Geplaatst op: 07-12-2021
Auteur: Marc Gerlings

Winterverlichting ontstoken in Den Haag

Winterverlichting ontstoken in Den Haag
Op maandagavond 6 december werd de sfeerverlichting in Den Haag ontstoken. Foto: Phil Nijhuis
Corona schopt de winterprogrammering van de Hofstad in de war maar de kerstman en Saskia Bruines ontstaken maandagavond 6 december wel de winterverlichting. "Je beleeft nog steeds een Royal Winter, ook nu het winterprogramma in aangepaste vorm plaatsvindt”, vertelt wethouder Saskia Bruines. 

Bruines: "Het is enorm spijtig dat de Royal Christmas Fair geen doorgang kan vinden, maar de lichtjeshemel op het Lange Voorhout en andere plekken in de stad zullen ook dit jaar schitteren. Een sfeervolle en aantrekkelijke stad is juist nu belangrijker dan ooit.”

Het actuele programma met diverse evenementen is te vinden op denhaag.com/winter.

Licht brengt sfeer

De gemeente investeerde dit jaar samen met ondernemers in de sfeerverlichting. "De lichtjes blijven tot en met januari hangen om extra sfeer te creëren die juist nu zo gewenst is.”, aldus Bruines. "Daarmee willen we bewoners, ondernemers en bezoekers een hart onder de riem steken.” Zo word je op de Korte Poten verwelkomd door een verlicht ornament met de tekst ‘Have a Royal Winter’ en is er straks ook schitterende sfeerverlichting op de toegangswegen van Scheveningen, de boulevard, de Pier en attracties zoals het Circustheater, Pathé, Holland Casino en het Kurhaus.

Winterprogrammering binnenstad

Een wandeling over het prachtig verlichte Lange Voorhout is een must, maar een winterse koetsrit is ook een bijzondere mogelijkheid. De winkelstraten zijn in de winterperiode extra sfeervol. Van 10 t/m 12 en van 17 t/m 24 december 2021 zijn er bovendien sfeervolle muzikale acts en in de laatste week voor kerst kun je bij de speciale inpakservice op Spuistraat 50 cadeautjes extra feestelijk laten verpakken. Foodhallen Haagsche Bluf organiseert diverse winteractiviteiten en wie nog meer licht wil bewonderen gaat naar Amare voor een doorlopende expositie van TodaysArt met een bijzondere lichtinstallatie. Ook een bezoek aan het Museumkwartier is uitstekend te combineren met het bewonderen van de sfeerverlichting.

Winterprogrammering Scheveningen

De Keizerstraat biedt volop mogelijkheden om kerstinkopen te doen. Op het Kurhausplein kun je schaatsen tijdens het Cool Event en bekijk ook zeker de ijssculpturen op de boulevard. Ook de Winterweken in Madurodam en de levende kerststal in de Lourdeskerk zijn een bezoek waard. Een heerlijke lunch op de boulevard kan perfect samengaan met een bezoek aan Sea Life, Legoland DC, Beelden aan Zee, De Pier of het Nationaal Monument Oranjehotel, meldt DMO Den Haag Marketing.

Spreiden en regelen

Bezoekers worden op drukbezochte dagen gastvrij ontvangen door Haagse piccolo’s die naast een goede spreiding van het publiek informatie geven over het aanbod. Indien nodig zijn er ook verkeersregelaars en extra hosts aanwezig.
Trefwoorden: Den Haag, winter 2021, verlichting, dmo

Gerelateerde berichten:

 • Geen gerelateerde berichten.
 • ||| Blogs |||

  13/01/22
  Toerisme & Gastvrijheid nieuw thema in onderzoeksambities hogesholen
  Op 23 november presenteerden de hogescholen hun onderzoeksambities aan demissionair minister van ond...
  15/12/21
  Never let a good crisis go to waste
  Het is alweer ruim anderhalf jaar geleden dat het Corona virus het land, en daarmee ook de reisbranc...
  13/12/21
  DITCH THE PITCH
  DITCH THE PITCH
  13/12/21 · Marketing · Reis & vervoer · Marcel Baltus | Lees meer
  Je zal ze de kost moeten geven. Mensen die in artikelen en interviews stellen ‘de leukste baan van...
  25/11/21
  Verduurzaming Toerisme in Nederland moet sneller
  Jos Vranken en Martin Cnossen nodigen de sector uit om een duurzame versnelling in te zetten.
  08/11/21
  Gooi je oude schoenen niet te vroeg weg
  Bij de oprichting van je bedrijf is je concept cruciaal. Wat is je product, wie behoort tot de doelgroep, welke prijs vraag je, wat is het onderscheidend vermogen, wat is de toegevoegde waarde van je bedrijf? En nog 10 vragen uit het boekje voor beginners. Als een bedrijf eenmaal draait lijkt het allemaal vanzelf te gaan toch? Niet is minder waar natuurlijk. Waar wij de echte uitdaging zien is als een bestaand bedrijf wil of moet transformeren naar een ander of aanvullend concept. De winkel verbouwen als het ware, terwijl die wel open moet blijven.

  ||| Twitter |||

  ||| Nieuws |||

  20/01/22
  Edwin Vlek over de horeca:
  Werkgevers en werknemers in de horeca trekken ineens eensgezind op. Hun oproep aan het Kabinet: versoepelen want de rek is tot op het breekpunt uit. Als de horeca nu niet versoepelt zorgt de uitstroom van personeel voor grote problemen.
  20/01/22
  Versnelde doorontwikkeling door Fonds Verblijfsrecreatie Zeeland
  Eind 2021 kregen Ons Buiten (Oostkapelle) en Camping Olmenveld (Serooskerke) een lening via het Fond...
  20/01/22
  ANVR dringt bij de overheid aan op logische quarantaineregels
  Na nu al twee jaar praktisch geen reizen uit te voeren naar bestemmingen buiten de EU vanwege afrade...
  20/01/22
  EuroParcs Group neemt campings in Zuid-Holland en Drenthe over
  EuroParcs Group heeft deze maand jachthaven/camping Spijkerboor in Warmond, Zuid-Holland en camping ...
  20/01/22
  Vakbond vraagt Harbers om haast te maken met betere arbeidsomstandigheden Schiphol
  Vakbond FNV wil dat de nieuwe minister van Infrastructuur en Waterstaat, Mark Harbers, haast maakt met het verbeteren van de arbeidsomstandigheden op Schiphol. Het gaat om loon, flexibilisering, veiligheid en gezondheid.
  20/01/22
  Exclusief voor leden
  15% zzp'ers duikt onder sociaal minimum
  De zzp'ers in de culturele, horeca en reissector hebben het zwaar. Over de hele breedte denken de zelfstandigen zonder personeel om te stoppen.
  20/01/22
  Wat heeft MarketingOost in 2021 qua marketing bereikt?
  MarketingOost deelt haar resultaten van de marketing in 2021. Hoe hebben ze gescoord op de eigen website, in publicaties van derden en op socials?
  19/01/22
  Openings- en herstelplan voor culturele sector
  Op woensdag 19 januari 2022 wordt het openings- en herstelplan van de Taskforce culturele en creatieve sector bekend gemaakt.