Geplaatst op: 28-09-2021
Auteur: Redactie
NRIT Media

CDA-Kamerlid Van Dijk brengt werkbezoek toerisme aan Brabant

  CDA-Kamerlid Van Dijk brengt werkbezoek toerisme aan Brabant

CDA Kamerlid Inge van Dijk bracht vrijdag een werkbezoek aan Brabant om zich te laten informeren over de grote uitdagingen waar de toeristische sector momenteel voor staat. Samen met diverse gasten werd van gedachten gewisseld over de opgaven van het Nederlands toerisme en wat er nodig is om ervoor te zorgen dat toerisme weer een volwaardige plek krijgt in het Nederlandse economische beleid.


Tijdens het programma dat grotendeels plaatsvond op het KVL-terrein in Oisterwijk was de impact die de coronacrisis op de lokale, regionale en nationale vrijetijdseconomie heeft een belangrijk thema. Ook werd gesproken over het belang van concreet beleid voor de nationale toeristische sector. Een sector die (voor corona) ruim 4,4 procent bijdraagt aan het BBP. Met ruim 800.000 banen. Een omvang vergelijkbaar met de landbouw- of bouwsector.


Onder anderen Peter Kentie, Directeur Eindhoven 365 en Frank van den Eijnden, Directeur Stichting Van Gogh Brabant kwamen vrijdag aan het woord. Ook kreeg Van Dijk een rondleiding over het KVL-terrein en sprak zij met een aantal regionale politici.

Van Dijk: ‘’De toerismesector is enorm belangrijk voor de Nederlandse economie. Zij verdienen een volwaardige plek in het Nederlandse economische beleid. De sector gaat door een lastige periode door de coronacrisis. Het is belangrijk dat de sector zich kan herstellen om volgend jaar weer een goed en volledig seizoen te kunnen draaien. De verhalen van deze Brabantse ondernemers neem ik mee naar Den Haag.''


Perfecte gesprekspartner

Het bezoek vond plaats op uitnodiging van Heleen Huisjes, directeur VisitBrabant, en Herre Dijkema, directeur Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen die spreekt namens de 15 grootste destinatie managementorganisaties van Nederland. In CDA’er Van Dijk vonden zij een perfecte gesprekspartner. Het Kamerlid heeft Toerisme in haar portefeuille en was eerder als wethouder in Gemert-Bakel verantwoordelijk voor dit onderwerp. Ook is zij bekend met de lokale situatie, de geboren Brabantse woont momenteel in Gemert.

 

Met hulp van Van Dijk hopen Huisjes en Dijkema de interesse van de landelijke politiek in de toeristische sector te vergroten, want deze is minimaal. Uiteindelijk moet dit ertoe leiden dat toerisme weer de aandacht krijgt die het verdient. 

Trefwoorden: Kamerlid, werkbezoek

||| Blogs |||

06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
06/09/19
Drie misvattingen bij het opzetten van een actie
Consumenten hebben steeds meer behoefte aan een totale beleving en willen hun vrije tijd optimaal be...
13/12/18
Recreatieondernemer: generalist of specialist?
Na de Tweede Wereldoorlog werd het verschijnsel toerisme maatschappelijk steeds belangrijker. Vo...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

19/10/21
Willem-Alexander en Máxima openen Nederlands paviljoen bij World Expo
De Koning en de koningin zijn woensdag 3 november aanwezig bij de Nederlandse nationale dag tijdens World Expo 2020 in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (VAE). De Koning opent bij deze gelegenheid officieel het Nederlandse paviljoen op de wereldtentoonstelling. Het Koninklijk Paar wordt begeleid door minister De Bruijn voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Minister De Bruijn leidt gelijktijdig een handelsmissie naar de VAE.
18/10/21
Volop genieten voor 8.800 wandelaars tijdens de Amsterdam City Walk
Le Champion kreeg eind september groen licht van de Gemeente Amsterdam om het wandelevenement te organiseren. De afgelopen anderhalf jaar heeft de evenementenbranche veel onzekerheid gekend en nu kunnen wandelaars eindelijk weer genieten van een unieke wandelbeleving, met de Amsterdam City Walk als eerste op de wandelkalender van Le Champion.
18/10/21
Sunweb Group ontvangt hoogste Travelife-duurzaamheidscertificaat
Reisorganisatie Sunweg Group heeft het Travelife-certificaat in ontvangst mogen nemen. Dit is het internationaal toonaangevende duurzaamheidscertificaat voor de reisindustrie. Sunweb Group heeft de hoogste status behaald: Travelife Certified. Slechts enkele reisorganisaties hebben deze hoogste status bereikt.
14/10/21
Bijna 35000 bezoekers op de `kampeer & Caravan Jaarbeurs
Op zondagmiddag 9 oktober, 17 uur, klonk het eindsein van de van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs,...
06/10/21
Rechtszaak om coronatoegangsbewijs verloren
Het coronatoegangsbewijs is een proportionele maatregel van de overheid om de pandemie te beteugelen. Door de toepassing van dit instrument worden bovendien grond- en mensenrechten niet onevenredig geschonden. Ook is er een wettelijke grondslag voor het coronatoegangsbewijs.
06/10/21
Tiqets maakt genomineerden bekend voor de Remarkable Venue Awards
Tiqets heeft vandaag de genomineerden bekendgemaakt voor de 5e jaarlijkse Remarkable Venue Awards (R...
05/10/21
Inschrijven op Horecava Innovation Award kan nog tot 22 oktober
De inschrijving voor de Horecava Innovation Award 2022 is in volle gang. Tot en met 22 oktober 2021 kunnen bedrijven hun innovatie of noviteit insturen.
01/10/21
Unmute Us verliest kort geding
De Stichting Unmute Us spande een kort geding aan tegen de Nederlandse staat over de beperkingen waar evenementen nog altijd mee te maken hebben. Wat is de uitslag?