Geplaatst op: 12-11-2021
Auteur: Ton Vermeulen

Breda Marketing krijgt vertrouwen van gemeente

Breda Marketing krijgt vertrouwen van gemeente
\
Breda Marketing mag van de gemeente Breda weer verder met haar opdracht. Dat is goed nieuws voor deze relatief nieuwe DMO die enkele jaren geleden het stokje overnam van de VVV. 

Op basis van de evaluatie 2017-2021 krijgt Breda Marketing het vertrouwen van de gemeente Breda om haar strategie de komende jaren verder uit te rollen voor meerdere doelgroepen. "De overeenkomst is verlengd met 5 jaar zodat we mooie dingen voor Breda kunnen blijven doen”, schrijft de organisatie trots.  

Van VVV naar citymarketingorganisatie 

Breda Marketing kreeg in 2017 de opdracht een professionele en financieel gezonde organisatie te ontwikkelen en het merk Breda integraal te vermarkten voor vier doelgroepen waar het voorheen slechts e?e?n doelgroep betrof. Met andere woorden, de taken namen toe, de financiële middelen niet. Dat leverde de afgelopen jaren frictie op en leidde ertoe dat Breda Marketing keuzes heeft moeten maken waaronder de sluiting van de VVV. Breda Marketing krijgt jaarlijks 768.000 euro subsidie. Daarnaast heeft de organisatie de opdracht 25% uit de markt te halen.  

Breda Marketing heeft de taak het merk Breda levendig, onderscheidend en consistent te ontwikkelen. Ze richten zich op die ondernemers, bewoners, bezoekers, congresorganisatoren, investeerders en anderen die passen bij de mentaliteit en de ambities van Breda. De DMO richt zich specifiek op de impactmakers en levensgenieters van de toekomst. Zij die impact maken en nieuwe verbindingen maken op het gebied van toegepaste technologie en creativiteit, groen en gastvrijheid. Maar de stad verwelkomt iedereen. 

Scherpe keuzes 

In de afgelopen jaren werd een volledig nieuwe citymarketingorganisatie ontwikkeld, passend bij deze tijd. De opgave was ambitieus. Er was een beperkt budget, dus dat betekende keuzes maken. De focus ging uit naar bezoekers en bewoners. Niet meer naar hotelboekingen en rondleidingen: "Daar zijn anderen veel beter in.” Het resultaat was een top 10 plek, meer bezoekers en fans die het verhaal van Breda doorvertellen aan familie, vrienden en collega’s. De organisatie stelt terecht dat het vernieuwen van het profiel van de stad geen haastwerk is: ”Dat vraagt om een lange adem en een tempo dat past bij de hartslag van Breda. 

Parel oppoetsen 

De parel van Breda is haar binnenstad en die moest nodig worden opgepoetst. De ambitie is dat in 2030 Breda de meest gastvrije binnenstad van Nederland is. Een plek van ontmoeting, verrassing en uiteraard gezelligheid. Het plan daarvoor werd met de stad, een coalition of the willing, gemaakt. "We willen bezoekers de stad laten ontdekken, hen verleiden nieuwe plekken te ontdekken want Breda heeft zoveel meer te bieden. Samen met ondernemers gingen we aan de slag en ontwikkelden we profielen voor verschillende sfeergebieden.” 

Wendbaar 

Als gevolg van de pandemie werd in 2020 alles anders en bleek Breda Marketing heel wendbaar. Met een herstelplan richtte Breda Marketing zich op het spreiden e?n verleiden van bewoners en bezoekers. Ze zetten mooie plekken en lokale ondernemers in de spotlight. En bewogen bewoners en bezoekers Breda te (her)ontdekken. De website www.welkominbreda.nl werd volledig omgebouwd om bewoners te informeren en inspireren wat nog wel kon. 
Trefwoorden: DMO, Breda, steun, financiering

||| Blogs |||

09/07/21
Dromomania
Wat een intens genot was het. De voortijdige uitschakeling van het Nederlands Elftal (nou ja, eigenl...
30/03/21
Hoe je een imago verkwanselt met een kop koffie
In het stemhokje schoot de gedachte door mijn hoofd. Merkwaardig eigenlijk dat meerdere politieke pa...
28/07/20
Waarom Pinterest voor bedrijven in toerisme & recreatie zo’n geweldig promotiemiddel is
Veel mensen denken bij Pinterest aan hobbyprojecten. Maar wist je dat 1 miljoen Nederlandse gebruikers op Pinterest zoeken naar inspiratie voor reizen en dagjes uit? Pinterest is dus bij uitstek geschikt voor bedrijven in toerisme & recreatie.
14/07/20
Destinatiemarketing in coronatijd
Hoe werk je als DMO aan een toekomstbestendige positionering, ontwikkeling en zichtbaarheid van het toeristische product in je regio? Astrid Crum, directeur van Marketing Drenthe deelt graag haar inzichten.
29/06/20
Oost west thuis best
Oost west thuis best
29/06/20 · Marketing · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Vrijwel iedereen boven de 40 jaar kan zich de volgende situatie heel goed voor de geest halen. Het i...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

05/11/21
Online toeristische Wegwijzer voor Zuid-Limburg
Visit Zuid-Limburg stelt gratis haar nieuwe ‘Online Wegwijzer Zuid-Limburg’ - in vaktermen een w...
05/11/21
Regiosafari's bij toeristische bedrijven in Noord-Holland
In navolging van het succes van de Regiosafari’s in Alkmaar komt dit gratis evenement nu ook naar de Kop van Noord-Holland en West-Friesland. Ondernemers, beleidsmakers, marketeers, gastheren en -vrouwen uit de vrijetijdssector krijgen deze dag de unieke kans om een kijkje te nemen achter de schermen bij collega-ondernemers in de regio.
05/11/21
Exclusief voor leden
Met overname Egencia is Expedia aandeelhouder in GBT
De grote zakelijke reisoperator American Express Global Business Travel (GBT) heeft met de overname afgerond van Egencia, het digitale platform voor reismanagement. GBT wil hier graag een digitale voorsprong nemen op de concurrentie. Als onderdeel van de transactie is Expedia Group aandeelhouder van GBT geworden.
05/11/21
Unieke samenwerking in kampeerland: Holland Top Campings gaat samenwerking aan met Ardoer
Samen sta je sterker. Dat is de visie van zowel Ardoer als Holland Top Campings. Mede daarom bundele...
26/10/21
Lancering internationale campagne congresstad Maastricht
Met de oplevering van het nieuwe congrescentrum lanceren Maastricht Convention Bureau en MECC Maastr...
26/10/21
Eerste exemplaar rapport ketenvorming vakantieparken uitgereikt
Tijdens de Praktijkdag Vakantieparken, op 12 oktober in Familie resort PUUR Exloo, reikte de rapport...
19/10/21
Website van Kastelen Stichting vernieuwd
Sinds maandag 18 oktober is de vernieuwde webstsite van de Nederlandse Kastelen Stichting, www.kastelen.nl, online. De verbeteringen vallen vooral in de categorie overzichtelijke informatie. De kastelen zijn bezig met grote thema's waar andere deelsectoren in leisure nog aan moeten beginnen, zoals klimaatadaptatie.
13/10/21
Europarcs verbetert website en leidt dat tot betere conversie?
De website van vakantieparkenketen Europarcs is vernieuwd - www.europarcs.nl. "Een prachtig nieuw design, nog meer voorkeuren die jij kan invullen, nog meer parken in binnen- en buitenland", meldt het bedrijf trots.