Geplaatst op: 22-09-2021
Auteur: Redactie
Uitgever: NRIT Media

Green Key en Greendish zorgen samen voor een duurzame en gezonde menukaart!

 Green Key en Greendish zorgen samen voor een duurzame en gezonde menukaart!

Dinsdag 21 september tekenden Green Key en Greendish een samenwerkingsconvenant waarmee zij een partnership sluiten. Een feestelijk moment dat plaatsvond tijdens de Gastvrij Rotterdam beurs in Ahoy. Samen helpen zij de horeca bij het creëren van een planet proof menu dat rekening houdt met de groeiende vraag naar gezond en duurzaam voedsel.

 

Aanleiding voor samenwerking

Uit het EAT-Lancet rapport is naar voren gekomen dat we op dit moment niet binnen de grenzen van één planeet consumeren. Om dit te bereiken zullen wij voedsel wereldwijd anders moeten verbouwen, verwerken, transporteren, consumeren en minder voedsel moeten verspillen. Reden genoeg voor Green Key en Greendish om de handen ineen te slaan en zich samen in te zetten voor een planet proof menu in de horeca. Een menu dat rekening houdt met de toekomst van mens, dier en planeet.

 

"We werken al langer intensief samen met Green Key maar ik ben trots dat we dit nu kunnen bekrachtigen met een gezamenlijk convenant. Door de handen ineen te slaan vergroten we onze gezamenlijke impact en kunnen we horecaondernemers nog beter ondersteunen in hun transitie naar duurzaam en gezond", aldus Joris Heijnen, directeur Greendish.

 

De veranderende vraag naar duurzaam en gezond voedsel groeit al langere tijd en door de coronapandemie is de vraag hiernaar alleen maar toegenomen. Voedselaanbieders die meegaan in deze verandering en hierbij de juiste stappen zetten, kunnen daarmee niet alleen winst behalen op het gebied van duurzaamheid en gezondheid, maar ook op financieel vlak. Door als voedselaanbieder een planet proof menu aan te bieden voldoe je namelijk én aan de toenemende veranderende vraag van de klant én blijf je toekomstbestendig.

 

Toekomst

Greendish adviseert en helpt Green Key Nederland bij de doorontwikkeling van de criteria die zij gebruiken, er worden workshops verzorgd voor Green Key gecertificeerde bedrijven en zij kunnen punten voor hun Green Key certificaat verdienen als zij samenwerken met Greendish.

 

"Binnen de normen van Green Key is het hoofdstuk Food & Beverage erg belangrijk. De kennis van Greendish zetten wij graag in om de gecertificeerde bedrijven verder te verduurzamen. We kunnen elkaar wederzijds goed versterken en zijn daarom blij met deze samenwerking”, aldus Erik van Dijk, directeur Stichting KMVK.

 

Door de krachten te bundelen versnellen Greendish en Green Key de verdere verduurzaming van de gastvrijheidssector met als uiteindelijk doel impact te maken door duurzame en gezonde voeding voor iedereen overal beschikbaar te maken. Een goed voorbeeld van de samenwerking is Fletcher Wageningsche berg, die gecertificeerd is met Green Key Goud.

 

Link: https://greendish.com/cases/fletcher/
Trefwoorden: Duurzame menukaart, partnership, Green `key

CELTH
 






||| Nieuws |||

23/04/24
Exclusief voor leden
Eurocamp ziet kansen in Oranje sportzomer
Kampeeraanbieder Eurocamp ziet marketing- en saleskansen bij de grootste sportevenementen van het jaar: de Olympische Spelen, het EK Voetbal, de Tour de France en de Formule 1.
17/04/24
Exclusief voor leden
Boekingstrends meivakantie
Met de meivakantie aanstaande komen diverse touroperators met hun boekingstrends. TUI Nederland ziet 10% meer reizigers tijdens de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. De VakantieDiscounter ziet een grote belangstelling voor een all-inclusive naar Turkije.
17/04/24
ANVR pleit voor flexibiliteit rondom schoolvakanties
De ANVR pleit voor meer flexibiliteit rondom schoolvakanties. Hiermee wordt vakantiedrukte beter gespreid op wegen en luchthavens, maar ook op de bestemmingen zelf, meent ANVR. Frank Oostdam reageert op het gemaakte position paper over de gewenste flexbiliteit.
15/04/24
Resort Lexmond van TopParken officieel geopend
Zaterdag 13 april vond de officiële opening van Resort Lexmond van TopParken plaats. Het vakantiepa...
12/04/24
Exclusief voor leden
Ierse succesroute bestaat tien jaar Wild Atlantic Way
Ierlands populaire toeristische route de Wild Atlantic Way is een echt succesverhaal in de toeristische sector. Opvallend, de route viert nu pas zijn tiende verjaardag.
08/04/24
Exclusief voor leden
Graag een portie zon in de meivakantie 2024
Uit data van reisplatform Skyscanner blijkt dat vooral zonnige bestemmingen als Spanje, Italië en Portugal in trek zijn.
05/04/24
Exclusief voor leden
Wereldwijd toeristisch recordjaar voorspeld
De World Travel & Tourism Council (WTTC) voorspelt voor 2024 een recordjaar voor Travel & Tourism. De wereldwijde economische bijdrage van de sector een recordhoogte van 11,1 biljoen dollar zal bereiken.
04/04/24
Technologie en transitie met smart hospitality
Op donderdag 18 april is de dag voor het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024. Het thema is transitie en dan heb je het al snel over technologie. Nicolette Bolté mag die interactieve sessie leiden.

||| Agenda |||

27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...