Geplaatst op: 22-11-2021
Publicatie: 2021-02

De inspiratie van …. Een drieluik

De inspiratie van …. Een drieluik
Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

De inspiratie van Saskia Jacobs

Leeftijd: 25 jaar

Studeert: Master of Science Leisure and Tourism Studies aan Breda University of Applied Sciences en heeft People and Business Management aan Zuyd Hogeschool afgerond

Is in de opleiding bezig met: mijn thesis waar ik onderzoek doe naar de praktijk van online en offline zakelijke evenementen. Ik kijk onder andere naar de redenen om dergelijke evenementen te organiseren, bezoeken en naar de effecten hiervan op relatie-ontwikkeling. Hierbij kijk ik naar de aspecten van de deelnemers en de organiserende partij, waarbij ik de matches en mismatches in kaart breng. Aangezien het aantal online evenementen fors is toegenomen, onderzoek ik ook hoe de praktijk van offline en online zakelijke evenementen verschillen.Dit onderzoek doe ik bij ING Real Estate Finance. Ik heb goede hoop in juli dit jaar af te studeren.

Wil na de studie: eventmanager worden want ik word blij van en haal veel voldoening uit het organiseren van evenementen. Hier wil ik dan ook graag mee verder na mijn studie. Mijn voorkeur gaat uit naar zakelijke evenementen. Na het behalen van mijn hbo-diploma heb ik gewerkt bij de ING. Dit is mij zo goed bevallen, dat ik graag in het bedrijfsleven wil blijven. Vandaar dat mijn scriptie ook in de richting van zakelijke evenementen is. Mocht iemand een mooie uitdaging voor mij hebben, drink ik graag even een kopje koffie samen!

Is naast de studie vooral druk met: mijn pre-master en master. Na een dag studeren zoek ik graag de gezelligheid op met vrienden, bijvoorbeeld gezellig samen koken en een drankje drinken. Als het lekker weer is, ben ik vaak te vinden op een kleedje in het Valkenbergpark in Breda. Mijn hobby fotograferen is een beetje ondergesneeuwd, ik hoop dit weer vaker te gaan doen na mijn scriptie.

Krijgt inspiratie van: reizen en de ontmoetingen met inspirerende mensen. Tijdens mijn hbo-opleiding heb ik een half jaar stage gelopen in Kaapstad (Zuid-Afrika). Na het behalen van mijn hbo-diploma heb ik negen maanden solo door Midden- en Zuid-Amerika gereisd. Dit is een ontzettend mooie reis geworden, met de nodige levenslessen en onvergetelijke herinneringen. Je ontmoet zoveel inspirerende mensen, met allemaal hun eigen levensverhaal en cultuur. Aankomen op een onbekende bestemming met een backpack op mijn rug, is het vrijheidsgevoel waar ik zoveel nieuwe energie en inspiratie van krijg.

Zou graag nog eens: de afgelopen vijf jaar heb ik in Kaapstad, Weert, Utrecht en Breda gewoond. Ook ben ik vaak in Den Haag te vinden. Stuk voor stuk mooie steden met hun eigen identiteit. De huidige huizenmarkt maakt het kopen van een woning wat lastiger. Daarom kijk ik er enorm naar uit dat op de langere termijn te kunnen doen!

De Inspiratie van Stan Stukje

Leeftijd: 24 jaar

Studeert: Leisure & Events Management aan hogeschool NHL-Stenden Leeuwarden.

Is in de opleiding bezig met: een droomstage bij het Wereld Natuur Fonds. En een bijzondere ervaring heeft mij hier gebracht. Ik kreeg tijdens de studie de kans twee hele bijzondere minoren te kiezen: eerst Wildlife management in Zuid Afrika en daarna Community Based Tourism in Thailand. Wat later een interessante combinatie tussen twee uitersten zou blijken. 

Het avontuur begon zo’n twee en een half jaar geleden ergens ver weg van de bewoonde wereld. Tien weken lang leefde ik hier in een Afrikaanse, Jurrasic parkachtige setting, om alles over wildlife te weten te komen. Het wakker worden tussen de neushoorns en giraffen is een buitengewoon bijzondere ervaring. Ik leerde over het leven van deze dieren, hun plek en betekenis in het land en ook over de gevaren die ze daar tegenkomen. Het is niet te bevatten dat mensen zoveel over hebben voor de huid, hoorn, klauw of slagtand van dieren die zo essentieel zijn voor het leven op deze planeet. Het is intrigerend dat vooral arme Afrikanen zich laten gebruiken door voornamelijk machtige Aziatische groeperingen, ook wel syndicaten genoemd, om hun eigen te land te beroven van haar prachtige wildlife. Veel handel verdwijnt op Aziatische zwarte markten waar onverminderd veel vraag blijft naar bijvoorbeeld statusverhogend ivoor en traditionele medicijnen van dierlijke producten. Logisch want het is traditie en tradities verander je niet zo gemakkelijk, daar weten we in Nederland alles van.

