsbedrijven op sociale media weer lager
Hoe reageren vrijetijdsbedrijven op vragen van consumenten op sociale media? De Breda University of Applied Sciences nam de proef op de som.