Geplaatst op: 07-12-2021
Auteur: NRIT redactie

Enkele reistrends voor 2022

Enkele reistrends voor 2022
Met nog een kleine maand te gaan, klopt het jaar 2022 aan de deur. We zijn veel bezig met trends en ontwikkelingen. Een paar opvallende en ook vreemde trends zetten we alvast bij elkaar. 

Desondanks is het alsnog lastig om de toekomst van reizen te voorspellen, zeker tijdens de pandemie, wat voor veel onzekerheid zorgt in de toerismesector. Dit is natuurlijk wel van belang. Als je zelf op reis wilt, wil je immers zeker weten dat je reis door kan gaan. Ook voor de gasten die je ontvangt in je Airbnb of vakantiepark is dit het geval. Helaas kun je hier niet voor verzekerd worden, zoals je wel kunt doen met een opstalverzekering bij je eigen huis. Alsnog is het van belang om de onderstaande trends te kennen als je in de sector werkt.  

Pleziervluchten 

Voor aerofielen is simpelweg in een vliegtuig zitten, ontspannen terwijl ze de wolken aanschouwen, iets om te missen tijdens de pandemie. Sommige luchtvaartmaatschappijen realiseren zich echter dat in plaats van hun vliegtuigen aan de grond te laten, op het hoogtepunt van de lockdown zaten er 16.000 vliegtuigen ongebruikt op de Tarmac, ze 'vluchten naar nergens' kunnen uitvoeren. De trend naar 'pleziervluchten' begon in de zomer in de regio Azië-Pacific, waar luchtvaartmaatschappijen als ANA, EVA Air en Qantas passagiers begonnen te verwelkomen aan boord van rondvluchten. EVA Air vloog een Hello Kitty-themavlucht vanuit Taipei met eten gemaakt door drie-Michelin-sterrenchef Motokazu Nakamura, terwijl het Australische Qantas passagiers uitnodigde voor een zeven uur durende reis vanuit Sydney, met lage fly-by's van het Great Barrier Reef, Uluru en Byronbaai. 

Natuurbehoud

De gezondheidscrisis van Covid-19 heeft een rimpeleffect op elk aspect van ons leven en onze planeet. Als het gaat om natuurbehoud, heeft een gebrek aan bezoekers aan safarireservaten in Afrika bijvoorbeeld tot gevolg gehad dat de stroperij stopt omdat er geen geld is om rangers te betalen. Als reactie op het probleem heeft het hoogwaardige avontuurlijke reisbedrijf Pelorus de Pelorus Foundation gelanceerd, een nieuwe liefdadigheidsinstelling voor natuurbehoud met als doel het beschermen, behouden en promoten van bedreigde dieren in het wild en natuurlijke habitats over de hele wereld. In de zomer debuteerde luxe touroperator Yonder met routes die speciaal waren ontworpen om lokale gemeenschappen en dieren te helpen. Deze omvatten reizen naar India's Ranthambore National Park om samen te werken met een NGO genaamd Tiger Watch.

Glampervans

Volgens peer-to-peer camperverhuurbedrijf RVshare is het aantal boekingen tussen september en november 2020 met 166 procent op jaarbasis gestegen. Hoe komt dit? Met reisbeperkingen die mensen dwingen om binnenlandse vakanties te nemen, is reizen over de weg de voor de hand liggende keuze in het virale tijdperk, omdat in je eigen voertuig de meeste veiligheid biedt. Bovendien geeft het een heerlijk gevoel van vrijheid na een lange periode van thuis zijn. Zoals Globetrender voorspelde in zijn Future of Luxury Travel Forecast: 2020-2025, worden 'supercharged roadtrips' een ware rage. Koken, slapen en douchen in je eigen glampervan is het summum van zelfvoorziening en er komen mooie gepimpte voertuigen op de markt voor degenen die ze kunnen betalen. De GlamperRV is hier een goed voorbeeld van. 
Trefwoorden: trends, reizen

