Geplaatst op: 21-09-2021
Auteur: Redactie
NRIT Media

Bobbejaanland pakt uit met grootste Halloween ooit: 5 doolhoven, 5 scarezones en 5 nocturnes

Bobbejaanland pakt uit met grootste Halloween ooit: 5 doolhoven, 5 scarezones en 5 nocturnes

Wie komt griezelen in attractiepark Bobbejaanland ontdekt dit najaar nog meer kansen dan ooit tevoren om zich de stuipen op het lijf te laten jagen. Yummy, Bazaar Bizarre en Sonar – de drie bestaande spookhuizen – worden vanaf eind oktober vergezeld door twee extra halloweenexperiences. Daarnaast is het avondprogramma opnieuw gevuld met shows, straatanimaties én Epic Parties.

Vorig jaar investeerde Bobbejaanland in indrukwekkende decors en prachtige kostuums voor drie nieuwe scarezones om de vijftiende verjaardag van Halloween te vieren. Helaas moesten de deuren door corona vroegtijdig sluiten.  "Maar dit jaar zijn we terug – en straffer dan ooit”, stelt Yves Peeters, algemeen directeur van het park. "Diegenen die tijdens deze periode afzakken naar Lichtaart zullen de complete metamorfose ontdekken. Het is voor iedereen een moeilijke periode geweest. Stilaan krijgen we onze vrijheden terug. Daarom hebben we besloten om de geplande investeringen uit te voeren en onze bezoekers te laten genieten van het grootste evenement van het jaar." 


Texas Butcher

Op dit moment wordt er druk gebouwd aan twee nieuwe spookhuizen. De huiveringwekkende ‘Texas Butcher’ organiseert een speciale opendeurdag in Cowboy Town.  Deze unieke slager staat bij alle bewoners van het cowboydorp én die ver daarbuiten bekend om z’n lekkere kop en leverpaté. Maar blijft dat zo na een rondleiding achter de schermen? 


CORP.

‘CORP.’ is de naam van de tweede halloweenexperience. Deze criminele organisatie houdt zich bezig met een louche handeltje. Zo hebben ze de enige echte Rabidi Porcus in de aanbieding: een GMO-gemodificeerd beest dat tot leven werd gewekt door bio-ingenieurs. Veilingsmeester Valentin laat hem graag aan een bende malafide handelaars zien. Maar is dat wel veilig? 

"Het tweede spookhuis is geen klassiek doorloopspookhuis. Het begint met een sterk verhaal en goede acteurs. De ruimtes zijn echt ‘immersive’. Niet alleen door het decor, maar ook door het geluid dat van alle kanten komt.  De bezoekers zullen moeten ontsnappen aan de Rabidi Porcus. Dus de gasten zijn gewaarschuwd! Ze zullen fit moeten zijn om te slagen in deze missie”, vertelt commercieel en creatief directeur Peggy Verelst.  De ervaring zal in totaal zo’n 10 minuten duren. 


Vijf unieke scarezones

Naast vijf spookhuizen telt Bobbejaanland ook vijf scarezones in uiteenlopende thema’s. Het bestaande ‘Toxic Waters’ werd uitgebreid en het kleurrijke ‘Plaza de los Muertos’ - waar de doden geëerd worden - kreeg een andere locatie. Attractie King Kong krijgt er in Adventure Valley een geduchte concurrent bij: de vier meter hoge apenkoning Bansoeli heerst er tijdens Halloween over de ‘Monkey Clan’. In Cowboy Town zwerven niet langer zombiecowboys rond, maar zet ‘Circus Carnivale’ de stad in rep en roer. In de derde nieuwe zone loop je weg van ‘Voodoo Bayou’, geïnspireerd door New Orleans. "Alle themazones zijn straf uitgewerkt en bevatten zowel grote eyecatchers als kleine decorelementen”, duidt Peggy Verelst. "We zijn ervan overtuigd dat de nieuwe sfeer gesmaakt zal worden door ons publiek.” De scarezones zijn gratis en voor iedereen toegankelijk.


Halloween voor kids 

Ook kinderen beleven een onvergetelijke Halloween in Bobbejaanland. Om de jongere bezoekers in de watten te leggen, werd een samenwerking opgezet met de makers van de populaire animatieserie ‘Ridder Muis’. Sinds begin vorig jaar zijn de avonturen van deze kolerieke muis en haar beste vriendin Draak te volgen op?Ketnet. Tijdens de halloweenperiode komen Ridder Muis, Draak en meneer Heks naar Bobbejaanland - waar ze de kinderen zullen verwelkomen in een unieke en interactieve show.?

Ook Fabric Magic, de makers van de populaire jeugdserie #LikeMe, namen pen en papier ter hand om voor Bobbejaanland een nieuwe familieshow te schrijven en produceren: Bansoeli Beats. Dat muzikaal spektakel zal elke dag meerdere keren gespeeld worden in Adventure Valley. Daar leeft een mensentribe hand in hand met de lokale apenclan. Samen brengen ze een dagelijkse ode aan Bansoeli: de grootste god van het apenrijk. Maar dan worden ze plots gestoord. Ontdekkingsreiziger Nicholas Nicholson heeft snode plannen en wilt de jungle met de grond gelijk maken. Wie wint er Adventure Valley voor zich?

