Geplaatst op: 20-12-2021
Auteur: NRIT redactie

Vliegbasis Soesterberg bijzonder decor voor Vuelta 2022

Vliegbasis Soesterberg bijzonder decor voor Vuelta 2022
In Madrid is het parcours van de Vuelta 2022 bekend gemaakt. De 77e editie van de Spaanse wielerronde start vrijdag 19 augustus met een tijdrit door Utrecht en de dag erna zal er een etappe dwars door onze regio gaan. Voormalig vliegbasis Soesterberg is het decor van een tussensprint. Aan het publieksprogramma wordt nog gewerkt.

Etappe 2 Vuelta 2022

Gedeputeerde Hanke Bruins Slot: "De Vuelta doorkruist het mooie Utrechtse landschap. Tijdens het evenement vinden verschillende activiteiten plaats voor en door inwoners. Dankzij vele vrijwilligers is het mogelijk om er echt een sportief en duurzaam evenement van te maken waar iedereen van kan genieten.”
 
Op vrijdag 19 augustus is er een ploegentijdrit door de stad Utrecht. Een dag later gaat de etappe van ’s-Hertogenbosch naar Utrecht. Tijdens die rit komt het peloton bij Rhenen de provincie Utrecht binnen. Vervolgens rijden de wielrenners via de gemeenten Renswoude, Utrechtse Heuvelrug, Woudenberg, Leusden, Amersfoort, Soest, Zeist en De Bilt richting de finish op het Utrecht Science Park. 

Soesterberg bijzonder decor

De karavaan rijdt ook over de start- en landingsbaan van Park Vliegbasis Soesterberg. Op deze unieke locatie zal een tussensprint gehouden worden.
"De landingsbaan van Vliegbasis Soesterberg is hét hoogtepunt van het Nederlandse Vuelta-parcours!” vindt Rob Metz, burgemeester van Soest. "Met de weidse natuur van het Utrechts Landschap, op een plek waar de militaire geschiedenis nog écht voelbaar is. Dit belooft een spektakelstuk te worden. Dat is iets waar niet alleen Soesterberg en Soest zich op kunnen verheugen, maar ook de rest van de regio en de Nederlandse wielerfans.” 

Op zondag 21 augustus leggen de wielrenners een parcours af met start en finish in Breda. De exacte route van alle etappes is te vinden op: www.lavueltaholanda.com  externe link 

Duurzaam feest voor iedereen 

Het is een opsteker dat een groot evenement als de Vuelta naar de provincie Utrecht komt. De samenwerkende publieke partners, betrokken private partners, inwoners en bedrijven uit de doorkomstgemeenten maken er een sportief, gezond en duurzaam feest van voor iedereen. In de periode rondom het evenement vindt een speciaal programma plaats met allerlei activiteiten. De inhoud van dit zogenoemde ‘activatieprogramma’ wordt in 2022 bekend gemaakt.   

Herkansing 

De Nederlandse projectorganisatie was in 2020 genoodzaakt de start van dit wielerevenement terug te geven aan de Spaanse organisatie in verband met de coronapandemie. Het is gelukt om de start in een ander jaar alsnog vorm te geven in ons land. De organiserende publieke partijen, de provincies Utrecht en Noord-Brabant en de steden Breda, ’s-Hertogenbosch en Utrecht, hebben in mei 2021 groen licht gegeven voor de start van de Spaanse wielerronde La Vuelta in 2022 in Nederland.  
Trefwoorden: sport, citymarketing, wielrennen, beleid

CELTH
 






||| Nieuws |||

25/04/24
Schiphol verwacht grote drukte met meivakantie
Luchthaven Schiphol verwacht 10% meer reizigers in de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. Het wordt daarmee drukker op de luchthaven dan normaal. Nieuwe en snellere securityscanners moeten reizigers sneller door de controles helpen.
24/04/24
De Leistert is beste camping van Nederland
Recreatiepark De Leistert is door kampeerders uitgeroepen tot ‘Beste camping van Nederland’. In Belgie werd de award gewonnen door Camping Sandaya Parc La Clusure en in de Luxemburg door Camping Fuussekaul.
23/04/24
Exclusief voor leden
Eurocamp ziet kansen in Oranje sportzomer
Kampeeraanbieder Eurocamp ziet marketing- en saleskansen bij de grootste sportevenementen van het jaar: de Olympische Spelen, het EK Voetbal, de Tour de France en de Formule 1.
23/04/24
Exclusief voor leden
Geen andere weg voor horeca dan kosten doorberekenen?
In het eerste kwartaal van 2024 verhoogden restaurants en cafés hun prijzen met gemiddeld 6 procent blijkt uit cijfers van het CBS. Maar de horeca lijkt geen andere weg te zien dan de gestegen kosten door te berekenen aan de gasten.
23/04/24
Exclusief voor leden
Start vereniging mobiliteit KNV Connected Mobility
De transitie naar een groenere, efficiënter en meer vraaggestuurde mobiliteitsstructuur is in volle gang. Die transitie is hard nodig om als mobiliteitssector door te kunnen groeien en onze maatschappelijke ambities te realiseren. Daarvoor wordt KNV Connected Mobility opgestart.
23/04/24
Moskee Al Hijra  in Leiden sluit aan bij Grootste Museum
Op vrijdag 3 mei sluit de Al Hijra Moskee in Leiden zich aan en wordt hiermee de 23ste ‘museumzaal’.
22/04/24
Exclusief voor leden
Nieuwe waterattractie voor Bellewaerde
Het Vlaamse attractiepark Bellewaerde heeft een nieuwe waterattractie. Amazonia ligt in het hart van de nieuwe zone ‘Mundo Amazonia waar in totaal 21 miljoen euro is geïnvesteerd.
19/04/24
ZooParc in Overloon biedt bezoekers bijzondere kans: word een dag dierenverzorger
Vanaf mei kunnen bezoekers in de dierentuin een halve dag meelopen met een dierenverzorger en helpen met dagelijkse werkzaamheden bij de verzorging van de dieren.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
06/06/24
06/06/24 t/m 06-06-24: Nationaal Congres Citymarketing
Het Nationaal Congres Citymarketing heeft dit jaar als thema: Talent & Impacts. Gaststad is dit ...