Geplaatst op: 09-11-2021
Auteur: redactie
NRIT Media

Expedia Group stopt met dolfijnenvermaak na actie World Animal Protection

Expedia Group stopt met dolfijnenvermaak na actie World Animal Protection

Reisplatform Expedia Group stopt met het aanbieden van attracties met dolfijnen en walvissen. Het platform besloot daartoe na een wereldwijde campagne van dierenbeschermingsorganisatie World Animal Protection en de steun van meer dan 350.000 dierenvrienden.


World Animal Protection voerde al sinds 2019 campagne tegen Expedia Group en bleef de druk opvoeren om de reisgigant te overtuigen te stoppen met dolfijnenvermaak. Zo organiseerde World Animal Protection Nederland in 2020 voor het kantoor in Amsterdam een offline actie met een flyboarder in de Herengracht. 

Sanne Kuijpers, Campagnemanager wilde dieren bij World Animal Protection Nederland: ‘We zijn euforisch over het feit dat Expedia naar ons en alle dierenvrienden heeft geluisterd en stopt met het verkopen van kaarten voor walvis- en dolfijnenshows en andere interacties met deze bijzondere zeezoogdieren. Een grote winst voor walvissen en dolfijnen over de hele wereld en een stap dichterbij om ervoor te zorgen dat de walvisachtigen die nu in dolfinaria leven, de laatsten zijn.’

De stap van Expedia past in een trend. Steeds vaker besluiten landen en organisaties dat dolfijnenattracties niet meer van deze tijd zijn. Zo biedt Coredon geen attracties met dolfijnen meer aan, raadt reiskoepel ANVR  dolfijnenattracties af en mogen er in Frankrijk en Canada binnenkort geen dolfijnen meer in dolfinaria worden gehouden. Toch is er nog veel werk te doen. Zo blijft reisgigant TUI vermaak met dolfijnen aanbieden en is er in Nederland nog steeds geen fokverbod voor dolfijnen in gevangenschap. Kuijpers: ‘We hopen de Nederlandse overheid en (reis)organisaties zoals TUI te overtuigen dat entertainment met dolfijnen niet meer houdbaar is. We blijven doorgaan tot er wereldwijd een einde is gekomen aan de uitbuiting van dolfijnen en andere wilde dieren.’

 

Dolfijnen en andere walvisachtigen worden in aquaria en pretparken over de hele wereld gebruikt om, vergezeld van harde geluiden en lichteffecten, kunstjes te doen in ruil voor dode vis, terwijl ze hun leven doorbrengen in krappe betonnen bassins. De intelligente dieren zijn veroordeeld tot een leven in gevangenschap en tot direct contact met mensen. Ze raken gestrest, verveeld en depressief.

Link: https://join.localexpertpartnercentral.com/animalpolicy
Trefwoorden: Stop dolfijnenvermaak, dolfijnenattracties

CELTH
 






||| Nieuws |||

11/04/24
Exclusief voor leden
Van Gogh Nationaal Park gaat Brabant Behagen
De gemeenten Oirschot, Rucphen, Best en Tilburg zijn als eerste verkozen om mee te doen aan Brabant Behaagt, een nieuw landschapsproject van Van Gogh Nationaal Park. et Brabantse platteland moet hierdoor natuurlijker en beter beleefbaar worden. Ook moet het landschap voor boeren verdienvermogen opleveren. Zo gaan natuur, recreatie en economie hand in hand.
05/04/24
Ambitie Utrechts Landschap 10.000 bomen planten
Om de natuur te versterken wil natuur- en beheerorganisatie Utrechts Landschap komend jaar ruim tien...
05/04/24
Exclusief voor leden
Uitkijk- en radartoren Hedwigepolder
De veelbesproken Hedwigepolder in Zeeland krijgt een uitkijktoren. Uniek is de combinatie met een radarpost van Rijkswaterstaat. De provincie Zeeland en Rijkswaterstaat hebben daartoe een samenwerkingsovereenkomst getekend.
29/03/24
Geopark Schelde Delta erkend als UNESCO Geopark
Het gebied van de Schelde en de Scheldemonding is geologisch, cultuurhistorisch en landschappelijk uniek. Zo uniek zelfs, dat de regio zich voortaan een UNESCO Global Geopark mag noemen.
29/03/24
Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024 - Zet jouw transitie in
Met zijn aanstekelijke visie op toerisme laat key-note spreker Peter de Wilde (CEO Toerisme Vlaanderen en Agentschap Onroerend Erfgoed) jou de transitie in toerisme beleven op 18 april. Dat is de dag van het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024.
22/03/24
Geld voor drie recreatievie projecten op de Veluwe
Drie recreatieve projecten krijgen geld uit de Regiodeal Veluwe 2020. De 3 projecten gaan vooral over het verbeteren van de balans tussen recreatie en natuur.
20/03/24
Exclusief voor leden
Geen ruimte voor uitstel Natuurherstelwet
De Europese Natuurherstelwet leek er te komen en daarmee waren veel natuurbeheerders en recreatiegebieden blij. Nu wil Hongarije tegenstemmen. MVO Nederland reageert daarop. "Voor uitstel of afstel is geen ruimte."
20/03/24
Regeneratieve vakantie-ervaringen in Denemarken
In Denemarken kunnen toeristen meewerken aan natuurbehoud. Visit Denmark start met vier proefreizen en ze zoeken daarvoor Nederlandse en Duitse toeristen. Ze noemen het regeneratieve vakantie-ervaringen.

||| Agenda |||

Momenteel geen berichten aanwezig.