Geplaatst op: 11-11-2021
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

Groningen stimuleert bestaande en nieuwe evenementen

Groningen stimuleert bestaande en nieuwe evenementen
Afbeelding van herb1979 via Pixabay

Alhoewel we vanwege de pandemie al twee jaar nauwelijks naar evenementen kunnen, heeft de provincie Groningen een nieuwe subsidieregeling voor evenementen in elkaar getimmerd. Er komt een regeling voor grote terugkerende evenementen en een regeling voor kleinschalige evenementen en arrangementen. Met de regelingen wil de provincie het bestaande evenementenaanbod behouden en nieuwe, typisch Groningse evenementen en arrangementen ontwikkelen. De provincie heeft voor beide regelingen € 293.000. De nieuwe regeling vervangt de oude regeling 'Shortlist evenementen'. 

Breder perspectief

De provincie Groningen wil vrijetijdseconomie, kunst, cultuur en landschap sterker aan elkaar koppelen om meer bezoekers te trekken en een nog aantrekkelijker Gronings aanbod te ontwikkelen. Door de evenementen ontdekken bezoekers ook andere dingen in de provincie, zoals fiets- en wandelroutes, bezienswaardigheden of andere evenementen. Groningen stimuleert lokale ondernemers om nieuwe arrangementen of routes te ontwikkelen, waardoor bezoekers in contact komen met de bijzondere kanten van de provincie. Met een aantrekkelijk aanbod aan evenementen blijven bezoekers langer in Groningen, besteden ze meer geld en komen ze vaker terug. Daarbij zorgt de provincie voor een evenwichtige verdeling van de evenementen tussen stad en provincie.

Grote terugkerende evenementen

Zo komt er een regeling voor terugkerende evenementen met een landelijke uitstraling en minimaal 3.000 fysieke bezoekers. De evenementen zijn specifiek en herkenbaar voor Groningen en dragen bij aan het Gronings DNA (karakteristiek, ruimte en pioniersgeest). Er zijn geen extra subsidiemogelijkheden voor evenementen die al zijn opgenomen in het Uitvoeringsprogramma Cultuur 2021-2024. 

Evenementen en arrangementen

Voor organisatoren van eenmalige, nieuwe, kleine en grote evenementen is er de subsidie 'Evenementen en arrangementen'. Deze regeling is breder en ruimer dan de 'Grote terugkerende evenementen'. Behalve voor het evenement zelf kan ook een aanvraag ingediend worden voor aanvullende toeristische activiteiten of arrangementen bij evenementen. 

Aanvragen

De beoordeling van de subsidieaanvragen gaat bij beide regelingen op basis van zogenaamde tenders. De eerste aanvraagronde voor 'Grote terugkerende evenementen' start vrijdag 12 november en loopt tot en met 28 november 2021. Er is dan € 160.000 beschikbaar. De aanvraagronde 'Evenementen en arrangementen' start 12 november en loopt tot en met 15 januari 2022. Daar is € 133.000 beschikbaar. Beide regelingen duren tot en met 2023.

Trefwoorden: evenementen, subsidies, Groningen

||| Blogs |||

08/11/21
Gooi je oude schoenen niet te vroeg weg
Bij de oprichting van je bedrijf is je concept cruciaal. Wat is je product, wie behoort tot de doelgroep, welke prijs vraag je, wat is het onderscheidend vermogen, wat is de toegevoegde waarde van je bedrijf? En nog 10 vragen uit het boekje voor beginners. Als een bedrijf eenmaal draait lijkt het allemaal vanzelf te gaan toch? Niet is minder waar natuurlijk. Waar wij de echte uitdaging zien is als een bestaand bedrijf wil of moet transformeren naar een ander of aanvullend concept. De winkel verbouwen als het ware, terwijl die wel open moet blijven.
06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
06/09/19
Drie misvattingen bij het opzetten van een actie
Consumenten hebben steeds meer behoefte aan een totale beleving en willen hun vrije tijd optimaal be...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

06/10/22
Eerste Dutch Media Week Award naar Azuike
Programmamaker Ikenna Azuike heeft woensdag 5 oktober de allereerste Dutch Media Week Award toegekend gekregen voor de positieve impact die hij met zijn werk heeft gecreëerd.
03/10/22
Hollandse Waterlinies uitgelicht tijdens We Sluiten de Linies
Het evenement We Sluiten de Linies zet de Hollandse Waterlinies in de schijnwerpers. Forten, vesting...
03/10/22
4 SEO tips voor je vakantiewoningwebsite
Er zijn tal van tools die je kunt gebruiken om snel en eenvoudig je eigen website te bouwen. Als je dat eenmaal hebt gedaan, is het tijd om je website te optimaliseren voor zoekmachines. Eventueel kun je hiervoor een SEO bureau inzetten, maar het is ook mogelijk zelf de volgende tips toe te passen. Zo kun je je vakantiewoningwebsite verbeteren voor de zoekmachines!
30/09/22
Belgische en Nederlandse gouverneurs openen horecavakbeurs BBB Maastricht
Maandag 10 oktober wordt de 68e editie van BBB Maastricht geopend door twee bijzondere genodigd...
26/09/22
Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen lanceert bezoekersinformatie monitor
Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen lanceert vandaag de Bezoekers Informatie Monitor. Het is de eerste t...
20/09/22
World Padel Tour voor het eerst naar Nederland
Voor het eerst komt de World Padel Tour (WPT) naar Nederland. Bij het World Padel Tour Amsterdam Open komen van 28 september tot en met 2 oktober de wereldtoppers in actie in de Centrale Markthal in Amsterdam.
20/09/22
Voortzetting samenwerking bij de opening van een LEGOLAND® Resort in Charleroi, België
Toonaangevende attractie-operator Merlin Entertainments Group, SOGEPA, SFPI en SORESIC hebben Heads ...
14/09/22
Exclusief voor leden
Rode Kruis zoekt 1.000 extra vrijwilligers
Het Rode Kruis heeft duizend extra vrijwilligers nodig om de komende maanden te kunnen beantwoorden aan de toenemende hulpvraag. Onder meer om de gezondheidsondersteuning te leveren bij evenementen. Evenementen zijn cruciaal in de opleiding van nieuwe vrijwilligers, meldt directeur Marieke van Schaik.