Geplaatst op: 27-09-2021
Auteur: Redactie
NRIT

CELTH draagt fors bij aan Actieagenda Perspectief 2030 Bestemming Nederland

CELTH draagt fors bij aan Actieagenda Perspectief 2030 Bestemming Nederland

Op de Nationale Toerisme Top 2021 is zojuist de nieuwe ‘Actieagenda Perspectief 2030 Bestemming Nederland’ gepresenteerd. De uitvoering van deze Actieagenda ligt bij de Taskforce Samenwerking Gastvrijheidseconomie. Het Center of Expertise Leisure, Tourism & Hospitality (#CELTH) draagt -als kennispartner van de Taskforce- met de aangesloten hogescholen #NHLStenden, #HZ en #BUas en de onderzoeksinstituten European Tourism Futures Institute en het Kenniscentrum Kusttoerisme fors bij aan deze Actieagenda.

Zo heeft CELTH het voortouw genomen in het inzichtelijk maken van de maatschappelijke waarde van de gastvrijheidsindustrie. Want de sector genereert niet alleen een economische waarde maar ook waarde voor de leefomgeving en draagt bij aan sociale processen. Daarnaast gaat CELTH inzicht geven in het aanwezige en gewenste instrumentarium om als overheden te kunnen sturen op zowel de kwantiteit als de kwaliteit van het vrijetijdsaanbod.

Belangrijk project -met een brede waaier aan betrokken stakeholders- is de onderzoeksagenda voor de verduurzaming van de toeristische sector. Het is van belang de sociale- en de milieubelasting door de sector effectief verminderen. Daarnaast moeten bedrijven adequaat kunnen reageren op het snel veranderende beleid op dit terrein. In opdracht van de Taskforce onderzoekt CELTH welk financieel-fiscaal instrumentarium er is om ondernemers te ondersteunen bij verduurzaming, innovatie en digitalisering.

CELTH-partner Breda University of Applied Sciences ontwikkelt een stappenplan voor digitale belevingen om zo het toeristisch aanbod te versterken en in contact te blijven of komen met bezoekers. Voor de verhaallijn Nederland Waterland wordt daadwerkelijk een digitale beleving geïmplementeerd.

Tot slot is CELTH betrokken bij diverse actiepunten rond Human Capital. Er moet in de gastvrijheidssector meer oog komen voor sectoroverstijgende kernkwaliteiten gelinkt aan gastvrijheid, servicegerichtheid en de markt. Uiteindelijk doel is een duurzame lange termijn personeelsinzet in de gastvrijheidssector.

Verder lezen?

Meer lezen over de CELTH-projecten rond de Actieagenda? Lees dan hier de laatste actualiteit: https://www.celth.nl  

De publieksversie van de Actieagenda Perspectief 2030 Bestemming Nederland is hier te vinden: https://nbtcmagazine.maglr.com

Topics:Beleid
Trefwoorden: Celth, toerisme, bewuste bestemmingen, perspectief 2030, beleid

||| Blogs |||

08/11/21
Gooi je oude schoenen niet te vroeg weg
Bij de oprichting van je bedrijf is je concept cruciaal. Wat is je product, wie behoort tot de doelgroep, welke prijs vraag je, wat is het onderscheidend vermogen, wat is de toegevoegde waarde van je bedrijf? En nog 10 vragen uit het boekje voor beginners. Als een bedrijf eenmaal draait lijkt het allemaal vanzelf te gaan toch? Niet is minder waar natuurlijk. Waar wij de echte uitdaging zien is als een bestaand bedrijf wil of moet transformeren naar een ander of aanvullend concept. De winkel verbouwen als het ware, terwijl die wel open moet blijven.
14/10/21
Varkens in nood op Lisboa Airport
Claustrofobie. Je vraag er niet om. Dat heb je, of niet. En fijn is het geenszins. Hele kleine liften? Ik neem de trap wel. Al is die 10 verdiepingen hoog. Grote mensenmassa’s? Ik vermijd ze liever. - Marcel Baltus komt terecht in terminal 2 van Lisbon Airport en krijgt veel waardering voor Schiphol.
09/07/21
Dromomania
Wat een intens genot was het. De voortijdige uitschakeling van het Nederlands Elftal (nou ja, eigenl...
30/03/21
Hoe je een imago verkwanselt met een kop koffie
In het stemhokje schoot de gedachte door mijn hoofd. Merkwaardig eigenlijk dat meerdere politieke pa...
25/02/21
Voorwaarts Mars!
Voorwaarts Mars!
25/02/21 · Reis & vervoer · Marcel Baltus | Lees meer
Het begon zo rond mijn voortgezet onderwijsperiode. De verslaving waarvan ik nimmer meer afkickte. N...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

03/12/21
Overheid hoeft de reisadviezen voor landen buiten de EU niet aan te passen
Het ministerie van Buitenlandse Zaken hoeft de reisadviezen voor landen buiten de Europese Unie niet aan te passen. Het verschil dat in de adviezen wordt gemaakt tussen landen binnen en buiten de EU is niet onrechtmatig. Dat heeft de rechter in kort geding bepaald.
03/12/21
Vakantiebeurs weer afgelast
De Vakantiebeurs, die van 12 tot en met 16 januari 2022 zou plaatsvinden in de Jaarbeurs in Utrecht, is afgelast. Ook de vakdag op 11 januari gaat niet door. Het Travel Congress gaat wel door maar in een online editie.
01/12/21
Omzet reisbranche groeit, 'normaal' nog niet bereikt
Hoe ontwikkelt de omzet in de Nederlandse reisbranche zich? Het CBS komt met cijfers over het derde kwartaal.
01/12/21
KLM wint APEX World Class Award 2022
Boet Kreiken is blij met dit compliment. De afgelopen 20 maanden hebben geleid tot aanvullende waarden die klanten nadrukkelijk belangrijk vinden.
26/11/21
Het verhaal van Holwerd op de Arriva bus
Veel partijen acteren op het toneel van gastheerschap en communicatie voor een destinatie. Dat zette busmaatschappij Arriva aan het denken hoe je dat kunt doen. Een chauffeur gaf inspiratie en daar rolt een bijzonder verhaal en een opvallende bus uit.
23/11/21
Pandemie verpest vakantiesentiment van Nederlanders niet
De pandemie verpest de vakantieplannen van de Nederlanders niet. Ze zijn wel voorzichtiger, bereid om een boosterprik te nemen en boeken later. Dat blijkt uit onderzoek van de VakantieDiscounter. Intussen lopen in Nederland de boekingen voor december als een trein, EuroParcs meldt nu al 30% meer boekingen voor de feestmaand.
23/11/21
Reissector ANVR wil óf financiële steun óf een open wereld
Reiskoepel ANVR wil duidelijkheid van het kabinet: óf je handhaaft het oranje 'negatieve' reisadvies voor praktisch alle landen buiten Europa maar biedt de reisbedrijven financieel steun, óf je past de wijze van reisadvisering aan en zet de wereld veilig en verantwoord open, zodat reisondernemingen weer kunnen ondernemen.
15/11/21
Better Places wint Golden Responsible Tourism Award
Reisbedrijf Better Places heeft een Golden Responsible Tourism Award gewonnen in de categorie ‘Decarbonings the Travel and Tourism’. Directeur Saskia Griep ziet haar inspanningen op het gebied van het reduceren van CO2-uitstoot beloond.