Geplaatst op: 06-12-2021
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

Laadpalen bij particuliere vakantiewoningen

Laadpalen bij particuliere vakantiewoningen

Het lijkt ‘klein bier’: een verhuurder van vakantiewoningen die laadpalen bij 12 van haar vakantiehuizen plaatst. Toch geeft het een trend aan dat we langzaam maar zeker op weg gaan naar elektrisch rijden. De behoefte blijkt wel uit het feit dat direct na ingebruikname auto’s al stonden te laden. 

LekkerNaarZee, verhuurder van 140 vakantiewoningen in Callantsoog en omgeving, is begonnen met het plaatsen van laadpalen bij hun vakantiewoningen in Callantsoog en Groote Keeten.

Investeren zonder sluitende businesscase

De investering heeft geen sluitende businesscase maar LekkerNaarZee koos er toch voor de laadpalen nu te plaatsen. Ze zijn enthousiast om hun gasten deze extra service te kunnen bieden. Zo kunnen zij tijdens hun vakantie direct bij de woning of in ieder geval binnen een paar 100 meter hun auto laden en met een volle accu weer op pad. Ook  zien ze regelmatig elektrische auto’s die met verlengsnoer of haspel opgeladen worden, dit is met alle risico’s een ongewenste situatie. 

Bijdrage uit regionaal stimuleringsprogramma

Deze laadpalen zijn een behoorlijke investering voor LekkerNaarZee, maar een financiële bijdrage vanuit het regionaal stimuleringsprogramma De Kop Werkt! heeft het mogelijk gemaakt hier ook 5 semi-openbare locaties aan toe te voegen. Dit zijn 5 laadpalen die voor alle vakantiegasten van ruim 40 woningen in de directe omgeving te gebruiken zijn. Onderdeel van het stimuleringsprogramma is het project vitalisering verblijfsrecreatie welke een bijdrage levert in fysieke investeringen in duurzame maatregelen om daarmee het toerisme in de Kop van Noord-Holland naar een hoger niveau te brengen.   

Meer duurzame investeringen

Naast dat er laadpalen zijn geplaatst, heeft LekkerNaarZee de afgelopen jaren meer in duurzaamheid geïnvesteerd. Zo hebben zij 5 duurzame en energieneutrale familiehuizen laten bouwen op de Hasecamer en zijn de volgende 2 huizen, aan de voet van de duinen in Callantsoog, in aanbouw. Deze huizen zijn onder andere voorzien van een warmtepomp en zonnepanelen. 

Trefwoorden: verblijfsrecreatie, vakantiewoningen, duurzaam toerisme, elektrisch rijden

||| Blogs |||

08/11/21
Gooi je oude schoenen niet te vroeg weg
Bij de oprichting van je bedrijf is je concept cruciaal. Wat is je product, wie behoort tot de doelgroep, welke prijs vraag je, wat is het onderscheidend vermogen, wat is de toegevoegde waarde van je bedrijf? En nog 10 vragen uit het boekje voor beginners. Als een bedrijf eenmaal draait lijkt het allemaal vanzelf te gaan toch? Niet is minder waar natuurlijk. Waar wij de echte uitdaging zien is als een bestaand bedrijf wil of moet transformeren naar een ander of aanvullend concept. De winkel verbouwen als het ware, terwijl die wel open moet blijven.
09/07/21
Dromomania
Wat een intens genot was het. De voortijdige uitschakeling van het Nederlands Elftal (nou ja, eigenl...
18/03/21
Het ontwikkelen van recreatiebedrijven begint met het eind voor ogen
Overheden buitelen over elkaar rondom het thema: vitale verblijfsrecreatie. Terecht, want een sterke verblijfsrecreatie draagt bij aan de leefbaarheid in een stad, dorp of gemeente. Goed dat overheden daar op letten. In onze optiek hebben veel gemeenten echter weinig oog voor het sturen op nieuwe concepten die gebaseerd zijn op toeristisch-recreatieve exploitatie.
18/03/21
Ken jij al een recreatief boetiek park?
In deze blog aandacht voor een nieuwe nichemarkt die we zien in de verblijfsrecreatie en die in de branding naar de gast voor een nieuw onderscheidend merk zou kunnen zorgen. We zien dit als een mooie tegenhanger van veel grootschalige ontwikkelingen in de verblijfsrecreatie.
09/05/20
Van de verblijfsrecreatieparadox naar de toerismeparodie…
Deel 1 van de toerismeparodieRECRON lanceerde ooit eens de term ‘verblijfsrecreatieparadox’ waar...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

18/01/22
ADAC Camping Awards 2022 bekendgemaakt
De winnaars van de ADAC Camping Awards 2022 komen uit Italië (Innovatie en Vooruitgang), Oostenrijk (Demografische veranderingen en toegankelijkheid), Duitsland (ADAC Camping Booking Award) en Spanje (Duurzaamheid en milieubewustzijn). In deze laatste categorie was ook Ons Buiten uit Nederland genomineerd.
18/01/22
Exclusief voor leden
Airbnb start campagne jaar leven in Sambuca
Airbnb is op zoek naar de ideale kandidaat die gratis een jaar in een door een ontwerper opgeknapte, traditionele Italiaanse woning wil wonen om gasten te ontvangen. Het traditionele huis staat in het Siciliaanse dorp Sambuca dat al bekendheid kreeg door een opvallende campagne om het dorp te verjongen.
12/01/22
Goede start voor Nederlandse verblijfsrecreatie
Naast het buitenland boeken Nederlanders ook massaal een binnenlandse vakantie. Dat ziet Stratech op basis van haar reserveringssysteem dat bij veel vakantieparken in gebruik is.
12/01/22
Genomineerden Foodservice Award 2022
De genomineerden voor de ‘Foodservice Award 2022’ verkiezing zijn bekend. Twintig foodservice bedrijven maken kans op een (categorie)prijs. Tijdens deze bijzondere editie, waarbij de meeste deelnemers (gedeeltelijk) gesloten zijn geweest, is er meer dan 21.000 keer gestemd.
12/01/22
Twee investeerders steken geld in Europese expansie JetCamp
Met 2 nieuwe investeerders aan boord is JetCamp het nieuwe jaar goed begonnen. Het boekingsplatform voor campings en vakantieparken wil daarmee versneld groeien in de Europese campingmarkt van 5 miljard Euro. Investeerders zijn de Falkensteiner Michaeler Tourism Group (FMTG) onder leiding van Otmar Michaeler en Cunningham Holding, het investeringsvehicle van Jan-Peter Cruiming.
11/01/22
Marieken Nieuwdorp voorzitter KMVK
Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK), heeft sinds 1 januari 2022 een nieuwe voorzitter. Marieken Nieuwdorp (64) is door het Algemeen Bestuur van deze stichting gekozen als opvolger van Derk Jan Verstand.
03/01/22
Goede zomer lichtpuntje voor recreatiesector Utrechtse Heuvelrug
Net als vorig jaar beleefde de toeristische sector op de Heuvelrug in 2021 een moeilijk jaar. Dat bl...
30/12/21
Respons van vrijetijdsbedrijven op sociale media weer lager
Hoe reageren vrijetijdsbedrijven op vragen van consumenten op sociale media? De Breda University of Applied Sciences nam de proef op de som.