Geplaatst op: 18-10-2021
Auteur: redactie
NRIT Media

Sunweb Group ontvangt hoogste Travelife-duurzaamheidscertificaat

Sunweb Group ontvangt hoogste Travelife-duurzaamheidscertificaat

Reisorganisatie Sunweg Group heeft het Travelife-certificaat in ontvangst mogen nemen. Dit is het internationaal toonaangevende duurzaamheidscertificaat voor de reisindustrie. Sunweb Group heeft de hoogste status behaald: Travelife Certified. Slechts enkele reisorganisaties hebben deze hoogste status bereikt.

 
 Sunweb Group vindt dat iedereen een welverdiende vakantie verdient, maar is zich ook terdege bewust van de impact die vakanties met zich mee kunnen brengen. De reisorganisatie streeft ernaar om haar klanten een onvergetelijke vakantie aan te bieden met een minimale impact op het milieu, het klimaat en de lokale bevolking.
 
Mattijs ten Brink, CEO van Sunweb Group, licht toe: "We zijn erg blij met het behalen van het hoogste Travelife-certificaat. De certificering laat zien dat we als reisorganisatie duurzaam toerisme hoog in het vaandel hebben staan en rekening houden met mens, milieu, maatschappij en ook onze partners op de bestemmingen hierin betrekken. We beseffen ons goed dat we nog aan het begin staan van onze duurzaamheidsreis, maar zijn ervan overtuigd dat we een serieus verschil kunnen maken om een betere balans te vinden tussen de positieve effecten van vakanties in het buitenland en de negatieve impact van reizen. We zien het als onze verantwoordelijkheid om het draagvlak voor duurzaam toerisme te vergroten. Samen met onze (internationale) partners, klanten en medewerkers ondernemen we een tal van activiteiten die hieraan bijdragen.”
 
Mr. Naut Kusters, manager van Travelife voor reisorganisaties, vult aan: "Ik ben verheugd te zien dat duurzaamheid in de reissector steeds belangrijker wordt. De erkenning van Sunweb Group inspireert hopelijk andere organisaties in Europa inspireren om dezelfde weg in te slaan.”
 

255 criteria voor certificering

 Travelife is een - door de Global Sustainable Tourism Council (GSTC) - internationaal erkend certificeringsprogramma, gespecialiseerd in duurzaam management voor de reisindustrie. Om als reisorganisatie gecertificeerd te worden is Sunweb Group beoordeeld door een onafhankelijke auditor op zo’n 255 punten. Deze criteria hebben onder andere betrekking op het kantoor van de reisorganisatie, het productassortiment en de partners van Sunweb Group.
Trefwoorden: Duurzaamheidscertificaat, reisorganisatie

CELTH
 





||| Nieuws |||

26/03/24
Booking.com stopt duurzaam reisprogramma na gesprek met ACM
Reiswebsite Booking.com heeft na gesprekken met de Autoriteit Consument & Markt (ACM) besloten het zogenoemde Travel Sustainable (voorheen: Duurzaam Reizen) programma offline te halen per 25 maart.
26/03/24
Zo krijgt het thema duurzaamheid voet aan de grond in de reisbranche
Steeds meer mensen raken overtuigd van het nut en de noodzaak van duurzaam leven. Met duurzaam wordt een leefstijl bedoeld die een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk achterlaat. In andere woorden: hoe kunnen we ervoor zorgen dat de natuur zo min mogelijk te lijden heeft onder het gedrag van de mens?
20/03/24
Regeneratieve vakantie-ervaringen in Denemarken
In Denemarken kunnen toeristen meewerken aan natuurbehoud. Visit Denmark start met vier proefreizen en ze zoeken daarvoor Nederlandse en Duitse toeristen. Ze noemen het regeneratieve vakantie-ervaringen.
18/03/24
Exclusief voor leden
VN stelt standaard vast om duurzaamheid van toerisme te meten
De Verenigde Naties hebben een een nieuwe wereldwijde standaard goedgekeurd om de duurzaamheid van toerisme te meten. Alle 193 leden hebben ingestemd het het zogenaamde Statistical Framework for Measuring the Sustainability of Tourism (MST).
15/03/24
Visit Wadden roept op om drones thuis te laten bij bezoek aan Waddengebied
Uit recent onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen blijkt dat drones voor recreatief gebruik vogels kunnen storen. Daardoor worden hun overlevingskansen verkleind.
14/03/24
Kampeerbosje Leerdam en De Dassenburcht winnen Gouden Haring
In de categorie Goud Waard ontving Natuurkampeerterrein Kampeerbosje Leerdam een Gouden Haring voor hun prominente rol in het behoud en de versterking van het netwerk Natuurkampeerterreinen.
27/02/24
Exclusief voor leden
Ongekende marktpotentie 9 op de 10 Nederlanders gaat met vakantie
Ongekende marktpotentie 9 op de 10 Nederlanders gaat met vakantie
20/02/24
Camperaars steeds duurzamer
Camperaars in Nederland houden bij hun reisgedrag steeds meer rekening met duurzaamheid. Een opvallende trend is de toepassing van duurzame energiebronnen onder camperaars

||| Agenda |||

24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...