Geplaatst op: 11-11-2021
Auteur: redactie
NRIT Media

Van Gogh museum wint internationale publieksprijs Remarkable Venue Award

Van Gogh museum wint internationale publieksprijs Remarkable Venue Award

Gisteravond maakte Tiqets tijdens de Remarkable Venue Awards (RVAs), awardcerenomie op de Tourism Innovation Summit (TIS) in Sevilla, bekend dat het Van Gogh Museum de Remarkable Venue Award heeft gewonnen. Ook andere Nederlandse venues vielen in de prijzen zoals het STRAAT Museum (Best Museum), Madurodam (Best Attraction), Nationaal Park de Hoge Veluwe (Best Landmark) en Mauritshuis (Best Onsite Experience).


Het Van Gogh museum viel in de prijzen op basis van reviews die nationale én internationale bezoekers achterlieten op de website van ticketplatform Tiqets. Maar liefst 85% gaf een vijfsterren review, gemiddeld scoorde het Amsterdamse museum 4.8 sterren. Bezoekers roemen onder meer het educatieve en interactieve karakter. De opzet van het museum aan de hand van de levensloop van Van Gogh wordt ook gewaardeerd.   

Er werden in Sevilla nog meer prijzen verdeeld. Uit meer dan 120 genomineerde locaties werden in zeven award categorieën in zes verschillende markten prijzen uitgereikt.


STRAAT Museum valt twee keer in de prijzen

Voor twee categorieën, te weten Most Innovative Venue en Best Hidden Gem, konden locaties zich opgeven en werd de winnaar bepaald door een internationale vakjury, in Nederland vertegenwoordigd door Anouk van Eekelen, Manager Destination Development bij NBTC. Best Hidden Gem is STRAAT Museum geworden, dat tevens met de titel Best Museum aan de haal ging. Een bezoeker spreekt dan ook van een fantastische ervaring: ‘Een zeer indrukwekkende ruimte met kunst waar je mond van open valt’. 

Remastered is Most Innovative Venue

Most Innovative Venue tenslotte is Remastered. Deze Rotterdamse locatie dompelt de bezoeker onder in een digitale versie van de kleurrijke taferelen van Van Gogh, laat de bezoeker door een gigantische waterval lopen, door de wolken zeilen of hun eigen UFO besturen op een enorm LEDscherm. Met meer dan 1000m2, het grootste indoor LEDscherm van Europa en talloze projecties en speakers is deze SEE|HEAR|FEEL|EXPERIENCE met recht Most Innovatie Venue. 

"De Remarkable Venue Awards van dit jaar vierden de locaties die niet alleen 2021 overleefden – ze floreerden. De winnende musea en attracties hebben in 2021 lovende recensies ontvangen van duizenden Tiqets-klanten, met beoordelingen die tot de beste in de branche horen. Ze zijn een echte verdienste voor de reis- en toerismebranche”, zegt Tiqets CEO Laurens Leurink.

Link: https://www.tiqets.com/venues/remarkable-venue-awards/nominees-winners-2021/
Trefwoorden: RVAs, Remarkable venue Awards, prijzen

CELTH
 





||| Nieuws |||

20/03/24
Exclusief voor leden
Geen ruimte voor uitstel Natuurherstelwet
De Europese Natuurherstelwet leek er te komen en daarmee waren veel natuurbeheerders en recreatiegebieden blij. Nu wil Hongarije tegenstemmen. MVO Nederland reageert daarop. "Voor uitstel of afstel is geen ruimte."
20/03/24
Regeneratieve vakantie-ervaringen in Denemarken
In Denemarken kunnen toeristen meewerken aan natuurbehoud. Visit Denmark start met vier proefreizen en ze zoeken daarvoor Nederlandse en Duitse toeristen. Ze noemen het regeneratieve vakantie-ervaringen.
15/03/24
Ontwikkeling ‘Knopen Lopen Zuid-Limburg' netwerk op volle toeren
De zestien gemeenten, de Provincie Limburg en Visit Zuid-Limburg zijn sinds 2017 bezig met de ontwikkeling van het nieuwe wandelnetwerk. Het nieuwe netwerk gaat gepaard met nieuwe knooppuntenpalen inclusief QR-codes waarmee de wandelaar extra informatie kan opvragen.
15/03/24
ZooParc Overloon bouwt verblijf voor nieuwe diersoort: nevelpanters
Eind maart start de bouw van het nieuwe verblijf in ZooParc Overloon voor de komst van nevelpanters. Het park wil bijdragen aan het opbouwen van een reservepopulatie van deze kwetsbare diersoort.
15/03/24
Visit Wadden roept op om drones thuis te laten bij bezoek aan Waddengebied
Uit recent onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen blijkt dat drones voor recreatief gebruik vogels kunnen storen. Daardoor worden hun overlevingskansen verkleind.
14/03/24
Kampeerbosje Leerdam en De Dassenburcht winnen Gouden Haring
In de categorie Goud Waard ontving Natuurkampeerterrein Kampeerbosje Leerdam een Gouden Haring voor hun prominente rol in het behoud en de versterking van het netwerk Natuurkampeerterreinen.
29/02/24
Marieke Frank wordt directeur Routebureau Veluwe
Marieke Frank wordt de nieuwe directeur van Routebureau Veluwe. Met ingang van 1 maart zal zij officieel starten in deze functie. In samenwerking met de oud-directeur Henk Mogezomp is het overdrachtsproces ingezet.
12/02/24
Via grondruil bijzondere natuur mogelijk langs de Lek
In de Achthovense Uiterwaarden, gelegen in de gemeente Vijfheerenlanden, heeft het Zuid-Hollands Landschap 15,5 hectare aangekocht. Dat werd mogelijk door grond te ruilen en tegelijkertijd recreatie te behouden.