Geplaatst op: 01-12-2021
Auteur: NRIT redactie

Johan Moerman is Officier in de Orde van de Oranje-Nassau

Johan Moerman is Officier in de Orde van de Oranje-Nassau
Rotterdam werd onder leiding van Johan Moerman een festivalstad.
Koning Willem-Alexander heeft oud-directeur van Rotterdam Festivals Johan Moerman benoemd tot Officier in de Orde van de Oranje-Nassau. Hij kreeg de Koninklijke onderscheiding op dinsdag 30 november uitgereikt door burgemeester Aboutaleb. Vanwege de coronapandemie was de uitreiking in klein gezelschap op de werkkamer van de burgemeester. In Rotterdam en daarbuiten is hij bekend als Mr. Festival.

Moerman (22-05-1954, Maasland) ontving de onderscheiding vanwege zijn belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de culturele- en festivalsector in Rotterdam.

Rotterdam festivalstad

Onder leiding van Moerman heeft Rotterdam zich tot gerenommeerde festivalstad kunnen ontwikkelen. In 1993 krijgt Moerman als directeur van de pas opgerichte Stichting Rotterdam Festivals de opdracht om een programma te ontwikkelen dat de stad aantrekkelijker maakt én past bij het karakter van Rotterdam.

Hij pakte dat aan door naar alle stemmen in de stad te luisteren. Daarbij verloor hij nooit de rode draad uit het oog: past het bij Rotterdam? Ook introduceerde hij structureel publieksonderzoek als pijler van het festivalbeleid. Zo bracht hij wensen, motieven en eventuele drempels voor het festivalbezoek in kaart. Dit alles leverde een schat aan mooie festivals en evenementen op, die Rotterdam niet alleen nationaal maar ook internationaal op de culturele kaart zette.

Naast zijn functie als directeur van Rotterdam Festivals was Moerman ook bij andere organisaties actief. Zo was hij bestuurslid bij Stichting Witte de With en het Rotterdam Philharmonic Gergiev Festival. En zet hij zich internationaal in voor de Amerikaanse International Festivals & Events Association en het Audiences Europe Network.
Trefwoorden: festival, Rotterdam, Moerman

Reacties:

  • Nog geen reacties aanwezig.

Plaats een reactie:

Naam:Verplicht
E-mailadres:Verplicht
Bericht:Verplicht
 

Reload Image


 

||| Blogs |||

08/11/21
Gooi je oude schoenen niet te vroeg weg
Bij de oprichting van je bedrijf is je concept cruciaal. Wat is je product, wie behoort tot de doelgroep, welke prijs vraag je, wat is het onderscheidend vermogen, wat is de toegevoegde waarde van je bedrijf? En nog 10 vragen uit het boekje voor beginners. Als een bedrijf eenmaal draait lijkt het allemaal vanzelf te gaan toch? Niet is minder waar natuurlijk. Waar wij de echte uitdaging zien is als een bestaand bedrijf wil of moet transformeren naar een ander of aanvullend concept. De winkel verbouwen als het ware, terwijl die wel open moet blijven.
06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
06/09/19
Drie misvattingen bij het opzetten van een actie
Consumenten hebben steeds meer behoefte aan een totale beleving en willen hun vrije tijd optimaal be...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

17/01/22
Libelle Zomerweek verhuist dit jaar naar Expo Haarlemmermeer
Libelle Zomerweek, al 25 jaar het grootste buitenevenement voor vrouwen, gaat verhuizen naar Expo Ha...
07/01/22
Merlin Entertainments expands Netherlands operation with management of THIS IS HOLLAND experience
Merlin Entertainments ("Merlin” or "the Company”), a global leader in location-based entertainme...
05/01/22
Exclusief voor leden
Wat is de waarde van livemuziek?
Hoe waardeer je livemuziek? Die vraag pakte onderzoeksproject POPLIVE op. Ze komen met een Nederlandse Livemuziek Monitor en een gedegen onderzoek naar de livemuziekecologie.
27/12/21
Event Summit op 14 april 2022
EventSummit, hét grootste eendaagse platform voor de evenementenbranche, is verplaatst van 10...
24/12/21
Groene Sector Vakbeurs verplaatst naar maart 2022
De komende editie van De Groene Sector Vakbeurs, die gepland staat op 11, 12 en 13 januari in Evenementenhal Hardenberg, wordt verplaatst naar 8, 9 en 10 maart 2022 vanwege de verlenging van de lockdown.
17/12/21
Franeker wordt sterrenstad
Grote kans dat het Eise Eisinga Planetarium in 2023 tot Unesco werelderfgoed wordt uitgeroepen. Ondertussen is de stad Franeker bezig om zich meer te laten zien als sterrenstad en daarvoor is de hulp ingeroepen van ontwerper Daan Roosegaarde.
14/12/21
Keukenhof over 100 dagen open
Het zal spannend worden voor de samenwerkingspartners Keukenhof en Mauritshuis. Over 100 dagen gaat de Keukenhof open. Zal het dan weer gewoon lukken om de poort open te maken? Dan kan je het Meisje met de parel bewonderen in tulpen.
14/12/21
Metershoog beeld Frida Kahlo blikvanger voor Assen
Met de plaatsing op maandag 13 december 2021 van een vijf meter hoge buste van kunstenaar Frida Kahlo op de kop van de Vaart is de Frida in Assen city experience compleet.