||| Blogs |||

13/12/21
DITCH THE PITCH
DITCH THE PITCH
13/12/21 · Marketing · Reis & vervoer · Marcel Baltus | Lees meer
Je zal ze de kost moeten geven. Mensen die in artikelen en interviews stellen ‘de leukste baan van...
08/11/21
Gooi je oude schoenen niet te vroeg weg
Bij de oprichting van je bedrijf is je concept cruciaal. Wat is je product, wie behoort tot de doelgroep, welke prijs vraag je, wat is het onderscheidend vermogen, wat is de toegevoegde waarde van je bedrijf? En nog 10 vragen uit het boekje voor beginners. Als een bedrijf eenmaal draait lijkt het allemaal vanzelf te gaan toch? Niet is minder waar natuurlijk. Waar wij de echte uitdaging zien is als een bestaand bedrijf wil of moet transformeren naar een ander of aanvullend concept. De winkel verbouwen als het ware, terwijl die wel open moet blijven.
14/10/21
Varkens in nood op Lisboa Airport
Claustrofobie. Je vraag er niet om. Dat heb je, of niet. En fijn is het geenszins. Hele kleine liften? Ik neem de trap wel. Al is die 10 verdiepingen hoog. Grote mensenmassa’s? Ik vermijd ze liever. - Marcel Baltus komt terecht in terminal 2 van Lisbon Airport en krijgt veel waardering voor Schiphol.
09/07/21
Dromomania
Wat een intens genot was het. De voortijdige uitschakeling van het Nederlands Elftal (nou ja, eigenl...
30/03/21
Hoe je een imago verkwanselt met een kop koffie
In het stemhokje schoot de gedachte door mijn hoofd. Merkwaardig eigenlijk dat meerdere politieke pa...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

17/01/22
Beekdaelen-fietsroute het populairst in 2021
In januari is het traditiegetrouw tijd om terug te kijken naar de resultaten van het afgelopen jaar....
17/01/22
Vroegboekpiek: vijf keer zoveel vroegboekingen dan in 2021
Hoe loopt het met de vakantieboekingen? De Vakantiediscounter en RED Online komen met spectaculaire cijfers.
13/01/22
Exclusief voor leden
Brussels Airport sterke groei vracht is redding voor lastig jaar 2021
Brussels Airport ontving in 2021 39% meer passagiers dan het jaar ervoor. Goed voor de luchthaven is de gazelleachtige groei bij de vracht (+ 30% groei vrachtvolume). Dat maakt veel goed voor 2021, maar niet alles.
11/01/22
KLM wil markt duurzame brandstof versnellen
KLM startte gisteren met het bijmengen van 0,5% Sustainable Aviation Fuel (SAF) voor vluchten die vertrekken vanaf Amsterdam. Daarnaast zal KLM haar klanten vanaf donderdag 13 januari de mogelijkheid bieden om daar bovenop een hoeveelheid duurzame brandstof in te kopen. KLM moet wel want in Frankrijk geldt vanaf dit jaar een bijmengverplichting.
05/01/22
Nederlandse luchtvaart in herstel maar nog altijd op een derde van précoronaniveau
Schiphol is nog lang niet hersteld van de pandemie. Ondanks een groei van het aantal passagiers tussen 2020 en 2021, is de achterstand ten opzichte van 2019 nog altijd fors.
04/01/22
Elbers vs Ten Brink over de toekomst van vliegen
De afgelopen periode verschenen twee opmerkelijke interviews van Captains of Industry in de AD. Opmerkelijk want Pieter Elbers van KLM en Mattijs ten Brink van Sunweb kijken diametraal anders naar de toekomst van vliegen.
30/12/21
Respons van vrijetijdsbedrijven op sociale media weer lager
Hoe reageren vrijetijdsbedrijven op vragen van consumenten op sociale media? De Breda University of Applied Sciences nam de proef op de som.
22/12/21
Vliegtickets duurder? Begrip maar consument wil niet meer betalen
Is er een kantelpunt bereikt bij de consument over duurdere vliegtickets? De vliegtaks is van invloed op de prijsperceptie. Meer dan driekwart van de Nederlandse reizigers begrijpt het als vliegtickets duurder worden, maar nog niet eens de helft is zonder meer bereid meer te betalen.