Geplaatst op: 16-12-2021
Auteur: Marc Gerlings

Bioscopenketen Pathé springt in op kans vervroegde kerstvakantie

Bioscopenketen Pathé springt in op kans vervroegde kerstvakantie
Campagnemateriaal Pathé voor de kerstvakantie van 2021.
De meeste scholen sluiten vrijdag 17 december het jaar af. Na de persconferentie over de coronamaatregelen van afgelopen dinsdag werd duidelijk dat de scholen bijna een week langer met kersvakantie gaan. Pathé ziet daarin een kans en schakelde snel extra programmering in voor films in de vroege ochtend en overdag.

Vanaf maandag 20 december zijn de bioscopen van deze keten dagelijks vervroegd open, in sommige bioscopen zelfs vanaf 07:30 uur. Kindertitels zoals Encanto, Sing 2, Silverstar, De Drekkies, Monster Family 2 en Captain Nova en andere toptitels zoals Spider-Man: No Way Home, West Side Story en House of Gucci zijn drie weken lang te zien op het grote doek vanaf de vroege uurtjes.

Keten verrast door enthousiasme vroege bezoekers

Pathé ging afgelopen zaterdag voor het eerst open met films vanaf 06:00 uur en deze werden direct goed bezocht. Vanochtend gingen veel bezoekers al om 07:30 uur naar de eerste voorstellingen van de nieuwe release Spider-Man: No Way Home. 

Doron Kurz, Commercieel Directeur Pathé: "We zien dat filmliefhebbers graag vroeg hun bed uitstappen voor de beste films op het grote doek. Door eerder open te gaan kunnen we onze bezoekers nog meer spreiden en bieden we een veilig en leuk uitje. De dag van veel gezinnen start vaak al in de vroege uurtjes. We hopen ouders hiermee te kunnen ontlasten die nu ineens een extra week hun kids thuis hebben en op zoek zijn naar een makkelijk, veilig en ontspannen uitstapje waar zij kunnen genieten van de leukste kinderfilms.”

Vroeg naar West Side Story

Naast de diverse kinderfilm programmering, draaien er ook tal van blockbusters en andere mooie films voor volwassenen in de vroege uurtjes zoals Spider-Man: No Way Home, West Side Story, House of Gucci, Ghostbusters: Afterlife en Alles op Tafel. In de komende periode komen daar nog topfilms bij zoals The Matrix Resurrections, Initiation en The King’s Man.
Trefwoorden: bioscoop, corona, kerstvakantie, kans, attractie, marketing

||| Blogs |||

13/01/22
Toerisme & Gastvrijheid nieuw thema in onderzoeksambities hogesholen
Op 23 november presenteerden de hogescholen hun onderzoeksambities aan demissionair minister van ond...
15/12/21
Never let a good crisis go to waste
Het is alweer ruim anderhalf jaar geleden dat het Corona virus het land, en daarmee ook de reisbranc...
13/12/21
DITCH THE PITCH
DITCH THE PITCH
13/12/21 · Marketing · Reis & vervoer · Marcel Baltus | Lees meer
Je zal ze de kost moeten geven. Mensen die in artikelen en interviews stellen ‘de leukste baan van...
25/11/21
Verduurzaming Toerisme in Nederland moet sneller
Jos Vranken en Martin Cnossen nodigen de sector uit om een duurzame versnelling in te zetten.
08/11/21
Gooi je oude schoenen niet te vroeg weg
Bij de oprichting van je bedrijf is je concept cruciaal. Wat is je product, wie behoort tot de doelgroep, welke prijs vraag je, wat is het onderscheidend vermogen, wat is de toegevoegde waarde van je bedrijf? En nog 10 vragen uit het boekje voor beginners. Als een bedrijf eenmaal draait lijkt het allemaal vanzelf te gaan toch? Niet is minder waar natuurlijk. Waar wij de echte uitdaging zien is als een bestaand bedrijf wil of moet transformeren naar een ander of aanvullend concept. De winkel verbouwen als het ware, terwijl die wel open moet blijven.

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

17/01/22
Beekdaelen-fietsroute het populairst in 2021
In januari is het traditiegetrouw tijd om terug te kijken naar de resultaten van het afgelopen jaar....
17/01/22
Libelle Zomerweek verhuist dit jaar naar Expo Haarlemmermeer
Libelle Zomerweek, al 25 jaar het grootste buitenevenement voor vrouwen, gaat verhuizen naar Expo Ha...
17/01/22
Vroegboekpiek: vijf keer zoveel vroegboekingen dan in 2021
Met de Omikron-variant en een hoog aantal besmettingen in Nederland is het vroegboekseizoen nog niet...
17/01/22
Exclusief voor leden
EZ over regie nemen voor circulaire economie
De overheid moet regie nemen’ een veelgehoorde zin op televisie, in de krant en op sociale media. ...
17/01/22
Exclusief voor leden
Leisurelands beleeft relatief goed jaar 2021
In 2021 bezochten ruim 3,6 miljoen bezoekers de recreatiegebieden van beheerder Leisurelands. Iets minder dan in 2020, toen de teller 4 miljoen bezoekers uitkwam. De daling in bezoekersaantallen is het gevolg van een zomer met aanzienlijk minder zonnige dagen dan in 2020. Toch is Leisurelands blij dat ze in deze tijd van veel binnen zitten een veilige uitvlucht kan bieden aan bezoekers uit de regio.
16/01/22
ING: 2022 nog zwaar jaar voor de horeca
Hoe is het de Nederlandse horeca in 2021 vergaan en wat is het perspectief? ING gaat in haar nieuwste sectorupdate daarop in.
16/01/22
Onderzoek naar belevingswaarde van bomen met Virtual Reality
Wat is volgens de Nederlander de meest attractieve boom voor de leefomgeving? Wageningen Universiteit onderzocht dat met Virtual Reality.
16/01/22
Bioscopen verliezen meer dan helft van bezoek
Bioscopen hebben een historisch slecht jaar achter de rug. Nog slechter dan het al dramatische 2020. Hoe zien de cijfers eruit en hoe reageert de branche?