Geplaatst op: 07-12-2021
Auteur: NRIT redactie

Enkele reistrends voor 2022

Enkele reistrends voor 2022
Met nog een kleine maand te gaan, klopt het jaar 2022 aan de deur. We zijn veel bezig met trends en ontwikkelingen. Een paar opvallende en ook vreemde trends zetten we alvast bij elkaar. 

Desondanks is het alsnog lastig om de toekomst van reizen te voorspellen, zeker tijdens de pandemie, wat voor veel onzekerheid zorgt in de toerismesector. Dit is natuurlijk wel van belang. Als je zelf op reis wilt, wil je immers zeker weten dat je reis door kan gaan. Ook voor de gasten die je ontvangt in je Airbnb of vakantiepark is dit het geval. Helaas kun je hier niet voor verzekerd worden, zoals je wel kunt doen met een opstalverzekering bij je eigen huis. Alsnog is het van belang om de onderstaande trends te kennen als je in de sector werkt.  

Pleziervluchten 

Voor aerofielen is simpelweg in een vliegtuig zitten, ontspannen terwijl ze de wolken aanschouwen, iets om te missen tijdens de pandemie. Sommige luchtvaartmaatschappijen realiseren zich echter dat in plaats van hun vliegtuigen aan de grond te laten, op het hoogtepunt van de lockdown zaten er 16.000 vliegtuigen ongebruikt op de Tarmac, ze 'vluchten naar nergens' kunnen uitvoeren. De trend naar 'pleziervluchten' begon in de zomer in de regio Azië-Pacific, waar luchtvaartmaatschappijen als ANA, EVA Air en Qantas passagiers begonnen te verwelkomen aan boord van rondvluchten. EVA Air vloog een Hello Kitty-themavlucht vanuit Taipei met eten gemaakt door drie-Michelin-sterrenchef Motokazu Nakamura, terwijl het Australische Qantas passagiers uitnodigde voor een zeven uur durende reis vanuit Sydney, met lage fly-by's van het Great Barrier Reef, Uluru en Byronbaai. 

Natuurbehoud

De gezondheidscrisis van Covid-19 heeft een rimpeleffect op elk aspect van ons leven en onze planeet. Als het gaat om natuurbehoud, heeft een gebrek aan bezoekers aan safarireservaten in Afrika bijvoorbeeld tot gevolg gehad dat de stroperij stopt omdat er geen geld is om rangers te betalen. Als reactie op het probleem heeft het hoogwaardige avontuurlijke reisbedrijf Pelorus de Pelorus Foundation gelanceerd, een nieuwe liefdadigheidsinstelling voor natuurbehoud met als doel het beschermen, behouden en promoten van bedreigde dieren in het wild en natuurlijke habitats over de hele wereld. In de zomer debuteerde luxe touroperator Yonder met routes die speciaal waren ontworpen om lokale gemeenschappen en dieren te helpen. Deze omvatten reizen naar India's Ranthambore National Park om samen te werken met een NGO genaamd Tiger Watch.

Glampervans

Volgens peer-to-peer camperverhuurbedrijf RVshare is het aantal boekingen tussen september en november 2020 met 166 procent op jaarbasis gestegen. Hoe komt dit? Met reisbeperkingen die mensen dwingen om binnenlandse vakanties te nemen, is reizen over de weg de voor de hand liggende keuze in het virale tijdperk, omdat in je eigen voertuig de meeste veiligheid biedt. Bovendien geeft het een heerlijk gevoel van vrijheid na een lange periode van thuis zijn. Zoals Globetrender voorspelde in zijn Future of Luxury Travel Forecast: 2020-2025, worden 'supercharged roadtrips' een ware rage. Koken, slapen en douchen in je eigen glampervan is het summum van zelfvoorziening en er komen mooie gepimpte voertuigen op de markt voor degenen die ze kunnen betalen. De GlamperRV is hier een goed voorbeeld van. 
Trefwoorden: trends, reizen

||| Blogs |||

13/01/22
Toerisme & Gastvrijheid nieuw thema in onderzoeksambities hogesholen
Op 23 november presenteerden de hogescholen hun onderzoeksambities aan demissionair minister van ond...
15/12/21
Never let a good crisis go to waste
Het is alweer ruim anderhalf jaar geleden dat het Corona virus het land, en daarmee ook de reisbranc...
13/12/21
DITCH THE PITCH
DITCH THE PITCH
13/12/21 · Marketing · Reis & vervoer · Marcel Baltus | Lees meer
Je zal ze de kost moeten geven. Mensen die in artikelen en interviews stellen ‘de leukste baan van...
25/11/21
Verduurzaming Toerisme in Nederland moet sneller
Jos Vranken en Martin Cnossen nodigen de sector uit om een duurzame versnelling in te zetten.
08/11/21
Gooi je oude schoenen niet te vroeg weg
Bij de oprichting van je bedrijf is je concept cruciaal. Wat is je product, wie behoort tot de doelgroep, welke prijs vraag je, wat is het onderscheidend vermogen, wat is de toegevoegde waarde van je bedrijf? En nog 10 vragen uit het boekje voor beginners. Als een bedrijf eenmaal draait lijkt het allemaal vanzelf te gaan toch? Niet is minder waar natuurlijk. Waar wij de echte uitdaging zien is als een bestaand bedrijf wil of moet transformeren naar een ander of aanvullend concept. De winkel verbouwen als het ware, terwijl die wel open moet blijven.

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

20/01/22
Versnelde doorontwikkeling door Fonds Verblijfsrecreatie Zeeland
Eind 2021 kregen Ons Buiten (Oostkapelle) en Camping Olmenveld (Serooskerke) een lening via het Fond...
20/01/22
ANVR dringt bij de overheid aan op logische quarantaineregels
Na nu al twee jaar praktisch geen reizen uit te voeren naar bestemmingen buiten de EU vanwege afrade...
20/01/22
EuroParcs Group neemt campings in Zuid-Holland en Drenthe over
EuroParcs Group heeft deze maand jachthaven/camping Spijkerboor in Warmond, Zuid-Holland en camping ...
20/01/22
Vakbond vraagt Harbers om haast te maken met betere arbeidsomstandigheden Schiphol
Vakbond FNV wil dat de nieuwe minister van Infrastructuur en Waterstaat, Mark Harbers, haast maakt met het verbeteren van de arbeidsomstandigheden op Schiphol. Het gaat om loon, flexibilisering, veiligheid en gezondheid.
20/01/22
Exclusief voor leden
15% zzp'ers duikt onder sociaal minimum
De zzp'ers in de culturele, horeca en reissector hebben het zwaar. Over de hele breedte denken de zelfstandigen zonder personeel om te stoppen.
20/01/22
Wat heeft MarketingOost in 2021 qua marketing bereikt?
MarketingOost deelt haar resultaten van de marketing in 2021. Hoe hebben ze gescoord op de eigen website, in publicaties van derden en op socials?
19/01/22
Openings- en herstelplan voor culturele sector
Op woensdag 19 januari 2022 wordt het openings- en herstelplan van de Taskforce culturele en creatieve sector bekend gemaakt.
19/01/22
Bioscopen dicht maar Pathé viert Popcorn Day
Vandaag is het National Popcorn Day. Daarom lanceert de bioscoopketen Pathé in samenwerking met JIMMY’s popcorn POPPED: acht recepten voor echte popcorn fans.