Geplaatst op: 14-09-2021
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

Boekingen voor herfstvakantie plussen sterk

Boekingen voor herfstvakantie plussen sterk
Foto: Belvilla

De toeristische sector gaat een goede herfstvakantie tegemoet. Vakantiehuizenspecialist Belvilla zit alweer boven het niveau van 2019 en Vliegtickets.nl meldt een sterk herstel. 

Vakantiehuizen plussen ten opzichte van 2019

Het aantal door Nederlanders geboekte vakantiehuizen in Europa voor de herfstperiode ligt alweer 5% boven het niveau van 2019. Dat blijkt uit data van vakantiehuizenspecialist Belvilla. Het betreft hier boekingen die gedaan zijn door Nederlanders. Wanneer we het hele Europese gemiddelde bekijken bedraagt de stijging 2%. Dat wil zeggen dat er in heel Europa zelfs iets meer vakantiehuizen geboekt zijn door alle nationaliteiten, ten opzichte van de laatste herfstperiode (in 2019) pre-corona. Nederlandse reizigers trekken dit seizoen voornamelijk naar Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. 

Hanita van der Meer, Director PR and Communications van Belvilla en OYO Vacation Homes, ziet dat de Europese vakantiehuizenmarkt zich bijna volledig hersteld heeft. "Waar we vorig jaar rond september en oktober vooral meer reisbeperkingen kregen, zijn er op dit moment weer volop mogelijkheden om een vakantiehuis te boeken in binnen- en buitenland. Bovendien kan er naar het buitenland gereisd worden met zowel het vliegtuig als met de auto. Dit zien we terug in het boekgedrag van de Nederlandse consument, en inmiddels van de meeste Europese reizigers.” 

Volop vliegtickets geboekt

Ook de vliegbranche herstelt zich in rap tempo. Er worden volop vliegtickets geboekt voor de vakantieperiodes in het laatste kwartaal van dit jaar, zo blijkt uit data van Vliegtickets.nl. Voor de herfstvakantie zijn er maar liefst 352%% meer vliegtickets geboekt ten opzichte van het jaar ervoor. Voor de herfstperiode zit het aantal geboekte vliegtickets op een index van 87% ten opzichte van basisjaar 2019. In 2020 bedroeg de index voor de herfstperiode 27%. Voor de herfstvakantie zijn de meest geboekte bestemmingen Málaga, Barcelona, Rome, Valencia en Alicante. Wanneer we kijken per land bestaat de de top 5 uit Spanje, Italië, Portugal, Turkije en Engeland.

Sander van Veen, Marketing Manager van Vliegtickets.nl en Otravo, ziet de stijgende lijn al langer: "Rond dezelfde periode vorig jaar kwamen er steeds nieuwe maatregelen die ook het reizen moeilijker maakten. Uiteindelijk gingen we halverwege oktober in lockdown. Nu versoepelen de regels steeds meer en lijkt naar het buitenland reizen steeds normaler te worden. Dat verklaart ook mede de gigantische stijging in het aantal geboekte vliegtickets voor aanstaande herfstvakantie.” 

Trefwoorden: reisbranche, verblijfsrecreatie, vliegvakanties, vakantiehuizen, boekingen

CELTH
 






||| Nieuws |||

23/04/24
Exclusief voor leden
Eurocamp ziet kansen in Oranje sportzomer
Kampeeraanbieder Eurocamp ziet marketing- en saleskansen bij de grootste sportevenementen van het jaar: de Olympische Spelen, het EK Voetbal, de Tour de France en de Formule 1.
15/04/24
Minke Rabaut in workshop 3ST
Minke Rabaut van Impuls Zeeland is toegevoegd aan de workshop 3ST tijdens het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024, op 18 april in Vlissingen
15/04/24
Resort Lexmond van TopParken officieel geopend
Zaterdag 13 april vond de officiële opening van Resort Lexmond van TopParken plaats. Het vakantiepa...
11/04/24
Marieke Braber spreker workshop Vakantieparken en trends
Jos van der Sterren heeft bij zijn workshop over vakantieparken een stevige side-kick naast zich in de vorm van Marieke Braber. Het is weer een sterke aanvulling in het programma van Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024.
09/04/24
Ga op speeddate bij Trendcongres Toerisme en Vrijetijd
Nog een reden om naar het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd te komen. Je mag als bezoeker op speeddate. Leer razendsnel je vakgenoten kennen.
05/04/24
Exclusief voor leden
Handreiking tijdelijke functieverandering vakantieparken
Het Expertisecentrum Vitale Vakantieparken Overijssel heeft de ‘Handreiking tijdelijke functieverandering vakantieparken' aan aan demissionair minister Hugo de Jonge overhandigd.
03/04/24
Exclusief voor leden
Hoe bouw je een onderscheidend merk?
Hoe bouw je een merk met een onderscheidende identiteit? Die vraag stond centraal op de presentatie van Martijn Assen van bureau NLVK op het kennisevent Embrace Growth 2024 van Booking Experts. In dit artikel de highlights en wat pointers.
03/04/24
ACSI Kampeerreizen nieuwe sponsor NJBB
Per april 2024 heeft ACSI heeft een driejarige sponsorovereenkomst gesloten met de Nederlandse Jeu de Boules Bond, gericht op promotie onder kampeerliefhebbers.

||| Agenda |||

27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...