Geplaatst op: 18-10-2021
Auteur: redactie
NRIT Media

Volop genieten voor 8.800 wandelaars tijdens de Amsterdam City Walk

€ 4.718,50 gedoneerd aan het goede doel: Molen de Gooyer

Volop genieten voor 8.800 wandelaars tijdens de Amsterdam City Walk

Vandaag stonden er 8.800 wandelaars aan de start van de 7e editie van de Amsterdam City Walk. Eindelijk vond er weer een groot wandelevenement van Sportorganisatie Le Champion plaats. Deelnemers hebben genoten van de vele Amsterdamse iconen, die onze hoofdstad te bieden heeft. Met 10, 14, 17, 20, 26 en 33 km waren er 6 verschillende afstanden beschikbaar. Iedereen genoot met volle teugen van elkaars gezelligheid en de Amsterdam Experience. Met het opgehaalde geld bij de lopers wordt erfgoed hersteld.


Le Champion kreeg eind september groen licht van de Gemeente Amsterdam om het wandelevenement te organiseren. De afgelopen anderhalf jaar heeft de evenementenbranche veel onzekerheid gekend en nu kunnen wandelaars eindelijk weer genieten van een unieke wandelbeleving, met de Amsterdam City Walk als eerste op de wandelkalender van Le Champion.


Traditiegetrouw was de start van de 17, 20, 26 en 33 km in het Olympisch Stadion, waar daags erna ook de start is van de TCS Amsterdam Marathon, eveneens georganiseerd door Le Champion. Voor de 10 km klonk het startsignaal voor het eerst vanaf het Rembrandtplein. De 14 km startte voor de tweede keer vanaf Ven Amsterdam. Elke afstand liet een eigen kant van de stad zien en onderweg konden wandelaars aanschuiven bij de vele horeca, die speciaal voor hen de deuren extra vroeg geopend hadden. In totaal werd er langs 44 uitgelichte highlights van de stad gewandeld. Met onder andere de Vondelkerk, het Scheepvaarthuis, het Museumplein en de Beurs van Berlage. Partner Kesbeke verraste de deelnemers in het Vondelpark met een zure bom. Daarnaast zorgde het Amsterdamse amusement op de routes voor dat extra beetje Amsterdamse sfeer.

Het ideale wandelweer liet de deelnemers niet in de steek. In de vroege ochtend was het kraakhelder, zonder een zuchtje wind. Later trok het dicht en uiteindelijk liet het zonnetje zich nog zien in de periode dat de meeste wandelaars aan het finishen waren. Alle terrasjes aan het Stadionplein waren daardoor gezellig bezet, waardoor het alternatieve finishfeest toch een goed einde kreeg.


Restauratie Molen de Gooyer

Voor het derde jaar was Stadsherstel Amsterdam het goede doel van de Amsterdam City Walk. Wandelaars konden bij hun inschrijving een donatie doen voor een project van Stadsherstel Amsterdam. Al jaren redt Stadsherstel Amsterdam monumenten en beeldbepalende panden door ze zorgvuldig te restaureren en een passende bestemming te geven. Dit jaar gaat de donatie naar de restauratie van Molen de Gooyer. Stella van Heezik (Hoofd afdeling Communicatie, Vrienden en Fondsenwerving) mocht in de Vondelkerk de cheque in ontvangst nemen. Wandelaars hebben met elkaar een totaalbedrag van € 4.718,50 opgehaald. 


Editie 2022

Volgend jaar vindt de 8e editie van de Amsterdam City Walk plaats op zaterdag 15 oktober. De inschrijving gaat maandag 16 mei open

Link: https://www.amsterdamcitywalk.nl
Trefwoorden: Wandelevenement, Amsterdam City Walk

||| Blogs |||

02/05/21
Pegasus of luchtfietserij?
Pegasus of luchtfietserij?
02/05/21 · Dagrecreatie · Thijs Vossen | Lees meer
Er zal in een ver verleden ongetwijfeld ooit een blog geschreven zijn met de titel: ‘De auto wordt...
06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
13/01/20
Eenzijdige beeldvorming
Met veel bombarie trokken boeren op 4 oktober naar De Haag om te protesteren. Aanleiding voor dit pr...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

08/12/21
Longlist Wandelroute van het Jaar 2022
Wandelen is populairder dan ooit. Tijdens lockdowns trokken honderdduizenden Nederlanders, Belgen en...
06/12/21
Convious haalt 12 miljoen dollar op voor groei AI-gedreven e-commerce platform
Convious , een op Artificial Intelligence (AI) gebaseerd e-commerce platform voor de vrijetijdsbranche, heeft 12 miljoen dollar heeft opgehaald in een Serie A-financiering geleid door Begin Capital.
02/12/21
Utrechtse Heuvelrug voert verplicht Ruitervignet in
Ruiters en menner moeten met ingang van 1 januari 2022 op de Utrechtse Heuvelrug een Ruitervignet aanschaffen. Een bijzondere stap om het onderhoud van de ruiterpaden te bekostigen.
02/12/21
Exclusief voor leden
Kasteel Hoensbroek kaapt Museumprijs weg voor Volkenkunde en Amsterdam Museum
Vanmorgen werd Kasteel Hoensbroek, tijdens de live uitzending van Koffietijd, verrast met het nieuws dat het met een overtuigende 41% van de publieksstemmen (27.745 stemmen), de VriendenLoterij Museumprijs 2021 in de wacht heeft gesleept.
30/11/21
Eerste datahub voor vrijetijdseconomie gelanceerd
MarketingOost lanceert de eerste datahub in de Nederlandse vrijetijdseconomie. Het unieke dataplatform biedt ondernemers, overheden en kennisinstituten de mogelijkheid alle beschikbare relevante kennis en informatie op het gebied van toerisme en recreatie te delen. Het is voor het eerst dat binnen de sector zoveel bronnen en data bij elkaar komen.
26/11/21
Het verhaal van Holwerd op de Arriva bus
Veel partijen acteren op het toneel van gastheerschap en communicatie voor een destinatie. Dat zette busmaatschappij Arriva aan het denken hoe je dat kunt doen. Een chauffeur gaf inspiratie en daar rolt een bijzonder verhaal en een opvallende bus uit.
19/11/21
Wat gebeurde er donderdag op de Recreatie Vakbeurs?
NRIT is samen met HISWA-RECRON zeer actief op de Recreatie Vakbeurs. Ons camerateam maakt elke beursdag een dagjournaal en in de studio interviewt Marc Gerlings interessante gasten. Een terugblik op de laatste beursdag.
19/11/21
Exclusief voor leden
Woonwijk Marineterrein  Amsterdam krijgt stadspark
Voor de sector leisure komt er nog een opvallend onderdeel. De wijk wordt een testgebied voor stedelijke vraagstukken.