Geplaatst op: 23-09-2021
Auteur: Marc Gerlings

Recreatie Vakbeurs 2021 benut volledige capaciteit

Recreatie Vakbeurs 2021 benut volledige capaciteit
Recreatie Vakbeurs biedt 7 hallen met producten en diensten voor de vrijetijdsindustrie. Foto: EassyFairs
De negentiende editie van Recreatie Vakbeurs kan eindelijk doorgaan. De enige vakbeurs voor de gehele recreatiebranche in de Benelux opent haar deuren op 16, 17 en 18 november 2021 in Evenementenhal Hardenberg. Onlangs is de beurs al uitgebreid met een extra beurshal, waardoor nu alle zeven hallen in Evenementenhal Hardenberg worden ingezet voor Recreatie Vakbeurs.

"De vooruitzichten voor Recreatie Vakbeurs zijn fantastisch. Je merkt aan de gesprekken die we hebben met zowel exposanten als bezoekers dat men echt uitkijkt naar een fysiek contactmoment om aan de ene kant elkaar weer te zien en te spreken en anderzijds de laatste trends en ontwikkelingen te ontdekken. Kijk, de sector heeft het in de coronaperiode niet makkelijk gehad. Dat druk ik zachtjes uit. Maar het is een sector met veerkracht, die niet stilzit. Kijk maar om je heen: er zijn zoveel campings, bungalow- en vakantieparken, attractieparken, zwembaden en ga zo maar door, die aan de slag zijn gegaan of aan de slag willen met het optimaliseren van hun accommodaties. Maar vaak worden de eerste stappen gezet op een beurs en dat hebben we het afgelopen 1,5 jaar gemist”, zegt Kristel Stötefalk namens Recreatie Vakbeurs.

Nieuwe deelnemers op Recreatie Vakbeurs

Professionals uit de recreatiesector komen medio november op de beurs die groter is dan ooit, want de organisatie zet door de grote belangstelling alle zeven beurshallen in. Er zijn ook de nodige nieuwe deelnemers op de beurs, zoals Precofab/Timmerfabriek Kraft (producent van modulaire en circulaire bouwoplossingen), The Gifted Balloonman komt met het concept Escaperoom On Tour naar de beurs, Kopare (woningbouw in de recreatieve woningmarkt), Longfish Leisure (verhuur van boten en auto’s), Bestofffootbal (distributeur van Teqball tafels), NKC (Nederlandse Kampeerauto Club), Ross Tucker (projectinterieur) en Uniek Speelprojecten.

Vertrouwde gezichten

Er zijn veel vertrouwde gezichten op Recreatie Vakbeurs, zoals Arcabo (chaletbouw), ICY (draadloze beheersystemen voor bungalowparken), Booking Experts (software voor online reserveringssystemen), Stratech (softwareoplossingen voor organisaties), ANWB Kamperen, AquaDrolics (water speeltuinen en objecten), Bensel Cars (elektrische voertuigen en golfkarren) en Instyle Concepts (inrichting met compleet concept). 

Veel vertrouwen en veel belangstelling

Stötefalk: "Met al deze nieuwkomers en vertrouwde gezichten bedienen we alle segmenten uit de recreatiesector. Het duurt nog twee maanden, maar we kunnen eigenlijk niet wachten. We hebben een jaar noodgedwongen moeten overslaan, maar nu staat eindelijk het licht weer op groen. Dat er zoveel vertrouwen en belangstelling is vanuit de sector, doet ons enorm goed. Wij zetten alles op alles om er weer een topbeurs van te maken.”

Recreatie Vakbeurs is te bezoeken op dinsdag 16, woensdag 17 en donderdag 18 november 2021 in Evenementenhal Hardenberg. Voor meer informatie: www.recreatie-vakbeurs.nl

CELTH
 





||| Nieuws |||

26/03/24
Booking.com stopt duurzaam reisprogramma na gesprek met ACM
Reiswebsite Booking.com heeft na gesprekken met de Autoriteit Consument & Markt (ACM) besloten het zogenoemde Travel Sustainable (voorheen: Duurzaam Reizen) programma offline te halen per 25 maart.
26/03/24
Zo krijgt het thema duurzaamheid voet aan de grond in de reisbranche
Steeds meer mensen raken overtuigd van het nut en de noodzaak van duurzaam leven. Met duurzaam wordt een leefstijl bedoeld die een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk achterlaat. In andere woorden: hoe kunnen we ervoor zorgen dat de natuur zo min mogelijk te lijden heeft onder het gedrag van de mens?
20/03/24
Regeneratieve vakantie-ervaringen in Denemarken
In Denemarken kunnen toeristen meewerken aan natuurbehoud. Visit Denmark start met vier proefreizen en ze zoeken daarvoor Nederlandse en Duitse toeristen. Ze noemen het regeneratieve vakantie-ervaringen.
18/03/24
Exclusief voor leden
VN stelt standaard vast om duurzaamheid van toerisme te meten
De Verenigde Naties hebben een een nieuwe wereldwijde standaard goedgekeurd om de duurzaamheid van toerisme te meten. Alle 193 leden hebben ingestemd het het zogenaamde Statistical Framework for Measuring the Sustainability of Tourism (MST).
15/03/24
Visit Wadden roept op om drones thuis te laten bij bezoek aan Waddengebied
Uit recent onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen blijkt dat drones voor recreatief gebruik vogels kunnen storen. Daardoor worden hun overlevingskansen verkleind.
14/03/24
Kampeerbosje Leerdam en De Dassenburcht winnen Gouden Haring
In de categorie Goud Waard ontving Natuurkampeerterrein Kampeerbosje Leerdam een Gouden Haring voor hun prominente rol in het behoud en de versterking van het netwerk Natuurkampeerterreinen.
27/02/24
Exclusief voor leden
Ongekende marktpotentie 9 op de 10 Nederlanders gaat met vakantie
Ongekende marktpotentie 9 op de 10 Nederlanders gaat met vakantie
20/02/24
Camperaars steeds duurzamer
Camperaars in Nederland houden bij hun reisgedrag steeds meer rekening met duurzaamheid. Een opvallende trend is de toepassing van duurzame energiebronnen onder camperaars

||| Agenda |||

24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...