Geplaatst op: 16-09-2021
Auteur: Redactie
NRIT Media
Uitgever: NRIT Media

Roompot maakt een groot landelijk event van World Cleanup Day

Tientallen inzamelacties op parken en grootse actie in Zeeland

Roompot maakt een groot landelijk event van World Cleanup Day
  • Ter land en op het water: gasten halen met schaatsster Irene Schouter afval op het water op
  • Verschillende bewustwordingsactiviteiten voor kinderen
  • Bovenop alle inspanningen van de afgelopen jaren waarmee Roompot al records verbrak

Zaterdag vindt de 4e editie van de World Cleanup Day in Nederland plaats. De afgelopen jaren bewees Roompot al een van de meest geëngageerde bedrijven te zijn op deze belangrijke dag. Dit jaar wil Roompot het nog beter doen en organiseert het een groots Cleanup event met tal van activiteiten ter land en op het water in Zeeland. Bovenop de tientallen opruimacties doorheen Nederland natuurlijk.

De World Cleanup Day staat elk jaar met stip genoteerd in de agenda bij Roompot. Honderden medewerkers en gasten nemen dan vrijwillig deel aan de grootste opruimactie van het land. Met succes, zo ruimden de medewerkers en gasten in 2019 10% van al het zwerfafval op dat die dag werd opgeraapt.

Bij Roompot beseft iedereen hoe belangrijk een mooie en nette omgeving is. Op maar ook buiten het park, waar gasten vaak een mooie wandeling of ontspannende fietstocht maken.

Een groots event

Als partner van de World Cleanup Day en de Plastic Soup Foundation wil Roompot zijn inspanning dit jaar nog vergroten. De 4e editie van de World Cleanup Day in Nederland mag voor Roompot een groots event worden. En zo pakt de aanbieder van vakantiewoningen ook dit jaar uit.

Zoals de voorbije jaren heeft Roompot tientallen opruimacties bij de Plastic Soup Foundation aangemeld. Hiervoor kunnen gasten, buurtbewoners en medewerkers zich via de website van de World Cleanup Day aanmelden en zo zwerfaval op zaterdag 18 september mee helpen opruimen.

Tientallen activiteiten ter land en op het water in Zeeland

Naast die inspanningen organiseert Roompot op het Beach Resort in Kamperland (Zeeland) op zaterdag 18 september ook tal van activiteiten voor zijn gasten. Het doel van die activiteiten is jong en oud(er) bewust te maken van hoeveel zwerfafval mensen achterlaten en hen op een leuke manier te betrekken bij het opruimen van dat afval.

Crazy Cleanup Challenge

Gasten en medewerkers worden op Kamperland uitgenodigd om zoveel mogelijk plastic flessen, hout, verpakkingsmateriaal en blikken te verzamelen en te registreren via een app. Dat afval verzamelen ze allemaal in een grote ‘recycle hub’ die Roompot dan zal onthullen. Van daaruit vertrekt dat afval gescheiden om gerecycled te worden.

Street art maken

Om het extra leuk te maken voor de kids en hen nog bewuster te maken van wat men allemaal in de natuur weggooit, organiseert het Sport & Entertainment team van Roompot extra leuke activiteiten. Zo zullen ze met afval mooie street art maken en al doende leren hoe belangrijk circulariteit voor onze planeet is.

Op het water met schaatsster Irene Schouten

Roompot zal zijn inspanningen in Kamperland niet beperken tot zwerfafval dat op de grond te vinden is. Het trekt ook het water op. Schaatsster en wereldkampioene Irene Schouten organiseert die dag workshops supfietsen. Tijdens die workshop zullen gasten al suppend afval uit het water halen.

Daarnaast zet Roompot ook het team van de familiehaven Roompot Marin op Kamperland in om gasten per boot naar moeilijk toegankelijke stranden te brengen. Daar wordt zelden afval achtergelaten, maar spoelt helaas heel wat troep aan. Ook hier wil Roompot wat aan doen.

Met al deze initiatieven hoopt Roompot medewerkers en gasten nog bewuster te maken van de impact die zwerfafval op de natuur heeft.

Trefwoorden: Schoonmaakactie, bewustwordingsactiviteiten, World Cleanupday

CELTH
 





||| Nieuws |||

29/03/24
Exclusief voor leden
ACMI-operator Avion Express financieel hersteld van Covid-pandemie
Avion Express, een van de grootste ACMI-operators (Aircraft, Crew, Maintenance en Insurance) heeft het herstructureringsproces voltooid dat in 2021 was gestart tijdens de Covid-19-pandemie. Avion voert onder meer ook opdrachten uit voor Air France-KLM groep en touroperator TUI.
29/03/24
Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024 - Zet jouw transitie in
Met zijn aanstekelijke visie op toerisme laat key-note spreker Peter de Wilde (CEO Toerisme Vlaanderen en Agentschap Onroerend Erfgoed) jou de transitie in toerisme beleven op 18 april. Dat is de dag van het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024.
29/03/24
Tweede schonere, stillere en zuiniger Airbus voor Transavia
Transavia heeft de tweede Airbus A321neo in ontvangst genomen als onderdeel van de omvangrijke vlootvernieuwing. De luchtvaartmaatschappij vervangt komende jaren de volledige Boeing-vloot.
27/03/24
Uitbreiding KLM-busdienst
Vanaf 31 maart wordt de KLM-busdienst Nijmegen – Arnhem - Schiphol uitgebreid met één extra dienst naar dagelijks twee omlopen.
25/03/24
Is het de moeite waard om te investeren in betrouwbare service voertuigen voor uw resort/park?
Is het verstandig om te investeren in duurzame servicevoertuigen en hoe vaak moeten ze worden onderhouden? Laten we eens dieper ingaan op deze vragen om te begrijpen hoe belangrijk deze factoren zijn om de efficiëntie en levensduur van de voertuigen van uw bedrijf te garanderen.
25/03/24
Exclusief voor leden
Eindhoven Airport groter en duurzamer
Eindhoven Airport gaat de terminal uitbreiden. Ook de bagagekelder wordt uitgebreid. De Brabantse luchthaven groeit als kool en verwelkomde in 2023 een recordaantal passagiers. Ondanks die groei wil de luchthaven ook forse duurzame stappen zetten.
19/03/24
Exclusief voor leden
Brussels Airport zorgt voor 26.000 banen
De economische activiteiten op en rond Brussels Airport dragen netto 5,4 miljard euro bij aan het Belgische bruto binnenlands product. Dat blijkt uit een studie over de economische impact van de luchthaven, uitgevoerd door onderzoekers van de universiteiten UAntwerpen en UCLouvain. Uit de studie blijkt ook dat er in 2019 maar liefst 26.000 directe banen waren.
15/03/24
Ontwikkeling ‘Knopen Lopen Zuid-Limburg' netwerk op volle toeren
De zestien gemeenten, de Provincie Limburg en Visit Zuid-Limburg zijn sinds 2017 bezig met de ontwikkeling van het nieuwe wandelnetwerk. Het nieuwe netwerk gaat gepaard met nieuwe knooppuntenpalen inclusief QR-codes waarmee de wandelaar extra informatie kan opvragen.

||| Agenda |||

18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...