Geplaatst op: 21-09-2021
Auteur: Redactie
Uitgever: NRIT Media

Campagne Echt vakantie

Campagne Echt vakantie

Landal GreenParks start deze week een grootschalige, internationale marketingcampagne in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, België en Denemarken. De ambitieuze vakantieaanbieder heeft volledig op het buitenland toegesneden uitingen ontwikkeld. Het concept en de uitvoering zijn ontwikkeld door het toonaangevende Duitse bureau Jung von Matt, dat voor de internationale markt een vernieuwende benadering koos, toegesneden op de behoefte van buitenlandse vakantiegangers. Daarmee ontstaat een nieuw gezicht in het buitenland, dat past bij de huidige behoeftes van vakantiegangers en bij de internationale groeiambities van Landal GreenParks.


Na versteviging van de internationale commerciële organisatie koos Landal begin dit jaar voor een regionale marketingaanpak, met specialistische teams waarmee snel geschakeld kon worden in de verschillende landen. De gevolgen van de coronamaatregelen in de diverse landen op toerisme en recreatie, maakte het voor Landal noodzakelijk om zich sneller aan te passen aan steeds wisselende omstandigheden. "De trend dat Nederlanders dichterbij huis op vakantie gaan is weliswaar goed voor de Nederlandse markt, maar het betekent extra uitdagingen in de andere landen waar we actief zijn. Waar onze buitenlandse bestemmingen altijd konden rekenen op een behoorlijk aantal Nederlanders, moesten we nu lokale gasten interesseren voor een verblijf op onze parken in eigen land. Duitsers zoeken ook een bestemming dichtbij huis; deze dynamiek vraagt om een andere marketing aanpak. ” aldus Sander Hoefnagels, Marketing Director van Landal GreenParks.


Een eerste stap was de ‘Herontdek’-campagne, die dit voorjaar per markt/land zeven bestemmingen van Landal GreenParks belichtte. Daarbij kozen de drie regio’s Nederland, België en Duitsland elk hun eigen voorkeursbestemming om te communiceren. Dat leidde uiteindelijk tot het internationale concept van Echt Vakantie.


Hoefnagels: "Een Nederlander hoef je niet uit te leggen wat een vakantiepark en wie Landal GreenParks is, maar Duitser denkt bij ‘Ferienpark’ niet aan onze Landal parken midden in de natuur. Samen met Jung von Matt ontwikkelden we het concept, bedoeld voor de nieuwe generatie vakantiegangers in de buitenlanden. Mensen die de hele dag druk zijn, met werken, sporten, social media en ga maar door. Op vakantie willen zij rust. Dus zeggen we: wij bieden je een vakantiehuis midden in de natuur, om de dingen te doen die jíj wil doen, en wij bieden je daarvoor de faciliteiten en de activiteiten.”


Op die basis is een paraplucampagne ontwikkeld, waar elk van de markten op kan inhaken, met nieuw exclusief beeldmateriaal dat is geschoten op de eigen parken, met nieuwe typografie en een nieuwe pay-off: Echt Vakantie. Met behulp van campagnetools en style guides zijn snel uitingen te ontwikkelen voor onder andere social media activiteiten in de diverse landen.


Lancering

De nieuwe campagne is écht internationaal en is in eerste instantie gemaakt voor markten waar Landal minder bekend is, wat ook impliceert dat hij nu nog niet op de Nederlandse markt te zien zal zijn. "Landal, vakantie en natuur zijn voor de Nederlandse vakantieganger vrijwel synoniem aan elkaar,” licht Hoefnagels toe. In België gaat de campagne wél lopen; met Vlaamse teksten en een Vlaams ingesproken commercial, evenals een Franstalige versie voor Wallonië.

 

Trefwoorden: Internationale marketing campagne, lancering

CELTH
 





||| Nieuws |||

27/03/24
Uitbreiding KLM-busdienst
Vanaf 31 maart wordt de KLM-busdienst Nijmegen – Arnhem - Schiphol uitgebreid met één extra dienst naar dagelijks twee omlopen.
27/03/24
My First Smartphone Festival krijgt waarschijnlijk vervolg
De eerste editie van My First Smartphone Festival bij Beeld & Geluid heeft afgelopen weekend ruim 2200 bezoekers getrokken. Verspreid over vier dagen, van donderdag tot en met zondag, leerden kinderen, hun ouders en docenten over hoe om te gaan met je allereerste telefoon.
27/03/24
Exclusief voor leden
Drie Van Goghs lang te zien in Rijksmuseum Amsterdam
Het Rijksmuseum krijgt drie extra troeven in handen, drie Van Goghs. Het museum is vaak een onderdeel voor de vele toeristen die naar Nederland komen. Zij willen vast ook graag die langdurige bruiklenen zien.
26/03/24
Booking.com stopt duurzaam reisprogramma na gesprek met ACM
Reiswebsite Booking.com heeft na gesprekken met de Autoriteit Consument & Markt (ACM) besloten het zogenoemde Travel Sustainable (voorheen: Duurzaam Reizen) programma offline te halen per 25 maart.
26/03/24
Reiziger wil directe vlucht
Luchtvaartreizigers hechten aan een rechtstreekse verbinding naar de eindbestemming. Het overgrote deel van alle vliegreizen kent dan ook geen overstap tijdens de reis. Bij vliegreizen van meer dan 6 uur biedt een overstap vaker een aantrekkelijk alternatief.
26/03/24
Zo krijgt het thema duurzaamheid voet aan de grond in de reisbranche
Steeds meer mensen raken overtuigd van het nut en de noodzaak van duurzaam leven. Met duurzaam wordt een leefstijl bedoeld die een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk achterlaat. In andere woorden: hoe kunnen we ervoor zorgen dat de natuur zo min mogelijk te lijden heeft onder het gedrag van de mens?
25/03/24
Is het de moeite waard om te investeren in betrouwbare service voertuigen voor uw resort/park?
Als het gaat om het runnen van een resort of park, kan het belang van betrouwbaar transport niet genoeg benadrukt worden. Of het nu gaat om het vervoer van gasten over uitgestrekte gebieden of om de mobiliteit van het personeel voor verschillende taken, duurzame en goed onderhouden service voertuigen zijn essentieel voor een soepel verloop van uw faciliteit. Maar is het verstandig om te investeren in duurzame servicevoertuigen en hoe vaak moeten ze worden onderhouden?
25/03/24
Exclusief voor leden
Hotel Noordsee sluit zich aan bij Fletcher
Hotelketen ziet een wens in vervulling gaan met een hotel op Waddeneiland Ameland. Per 1 april zal bij Hotel Noordsee de vlag van Fletcher Hotels in top gaan.

||| Agenda |||

18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...
14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...