Geplaatst op: 30-09-2021

Diversiteit in ontwikkeling van wandelen

Genomineerden LoopAward 2021 bekend

Diversiteit in ontwikkeling van wandelen
Diversiteit aan inzendingen voor de LoopAward 2021.
Maar liefst 22 verschillende organisaties hebben hun initiatief aangemeld voor de LoopAward 2021 van het platform Ruimte voor Lopen. De jury heeft uit alle inzendingen vijf loopinitiatieven genomineerd die meedingen om de twee prijzen. ‘Poëziepad Berg en Dal’ en ‘Rondje Stadionpark’ maken kans op de Award vanwege hun bijdrage aan meer (toekomstige) ruimte voor lopen in de fysieke omgeving. De genomineerden voor het maatschappelijke initiatief zijn ‘StationsOmmetjes’, ‘Rewriters010’ en ‘Hou dit voetpad vrij, dan zijn wij ook blij!’.

Jury

De jury bestaande uit Karen van Ruiten, Programmadirecteur van Alles is Gezondheid, Albertine van Vliet-Kuiper, Voorzitter van Omnia wonen en Wouter Veldhuis, Rijksadviseur voor de fysieke leefomgeving hebben samen de inzendingen beoordeeld.
De juryleden hebben bij hun beoordeling vooral gekeken naar: originaliteit, actualiteit en in hoeverre het initiatief een voorbeeld is voor anderen. Daarnaast natuurlijk of de initiatieven bijdragen aan de doelen van Ruimte voor Lopen.
"Een paar jaar geleden had ik nooit durven dromen dat we in Nederland zoveel met lopen bezig zouden zijn geweest. De wandelaar staat op de agenda, dat laat deze award zien!” - Albertine van Vliet-Kuiper

Genomineerden

De twee genomineerden voor de ruimtelijke award zijn heel verschillend, maar hebben beide iets speciaals. Het Poëziepad Berg en Dal charmeert de juryleden. "De combinatie tussen poëzie en rustplekken is mooi, je kan letterlijk uitrusten en tegelijkertijd stilstaan en nadenken over de gedichten die je leest” zegt Wouter Veldhuis. 
Het Rondje Stadionpark in Rotterdam is voor verschillende gebruikers betekenisvol. Het inzetten op brede paden en aandacht voor ontmoetingsplekken maakt de juryleden enthousiast. "Ik vind de achterliggende gedachte mooi, ze proberen echt de verbinding te benutten met dit initiatief” aldus Karen van Ruiten.

De StationsOmmetjes is een van de nominaties voor de maatschappelijke award. Een mooi initiatief dat visueel aantrekkelijk is en brede impact heeft. "Het is leuk om te laten zien dat een station al een bestemming op zich is” geeft Albertine van Vliet aan.
Rewriters010 is een tweede kanshebber en maakt een combinatie tussen kunst en cultuur in de frisse buitenlucht. "De kracht van Rotterdam komt hierin terug, heel mooi om je eigen bevolking te emanciperen op deze manier”, aldus Wouter Veldhuis. Het derde genomineerde initiatief is Hou dit voetpad vrij, dan zijn wij ook blij! Deze inzending geeft bijna een noodoproep over het feit dat er meer ruimte moet komen op de stoep voor alle soorten voetgangers. "Het ontwerp voor de zwaksten in de openbare ruimte spreekt enorm aan” aldus van Ruiten. Meer informatie over genomineerden vind je hier: Het rondje stadionpark, Poëziepad Berg en Dal, StationsOmmetjes, Rewriters010, en Hou dit voetpad vrij, dan zijn wij ook blij!.

Achtergrond LoopAward

Tot en met 3 september konden organisaties en individuen hun initiatief aanmelden op de website van Ruimte voor Lopen. Net als in 2020, toen de eerste LoopAward werd uitgereikt, bleek de oproep om initiatieven in te zenden een groot succes. De LoopAward is een initiatief van platform Ruimte voor Lopen en is een prijs die wordt uitgereikt aan twee Nederlandse initiatieven die bijdragen aan meer ruimte voor lopen (in het hoofd, in beleid en buiten). Tijdens het Nationaal Voetgangerscongres op 7 oktober in Den Haag maakt de jury de uiteindelijke winnaar van de LoopAward bekend.

