Geplaatst op: 22-09-2021
Auteur: Redactie
Uitgever: NRIT Media

Green Key en Greendish zorgen samen voor een duurzame en gezonde menukaart!

 Green Key en Greendish zorgen samen voor een duurzame en gezonde menukaart!

Dinsdag 21 september tekenden Green Key en Greendish een samenwerkingsconvenant waarmee zij een partnership sluiten. Een feestelijk moment dat plaatsvond tijdens de Gastvrij Rotterdam beurs in Ahoy. Samen helpen zij de horeca bij het creëren van een planet proof menu dat rekening houdt met de groeiende vraag naar gezond en duurzaam voedsel.

 

Aanleiding voor samenwerking

Uit het EAT-Lancet rapport is naar voren gekomen dat we op dit moment niet binnen de grenzen van één planeet consumeren. Om dit te bereiken zullen wij voedsel wereldwijd anders moeten verbouwen, verwerken, transporteren, consumeren en minder voedsel moeten verspillen. Reden genoeg voor Green Key en Greendish om de handen ineen te slaan en zich samen in te zetten voor een planet proof menu in de horeca. Een menu dat rekening houdt met de toekomst van mens, dier en planeet.

 

"We werken al langer intensief samen met Green Key maar ik ben trots dat we dit nu kunnen bekrachtigen met een gezamenlijk convenant. Door de handen ineen te slaan vergroten we onze gezamenlijke impact en kunnen we horecaondernemers nog beter ondersteunen in hun transitie naar duurzaam en gezond", aldus Joris Heijnen, directeur Greendish.

 

De veranderende vraag naar duurzaam en gezond voedsel groeit al langere tijd en door de coronapandemie is de vraag hiernaar alleen maar toegenomen. Voedselaanbieders die meegaan in deze verandering en hierbij de juiste stappen zetten, kunnen daarmee niet alleen winst behalen op het gebied van duurzaamheid en gezondheid, maar ook op financieel vlak. Door als voedselaanbieder een planet proof menu aan te bieden voldoe je namelijk én aan de toenemende veranderende vraag van de klant én blijf je toekomstbestendig.

 

Toekomst

Greendish adviseert en helpt Green Key Nederland bij de doorontwikkeling van de criteria die zij gebruiken, er worden workshops verzorgd voor Green Key gecertificeerde bedrijven en zij kunnen punten voor hun Green Key certificaat verdienen als zij samenwerken met Greendish.

 

"Binnen de normen van Green Key is het hoofdstuk Food & Beverage erg belangrijk. De kennis van Greendish zetten wij graag in om de gecertificeerde bedrijven verder te verduurzamen. We kunnen elkaar wederzijds goed versterken en zijn daarom blij met deze samenwerking”, aldus Erik van Dijk, directeur Stichting KMVK.

 

Door de krachten te bundelen versnellen Greendish en Green Key de verdere verduurzaming van de gastvrijheidssector met als uiteindelijk doel impact te maken door duurzame en gezonde voeding voor iedereen overal beschikbaar te maken. Een goed voorbeeld van de samenwerking is Fletcher Wageningsche berg, die gecertificeerd is met Green Key Goud.

 

Link: https://greendish.com/cases/fletcher/
Trefwoorden: Duurzame menukaart, partnership, Green `key

CELTH
 






||| Nieuws |||

17/04/24
Exclusief voor leden
Jaarbeurs zet campagne congrescoaches op voor vasthouden toppositie
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
Exclusief voor leden
Boekingstrends meivakantie
Met de meivakantie aanstaande komen diverse touroperators met hun boekingstrends. TUI Nederland ziet 10% meer reizigers tijdens de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. De VakantieDiscounter ziet een grote belangstelling voor een all-inclusive naar Turkije.
17/04/24
Exclusief voor leden
Erfgoeddag met thema 'Thuis'
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
ANVR pleit voor flexibiliteit rondom schoolvakanties
De ANVR pleit voor meer flexibiliteit rondom schoolvakanties. Hiermee wordt vakantiedrukte beter gespreid op wegen en luchthavens, maar ook op de bestemmingen zelf, meent ANVR. Frank Oostdam reageert op het gemaakte position paper over de gewenste flexbiliteit.
17/04/24
Jaarverslag Koninklijke Jaarbeurs 2023
Na een periode van drie moeizame coronajaren is er weer behoefte om elkaar te zien en te ontmoeten. Koninklijke Jaarbeurs publiceerde deze week het jaarverslag 2023. Jaarbeurs is weer volop in bedrijf.
15/04/24
Minke Rabaut in workshop 3ST
Minke Rabaut van Impuls Zeeland is toegevoegd aan de workshop 3ST tijdens het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024, op 18 april in Vlissingen
15/04/24
Uitstoot industrie omlaag maar luchtvaart omhoog
In 2023 was de uitstoot van de Nederlandse bedrijven binnen het Europese Emissiehandelssysteem (EU ETS) 13,2% lager dan in 2022. In tegenstelling tot de luchtvaart die noteerde een stijging van 11%.
15/04/24
Inchecken met betaalpas in buurtbus
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van vervoerder Arriva.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...