Jonge bezoekers die Halloween nog een beetje té spannend vinden, kunnen het bijzondere anti-monster amulet gratis afhalen aan de ingang van Bobbejaanland. Door dat zichtbaar te dragen of in de lucht te steken, worden de rollen heel even omgedraaid en lopen de monsters bang weg van de kinderen.

 

Een COVID-veilige halloweeneditie 

In Bobbejaanland geldt nog steeds de mondmaskerplicht in de wachtrijen en op attracties voor elke bezoeker ouder dan 12 jaar. Voor de horeca en winkels gelden dezelfde regels als in de rest van Vlaanderen.  

Een covidtest of vaccinatiebewijs is momenteel niet nodig in Bobbejaanland.  Afhankelijk van de beslissingen van de overheid, kan dat nog veranderen.  De website van Bobbejaanland wordt te allen tijde up to date gehouden, zodat de huidige maatregelen in het park steeds duidelijk zijn. 

Trefwoorden: Halloweenexperiences, halloween voor kinderen

||| Blogs |||

14/10/21
Varkens in nood op Lisboa Airport
Claustrofobie. Je vraag er niet om. Dat heb je, of niet. En fijn is het geenszins. Hele kleine liften? Ik neem de trap wel. Al is die 10 verdiepingen hoog. Grote mensenmassa’s? Ik vermijd ze liever. - Marcel Baltus komt terecht in terminal 2 van Lisbon Airport en krijgt veel waardering voor Schiphol.
16/07/21
Van duurzaam herstel naar  een duurzame sector
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) meldt (21 mei jl.) “wereldwijd 14 procent minder coronabesmettingen dan vorige week”. Het herstel van de gastvrijheidssector lijkt daarmee met de toenemende vaccinatiegraad ingezet. Maar of er ook daadwerkelijk sprake is van een duurzaam herstel, dat is maar de vraag ...
09/07/21
Dromomania
Wat een intens genot was het. De voortijdige uitschakeling van het Nederlands Elftal (nou ja, eigenl...
07/06/21
Bezint eer ge begint!
Bezint eer ge begint!
07/06/21 · Horeca · Guido Aerts | Lees meer
De laatste dertig jaar gaan we in oktober samen met vrienden een lang weekend naar een super leuk ho...
02/05/21
Pegasus of luchtfietserij?
Pegasus of luchtfietserij?
02/05/21 · Dagrecreatie · Thijs Vossen | Lees meer
Er zal in een ver verleden ongetwijfeld ooit een blog geschreven zijn met de titel: ‘De auto wordt...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

15/10/21
Fletcher Hotels neemt twee hotels over op Rotterdam The Hague Airport
Fletcher Hotels heeft een overeenstemming bereikt over de overname van twee hotels op de luchthaven ...
15/10/21
Vier maanden Groninger bruggen Noord-Willemskanaal dicht
Alle Groninger bruggen over het Noord-Willemskanaal blijven vanaf maandag 18 oktober 2021 vier maanden dicht voor de recreatievaart. Dit komt door werkzaamheden op en rond het kanaal bij de Julianabrug. Voor de beroepsvaart worden de bruggen wel bediend maar dan met aangepaste tijden.
14/10/21
Provincie werkt mee aan mooie en veilige dijken op trajecten Salmsteke-Schoonhoven en Wijk bij Duurstede-Amerongen
Provincie Utrecht heeft als partner de plannen voor de ontwikkelingen op het dijktraject Salmsteke-S...
14/10/21
Exclusief voor leden
Jorrit Hendriks en Laurens Taekema richten platform Ecohuisje op
Op de website Ecohuisje.nl worden louter duurzame accommodaties getoond, van tiny house tot luxe vil...
14/10/21
Exclusief voor leden
Plaatsen valse reviews verboden vanaf 2022
De regels voor online reviews worden fors aangescherpt. “Er is online nog een wereld te winnen als het gaat om het volledig en duidelijk informeren van de consument," meldt minister Blok. Bij recreatie en reizen zijn reviews van groot belang omdat er onderwerpen in staan die een aanbieder niet of anders verwoord.
14/10/21
Verfijning van strategie nodig voor de internationale bezoekerseconomie
Albert Postma (NHL Stenden en betrokken bij kennisinstelling CELTH) mocht bij de Tourism Committtee van de OECD zijn visie geven over de strategieën voor de internationale bezoekerseconomie om uit het dal van de pandemie te klimmen. In Nederland lijkt alles weer richting de strategie ‘business as usual’ te gaan. Internationaal gezien lukt dat niet. De lage vaccinatiegraad is het spaak in het wiel voor de ontwikkeling. Hoe zet je dan wel de strategie op
14/10/21
Bijna 350000 bezoekers op de `kampeer & Caravan Jaarbeurs
Op zondagmiddag 9 oktober, 17 uur, klonk het eindsein van de van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs,...
13/10/21
Limburg haakt aan op 10.000 km hike Liberation Route
Limburg is volop bezig met de voorbereidingen voor de Liberation Route Europe Hiking Trail, melden de DMO's in Limburg. Mede dankzij een bijdrage van het vfonds, Provincie Limburg en alle Limburgse gemeenten wordt Limburg onderdeel van deze bekende internationale wandelroute. Deze route van maar liefst 10.000 kilometer neemt de wandelaar mee van Londen naar Berlijn in het spoor van de geallieerden tijdens ‘43-‘45.