Gerelateerde berichten:

 • Geen gerelateerde berichten.
 • ||| Blogs |||

  27/12/19
  Wat een nepjaar was het eigenlijk…
  Het is december 2019. De maand van oliebollen, pepernoten, kerstbomen, kadostress en koffiedik kijke...
  22/05/15
  Managing visitor pressure in urban tourism
  The discussion around the balance between visitors and inhabitants is discussed frequently in the ...
  07/12/14
  Trends & Hypes november 2014
  De vrijetijdssector is een enorm dynamische sector waar de ontwikkelingen en innovaties elkaar snel...
  10/11/14
  Trends & Hypes oktober 2014
  De vrijetijdssector is een enorm dynamische sector waar de ontwikkelingen en innovaties elkaar snel...
  05/09/14
  Trends & Hypes augustus 2014
  De vrijetijdssector is een enorm dynamische sector waar de ontwikkelingen en innovaties elkaar snel...

  ||| Twitter |||

  ||| Nieuws |||

  08/12/21
  Eurail introduceert nieuw distributieplatform voor Interrail Passen
  Eurail, het bedrijf achter de Eurail en Interrail treinpassen, lanceert een nieuw distributieplatfor...
  05/11/21
  Exclusief voor leden
  Met overname Egencia is Expedia aandeelhouder in GBT
  De grote zakelijke reisoperator American Express Global Business Travel (GBT) heeft met de overname afgerond van Egencia, het digitale platform voor reismanagement. GBT wil hier graag een digitale voorsprong nemen op de concurrentie. Als onderdeel van de transactie is Expedia Group aandeelhouder van GBT geworden.
  03/11/21
  Weer veel maatregelen voor vrijetijdssector
  Met de oplopende besmettingen en ziekenhuisopnames ziet het Nederlandse kabinet zich weer geroepen tot maatregelen om de pandemie te beteugelen. En weer is de vrijetijdssector de klos.
  01/11/21
  Hotelstop in Amsterdam West en Centrum
  Nóg meer hotels voegen op de meeste plekken niets toe voor Amsterdammers. Sinds 2017 geven we daarom alleen nog onder strenge voorwaarden toestemming voor de bouw van een hotel. In ons overnachtingsbeleid is Amsterdam daarvoor ingedeeld in ‘nee-gebieden’ en ‘nee, tenzij-gebieden’, meldt de gemeente Amsterdam. Voor de stadsdelen Centrum en West geldt nu echt een hotelstop.
  26/10/21
  Exclusief voor leden
  Luchtvaartmaatschappij ziet nabije toekomst positief en zoekt 6.000 nieuwe medewerkers
  Dat er weer volop gevlogen wordt, dat merken ze in Dubai. Luchtaartmaatschappij Emirates gaat meer dan 6.000 medewerkers werven in de komende zes maanden. Daarbij rekent het management op verdere versoepelingen op de coronamaatregelen wereldwijd. Bij de achtergrond over de wervingsactie komt ook naar buiten hoe dit bedrijf opveert uit de crisis en wat het betekent voor Dubai.
  21/10/21
  Exclusief voor leden
  Royal HaskoningDHV schrapt groot deel reizen om CO2-neutraal doelstelling te halen
  In aanloop naar de VN-klimaatconferentie (COP26) heeft ingenieursbureau Royal HaskoningDHV strengere klimaatdoelstellingen geformuleerd om de CO2-uitstoot van haar 65 kantoren wereldwijd en zakelijke reizen van haar 6.000 mensen verder te verminderen. Naast meer hybride kilometers die de medewerkers moeten maken wordt 50% bespaart in de vliegreizen.
  15/10/21
  Fletcher Hotels neemt twee hotels over op Rotterdam The Hague Airport
  Fletcher Hotels heeft een overeenstemming bereikt over de overname van twee hotels op de luchthaven ...
  30/09/21
  Exclusief voor leden
  Den Haag ontvangt groot tech overheidscongres op 13 en 14 oktober
  PUBLIC, Europees operationeel bedrijf op het gebied van overheidstechnologie, is een samenwerking aangegaan met het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de Gemeente Den Haag en haar Convention Bureau om het GovTech hybride evenement te houden in Den Haag op 13 en 14 oktober.