Ik vervolgde mijn reis naar Thailand en vroeg mij af of ik hiermee geconfronteerd zou worden. Tijdens mijn Thaise avontuur zou ik namelijk drie weken onderdeel zijn van een traditionele Thaise community. Dragen ze hier ivoren armbanden en zweren ze bij traditionele medicijnen? Hoe reageer je daarop met alle ellende die het veroorzaakt in je achterhoofd? Mijn verblijf in de community bleek een geweldige en leerzame ervaring. Hier leven de mensen nog echt in harmonie met de natuur. Ze hebben niet veel nodig om gelukkig te zijn. Ze hadden een primitief toilet, geen douche zoals wij dat kennen en een huis zonder muren. Maar wat ze wel hadden was een verdwaalde ring van ivoor en traditionele medicijnen.

Toch was het een community vol mensen met het hart op de goede plek. Maar soms zorgt geloof in oude tradities en gebrek aan educatie voor onverhoopte zaken. Deze ervaring leerde mij dat zulke problemen niet vanzelf zullen oplossen als er geen actie wordt ondernomen. Daarom wil ik betekenisvolle ervaringen en concepten bedenken en uitvoeren die bijdragen aan een leefbare aarde voor mens en natuur.

Wil na de studie: doorgaan met het creëren, bedenken en uitvoeren van betekenisvolle concepten en ervaringen. Dit kan op ontzettend veel manieren. Van evenementen organiseren met een informerend karakter tot het ontwerpen van een duurzaam ‘community based’ toeristisch plan. En dat alles niet met een wijzende vinger over wat er allemaal mis gaat maar met een optimistisch en positief karakter.

Krijgt inspiratie van: verhalen! Verhalen raken, verwonderen en inspireren. Ze roepen emoties op en wekken je interesse. Vertel mij een goed verhaal en ik hang aan je lippen. Daarom probeer ik altijd storytelling toe te passen in het bedenken en creëren van concepten en evenementen. Ik ben namelijk niet de enige die inspiratie haalt uit verhalen. Dus wanneer je het zelf toepast bereik je eerder wat je wilt.

Zou graag nog eens: de wereld rond reizen. Niet om alle toeristische plekken bij langs te gaan maar om naar plekken te reizen waar de lokale cultuur het meest zuiver is. Het leven gaat er op zoveel plekken ter wereld anders aan toe dan in Nederland. Hoe meer mensen elkaar leren begrijpen, hoe meer acceptatie er in de wereld zal zijn en hoe makkelijker het wordt om grote problemen zoals klimaatverandering aan te pakken.

De inspiratie van Ynke Scheffer

Leeftijd: 23 jaar

Studeert: Leisure & Events Management aan Hogeschool Inholland Diemen

Is in de opleiding bezig met: veel projecten. Al het onderwijs bij LEM is projectgericht en alle vakken die je volgt sluiten aan bij de projecten die je doet. De eerste twee jaar van mijn studie had ik 4 projecten per jaar en werd er een basis aan informatie over en ervaring in het werkveld gelegd. In de eerste helft van het derde jaar heb ik de minor Concepting & Events gevolgd waar ik een half jaar bezig was met een wat groter project. Al deze projecten waren compleet verschillend van elkaar: van het ontwerpen van een winkelstraat in een Amsterdamse wijk tot het opzetten van een psychedelisch rock festival, en van het organiseren van een evenement om geld op te halen voor een goed doel tot het onderzoeken van de veranderingen omtrent COVID-19 binnen de sportscholensector. Op dit moment doe ik bij wijze van stage het International Music Academy Lab bij Creative Future. We hebben een ontzettend gave internationaal bekende partner die ons een wicked problem heeft voorgelegd, waarvoor wij nu door middel van design thinking een oplossing aan het ontwikkelen zijn. 

Wil na de studie: mijn dromen waarmaken. Ik heb altijd op podia willen staan met mijn zelf geschreven liedjes, maar na afgewezen te zijn bij ArtEZ in Enschede heb ik mijn koers veranderd. Als ik niet kan studeren om op het podium te staan, dan zal ik achter het podium gaan werken. Sindsdien heb ik altijd gezegd dat ik later de baas of event manager bij de Ziggo Dome wil worden. Dit is nog steeds een grote droom van me, maar recent heb ik mijn focus ook wat verbreed: het lijkt me ook ontzettend leuk en interessant om bij grote televisie producties te werken.

Is naast de studie vooral druk met: hobbies en leuke activiteiten. Ik ben gek op muziek en muziek maken en doe dat dus graag in mijn vrije tijd. Daarnaast speel ik veel spelletjes en ga ik graag naar buiten de natuur in om te wandelen en te fotograferen. Al deze dingen doe ik het liefst met leuke gezellige mensen die me energie geven.

