Geplaatst op: 26-11-2021
Auteur: Redactie
NRIT

Evenementensector voorziet ook in 2022 nog veel beperkingen

Evenementensector voorziet ook in 2022 nog veel beperkingen
Photo by Karina lago on Unsplash

De evenementensector verwacht ook in 2022 nog het hele jaar met beperkingen te maken te hebben als gevolg van diverse corona maatregelen. Dat blijkt uit een recente quickscan binnen de totale branche waarvan onderzoeksbureau Respons vandaag de resultaten publiceert.

Slechts 28% verwacht dat in 2022 hun zakelijke of publieksevenement kan worden georganiseerd zoals voor de pandemie. Ruim 60% rekent op beperkingen of een aangepaste vorm zoals online of hybride. Bekeken over het hele jaar zijn de vooruitzichten voor het 1e kwartaal dat er veel beperkingen zijn. In het 2e en 3e kwartaal is er een positiever beeld maar ruim de helft van de respondenten vreest dat de covid-19 malaise in het 4e kwartaal van 2022 weer de kop zal opsteken.

VerwachtingenEvenementensector

Gevolgen recente maatregelen

De maatregelen die de overheid op 3 en 12 november aankondigde treft 40% van de respondenten direct. Zo heeft de helft een evenement tot 4 december geschrapt. Slechts 12% laat het event doorgaan als gepland. Andere evenementen worden beperkt in openingstijden of bezoekersaantallen. Hoewel de maatregelen tot en met 4 december gelden, heeft inmiddels ook al 40% de evenementen tussen 4 en 31 december geschrapt. Meer dan de helft verwacht dat het zakelijke of publieksevenement in de 2e helft december alleen met beperkingen doorgaat.

81% van de getroffen respondenten wordt door de maatregelen ook direct financieel getroffen. Eerder berekende Respons  in opdracht van het Eventplatform en Alliantie van Evenementenbouwers  de schade in november en december 2021 op tenminste 300 miljoen euro. Daarnaast zijn er effecten voor begin 2022 zoals de annulering van (bedrijfs)evenementen en het terugtrekken van standhouders voor vak- en publieksbeurzen.

Toegangscontrole bij evenementen

Uit de quickscan blijkt verder dat organisatoren bereid blijven om een corona toegangscontrole toe te passen als dat betekent dat het evenement daardoor kan doorgaan. 37% wil daarvoor zelfs de 2G controle toepassen. Meer dan 10% worstelt nog met de keuze voor 2G, 3G of geen controle.

CoronapasEvenementensector
Link: https://respons.nl
Trefwoorden: evenementen, corona, crisis, verwachtingen

||| Blogs |||

13/01/22
Toerisme & Gastvrijheid nieuw thema in onderzoeksambities hogesholen
Op 23 november presenteerden de hogescholen hun onderzoeksambities aan demissionair minister van ond...
15/12/21
Never let a good crisis go to waste
Het is alweer ruim anderhalf jaar geleden dat het Corona virus het land, en daarmee ook de reisbranc...
13/12/21
DITCH THE PITCH
DITCH THE PITCH
13/12/21 · Marketing · Reis & vervoer · Marcel Baltus | Lees meer
Je zal ze de kost moeten geven. Mensen die in artikelen en interviews stellen ‘de leukste baan van...
25/11/21
Verduurzaming Toerisme in Nederland moet sneller
Jos Vranken en Martin Cnossen nodigen de sector uit om een duurzame versnelling in te zetten.
08/11/21
Gooi je oude schoenen niet te vroeg weg
Bij de oprichting van je bedrijf is je concept cruciaal. Wat is je product, wie behoort tot de doelgroep, welke prijs vraag je, wat is het onderscheidend vermogen, wat is de toegevoegde waarde van je bedrijf? En nog 10 vragen uit het boekje voor beginners. Als een bedrijf eenmaal draait lijkt het allemaal vanzelf te gaan toch? Niet is minder waar natuurlijk. Waar wij de echte uitdaging zien is als een bestaand bedrijf wil of moet transformeren naar een ander of aanvullend concept. De winkel verbouwen als het ware, terwijl die wel open moet blijven.

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

20/01/22
Versnelde doorontwikkeling door Fonds Verblijfsrecreatie Zeeland
Eind 2021 kregen Ons Buiten (Oostkapelle) en Camping Olmenveld (Serooskerke) een lening via het Fond...
20/01/22
ANVR dringt bij de overheid aan op logische quarantaineregels
Na nu al twee jaar praktisch geen reizen uit te voeren naar bestemmingen buiten de EU vanwege afrade...
20/01/22
EuroParcs Group neemt campings in Zuid-Holland en Drenthe over
EuroParcs Group heeft deze maand jachthaven/camping Spijkerboor in Warmond, Zuid-Holland en camping ...
20/01/22
Vakbond vraagt Harbers om haast te maken met betere arbeidsomstandigheden Schiphol
Vakbond FNV wil dat de nieuwe minister van Infrastructuur en Waterstaat, Mark Harbers, haast maakt met het verbeteren van de arbeidsomstandigheden op Schiphol. Het gaat om loon, flexibilisering, veiligheid en gezondheid.
20/01/22
Exclusief voor leden
15% zzp'ers duikt onder sociaal minimum
De zzp'ers in de culturele, horeca en reissector hebben het zwaar. Over de hele breedte denken de zelfstandigen zonder personeel om te stoppen.
20/01/22
Wat heeft MarketingOost in 2021 qua marketing bereikt?
MarketingOost deelt haar resultaten van de marketing in 2021. Hoe hebben ze gescoord op de eigen website, in publicaties van derden en op socials?
19/01/22
Openings- en herstelplan voor culturele sector
Op woensdag 19 januari 2022 wordt het openings- en herstelplan van de Taskforce culturele en creatieve sector bekend gemaakt.
19/01/22
Bioscopen dicht maar Pathé viert Popcorn Day
Vandaag is het National Popcorn Day. Daarom lanceert de bioscoopketen Pathé in samenwerking met JIMMY’s popcorn POPPED: acht recepten voor echte popcorn fans.