Geplaatst op: 30-12-2021
Auteur: Marc Gerlings

Boosters zetten helpt vakbeurs

Boosters zetten helpt vakbeurs
De komende editie van De Groene Sector Vakbeurs, die gepland staat op 11, 12 en 13 januari in Evenementenhal Hardenberg, is  verplaatst naar 8, 9 en 10 maart 2022 vanwege de verlenging van de coronamaatregelen. Door de intensieve boostercampagne hoopt de beursorganisatie dat meer mogelijk is in maart.

"Nu de zogenoemde avondlockdown door de overheid is verlengd tot en met 14 januari 2022 is het onmogelijk geworden om De Groene Sector Vakbeurs op de oorspronkelijke datum door te laten gaan. "Beurzen mogen door, daar zijn we ontzettend blij mee. Maar we hebben wel met maatregelen te maken, zoals de verplichte sluitingstijd van 17.00 uur. Hierdoor kan De Groene Sector Vakbeurs niet doorgaan met een gebruikelijke avondopening op alle dagen. En gezien ons bezoekersprofiel is dat wel noodzakelijk. Daarom moeten wij noodgedwongen de beurs verplaatsen naar maart,” zegt Ramon Schlepers namens De Groene Sector Vakbeurs.

Doelgroep wil graag komen in de avonduren

De Groene Sector Vakbeurs is al ruim 20 jaar een begrip in de groene branche. Gemiddeld wordt de beurs elk jaar bezocht door zo’n 15.000 bezoekers, met name hoveniers, beslissers binnen de gemeentelijke groenvoorziening, tuin- en landschapsarchitecten en groot groenvoorzieners. Schlepers: "Een zeer groot deel van deze bezoekers bezoekt elk jaar De Groene Sector Vakbeurs in de avonduren. Om dezelfde kwaliteit en toegevoegde waarde te kunnen bieden zoals men gewend is van onze beurs, is een avondopenstelling noodzakelijk.”

Boostercampagne

Met een verplaatsing naar 8, 9 en 10 maart 2022 verwacht de beursorganisatie voldoende kans van slagen te hebben om de beurs dan wél door te laten gaan. "Zoals gisteren aangekondigd in de persconferentie wordt de boostercampagne ontzettend versneld, waardoor elke 18+’er half januari al zijn of haar boosterprik kan hebben gehad. Dat biedt perspectief en we verwachten dan ook dat in maart in ieder geval weer meer ruimte is en de huidige avondlockdown verleden tijd zal zijn. Als ik de afgelopen maanden tijdens de contacten met bezoekers en exposanten iets heb geproefd, dan is het wel de behoefte om elkaar na twee jaar weer te ontmoeten. Voor de 2023-editie keren we weer terug naar de oude datum op 10, 11 en 12 januari 2023”, aldus Schlepers.

Voor meer informatie: www.groenesector.nl.
Trefwoorden: groen, natuur, vakbeurs, Easyfairs

Gerelateerde berichten:

 • Geen gerelateerde berichten.
 • ||| Blogs |||

  08/11/21
  Gooi je oude schoenen niet te vroeg weg
  Bij de oprichting van je bedrijf is je concept cruciaal. Wat is je product, wie behoort tot de doelgroep, welke prijs vraag je, wat is het onderscheidend vermogen, wat is de toegevoegde waarde van je bedrijf? En nog 10 vragen uit het boekje voor beginners. Als een bedrijf eenmaal draait lijkt het allemaal vanzelf te gaan toch? Niet is minder waar natuurlijk. Waar wij de echte uitdaging zien is als een bestaand bedrijf wil of moet transformeren naar een ander of aanvullend concept. De winkel verbouwen als het ware, terwijl die wel open moet blijven.
  09/07/21
  Dromomania
  Wat een intens genot was het. De voortijdige uitschakeling van het Nederlands Elftal (nou ja, eigenl...
  18/03/21
  Het ontwikkelen van recreatiebedrijven begint met het eind voor ogen
  Overheden buitelen over elkaar rondom het thema: vitale verblijfsrecreatie. Terecht, want een sterke verblijfsrecreatie draagt bij aan de leefbaarheid in een stad, dorp of gemeente. Goed dat overheden daar op letten. In onze optiek hebben veel gemeenten echter weinig oog voor het sturen op nieuwe concepten die gebaseerd zijn op toeristisch-recreatieve exploitatie.
  18/03/21
  Ken jij al een recreatief boetiek park?
  In deze blog aandacht voor een nieuwe nichemarkt die we zien in de verblijfsrecreatie en die in de branding naar de gast voor een nieuw onderscheidend merk zou kunnen zorgen. We zien dit als een mooie tegenhanger van veel grootschalige ontwikkelingen in de verblijfsrecreatie.
  09/05/20
  Van de verblijfsrecreatieparadox naar de toerismeparodie…
  Deel 1 van de toerismeparodieRECRON lanceerde ooit eens de term ‘verblijfsrecreatieparadox’ waar...

  ||| Twitter |||

  ||| Nieuws |||

  19/05/22
  Phoenix Awards naar Vacansoleil en Filmcafé
  Vacansoleil Camping Holidays heeft tijdens de Big Improvement Day de award gewonnen voor onderneming die zich krachtig heeft hersteld na een moeilijke periode. Het laat ook zien hoe zwaar Vacansoleil leed tijdens de coronajaren. Ook in de tweede categorie won een bedrijf uit de vrijetijdseconomie, het Filmcafe.
  18/05/22
  Ondernemersvertrouwen neemt toe maar ruim 46% heeft zorgen om prijsstijgingen
  Het is een bijzondere tijd met aan de ene kant stijgend ondernemersvertrouwen maar er zijn grote zorgen om prijsstijgingen voor materialen en dienstverlening.
  18/05/22
  Genomineerde accommodaties bij Bed & Breakfast Nederland voor 2022
  Drie bed & breakfasts maken kans op de titel ‘Beste B&B van Nederland 2022. Er zijn nog 3 categorieën met genomineerde accommodaties.
  13/05/22
  Mooiste kasteel van Nederland een hostel?
  De ANWB-verkiezing Allermooiste kasteel van Nederland nadert de ontknoping. Het kan zijn dat het mooiste kasteel een hostel is. De jury kijkt ook naar de verbinding met recreatie.
  12/05/22
  Neem een kijkje in het Romeins verleden
  Ben je geïnteresseerd in erfgoed, neem dan een kijkje in het verleden met de vitrinekastjesroute. D...
  12/05/22
  Exclusief voor leden
  Snel herstel horeca maar volledig herstel in 2023
  Gedurende 2022 vindt er in de horeca een grote inhaalslag plaats met een verwachte volumegroei van 30% tot 35%. Ondanks de forse groei zal de horecasector naar verwachting pas in 2023 volledig zijn hersteld van de coronapandemie, verwacht bank ING. Deze bank legt ook het gunstige verband tussen evenementen en volumegroei van de horeca.
  11/05/22
  Dormio start huizenverkoop Resort De Hondsrug
  De verkoop van vakantiewoningen op het nieuwe Dormio Resort De Hondsrug is gestart. Het gaat om een 70-tal vakantiewoningen. Dormio bouwt verschillende woningen voor specifieke doelgroepen.
  10/05/22
  Flinke prijsstijgingen in vrijetijdssector
  Het inflatiespook is weer helemaal terug. Wat betekent dat voor prijzen in de vrijetijdssector?