Krijgt inspiratie van: muziek en mensen. Zodra ik muziek hoor gaan er in mijn hoofd allemaal radartjes aan en voel en denk ik van alles. Daarnaast word ik enthousiast van mensen. Samen lachen, creëren, ontdekken, praten en activiteiten ondernemen. Mensen en muziek brengen me op ideeën en geven me een warm gevoel. Dat gevoel dat ik dan krijg probeer ik altijd te verwerken in ervaringen en evenementen die ik creëer. Het vergeten van de tijd en plek waar je bent en waar je compleet ondergedompeld wordt in het moment, dat is wat ik probeer te creëren omdat dat mijn favoriete momenten zijn.

Zou graag nog eens: heel veel reizen. Er zijn veel plekken op de wereld die ik graag nog wil zien. Ik wil graag naar Indonesië, Suriname en Australië, maar ik ben ook gek op West-Europa en zou daar graag nog een roadtrip maken, al het eten daar uitproberen en genieten van alle natuur, de dorpjes en de steden.

Gerelateerde berichten:

 • Geen gerelateerde berichten.
 • CELTH       
  Trendrapport

  ||| Nieuws |||

  04/10/23
  04/10/23 · Horeca | Lees meer
  Een Nederlands restaurant is uitgeroepen tot beste van de wereld op de grootste online review webs...
  04/10/23
  Exclusief voor leden
  Toeslag voor werknemers Schiphol blijft
  Vakbonden FNV en CNV hebben afspraken gemaakt over behoud van de medewerkerstoeslag op Schiphol. Die geldt onder meer voor beveiligers, schoonmakers en begeleiders van mensen met beperkte mobiliteit. En er is een doorbraak op ‘leefbaar loon’.
  04/10/23
  UNWTO start campagne om reisgedrag te veranderen
  UNWTO heeft een nieuw wereldwijd initiatief 'Tourism Opens Minds' gelanceerd om landen, leiders in de toeristische sector en consumenten aan te moedigen om meer open-minded te zijn bij het kiezen van een reisbestemming.
  04/10/23
  Beekse Bergen start met ‘Light Safari’ in de wintermaanden
  Safaripark Beekse Bergen organiseert bijzondere avondopeningen in de winter: de Light Safari. Bezoekers lopen via een speciale wandelroute langs kleurrijk verlichte dieren, bloemen en planten. Light Safari is te bezoeken vanaf donderdag 7 december tot en met zondag 25 februari.
  04/10/23
  Meer omzet maar minder boekingen voor Nederlandse verblijfsrecreatie
  Hoe heeft de Nederlandse verblijfsrecreatie qua boekingen en omzet het deze zomer gedaan? Als eerste komt Stratech met resultaten uit haar boekingsmonitor. En die zijn door het matige en wisselvallige weer licht tegenvallend met minder boekingen maar gelukkig wel meer omzet.
  04/10/23
  Exclusief voor leden
  Avalon wint Best Rides of the Year
  Attractiepark Toverland heeft tijdens de vakbeurs IAAPA Expo Europe in Wenen twee gouden en drie zilveren awards in de wacht mogen slepen. Zo won Toverland de gouden Park World Excellence Award voor ‘Best Regional Park of the Year’ en werden de nieuwe attracties in themagebied Avalon uitgeroepen tot ‘Best Rides of the Year’.
  04/10/23
  Exclusief voor leden
  Bezit van caravan of kampeerauto groeit sterk onder jongere doelgroep
  Het caravan- en camperbezit onder jonge doelgroepen is sinds de uitbraak van corona fors harder is gestegen dan in andere leeftijdscategorieën. Dat melden Kampeer en Caravan Industrie (KCI) en Jaarbeurs naar aanleiding van de start van de Kampeer en Caravan Jaarbeurs.
  03/10/23
  Exclusief voor leden
  Afvalfonds Verpakkingen omarmt sector leisure
  Bij attractiepark Walibi Holland kunnen gasten vanaf zaterdag 7 oktober hun statiegeldflesjes en -blikjes inleveren. Wie dat doet, krijgt het statiegeld meteen terug via Tikkie.

  ||| Agenda |||

  12/10/23
  12/10/23 t/m 12-10-23: Screw up morning: Leisure en toerisme in stedelijke ontwikkeling
  Tijdens de Screw Up Morning op donderdag 12 oktober 2023 brengen Sweco, J2Leisure en Expertise Netw...
  23/10/23 t/m 24-10-23
  23/10/23 t/m 24-10-23: Glamping 2-Daagse
  Pleisureworld organiseert op 23 en 24 oktober een Glamping 2-Daagse. De reis trekt in twee dagen tij...
  14/11/23 t/m 16-11-23
  14/11/23 t/m 16-11-23: Recreatie Vakbeurs 2023
  Dé vakbeurs voor een toekomstbestendige recreatiebranche.   Op 14, 15 en 16 novemb...
  24/01/24 t/m 25-01-24
  24/01/24 t/m 25-01-24: Recreatie Next Level 2024
  Recreatie Vakbeurs organiseert op 24 en 25 januari 2024 een nieuw event voor de recreatiebranche: R...