Geplaatst op: 09-09-2021
Auteur: Marc Gerlings

Horeca vreest maatregelen portier en kaartverkoop voor horeca in de nacht

Horeca vreest maatregelen portier en kaartverkoop voor horeca in de nacht
Horeca wil niet aan portier en kaartverkoop voor locaties met 60 db en na 22.00.
Kabinet wil de horeca gelijktrekken, máár met een generieke verzwaring voor hele branche. Portier en kaartverkoop worden verplicht bij horeca dat meer dan 60 decibel produceert na 22:00. Brancheorganisatie KHN is fel tegen dit plan. De mogelijke maatregelen kwamen naar voren in overleg tussen KHN en Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is absoluut niet te spreken over de plannen van het kabinet om toegang tot de horeca alleen toe te staan voor mensen die ingeënt zijn of een negatieve test kunnen tonen. 

Zoals het er nu naar uit ziet werkt heel Nederland toe naar versoepelingen per 25 september, maar krijgt de horeca er opnieuw restricties bij. Behalve het testen voor toegang zou de overheid voor alle horeca die na 22.00 uur open is en die meer dan 60dB aan geluid produceert, de inzet van een portier en kaartverkoop verplicht willen stellen. Onacceptabel, aldus KHN.
 
KHN is te verstaan gegeven dat het kabinet - met angst voor de uitkomst van het kort geding aangespannen door KHN (welke op dinsdag 14 september dient) en om onder een financieel steunpakket voor de nachthoreca uit te komen - een draai wil maken voor de nachthoreca. In plaats van de Clubs & Nightlife bedrijven tot 1 november verplicht gesloten te houden, wil het kabinet de hele horeca gelijk trekken, met een generieke verzwaring voor de hele sector. Terwijl heel Nederland afscheid genomen lijkt te hebben van de 1,5 meter, en versoepelingen worden doorgevoerd, krijgt de horeca opnieuw een klap. 

'Men mag dadelijk zonder testen voor toegang 2,5 uur naast elkaar in trein en OV zitten, maar om de horeca binnen te komen worden allerlei drempels opgeworpen,' reageert de branchevereniging verongelijkt.
 
KHN-voorzitter Robèr Willemsen reageert fel. "Opnieuw worden er mogelijk voor de horeca strengere maatregelen opgelegd, waardoor ondernemen haast onmogelijk wordt gemaakt. Als sector hebben we nog steeds te maken met restricties, er is door alle onzekerheid een enorm personeelstekort en de schuldenberg is enorm. Ik ben echt laaiend want het is echt onacceptabel dat de horeca constant politieagent moet spelen. Nederland is corona moe en heeft genoeg van alle coronamaatregelen. Het wispelturige overheidsbeleid is inmiddels niet meer uit te leggen. Dit kun je niet op ondernemers afschuiven. KHN pleit er dan ook voor dat de maatregelen per direct worden losgelaten.”

De branchevereniging voor de horeca wijst op de krapte aan personeel waardoor het controleren op tickets lastig wordt. Daarbij spelen de kosten voor controle en testen ook mee.

Topics:Beleid, Horeca
Trefwoorden: horeca, corona, beleid

||| Blogs |||

14/10/21
Varkens in nood op Lisboa Airport
Claustrofobie. Je vraag er niet om. Dat heb je, of niet. En fijn is het geenszins. Hele kleine liften? Ik neem de trap wel. Al is die 10 verdiepingen hoog. Grote mensenmassa’s? Ik vermijd ze liever. - Marcel Baltus komt terecht in terminal 2 van Lisbon Airport en krijgt veel waardering voor Schiphol.
20/09/21
New opportunities arise
New opportunities arise
20/09/21 · · Roland Kleve | Lees meer
This edition, with many in-depth articles, highlights the past corona period (what hit us?) but also looks ahead and focuses on new opportunities for our ‘new normal’. Here is an assembly of passioned articles written by our lecturers, students and industry partners.
16/07/21
Van duurzaam herstel naar  een duurzame sector
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) meldt (21 mei jl.) “wereldwijd 14 procent minder coronabesmettingen dan vorige week”. Het herstel van de gastvrijheidssector lijkt daarmee met de toenemende vaccinatiegraad ingezet. Maar of er ook daadwerkelijk sprake is van een duurzaam herstel, dat is maar de vraag ...
09/07/21
Dromomania
Wat een intens genot was het. De voortijdige uitschakeling van het Nederlands Elftal (nou ja, eigenl...
07/06/21
Bezint eer ge begint!
Bezint eer ge begint!
07/06/21 · Horeca · Guido Aerts | Lees meer
De laatste dertig jaar gaan we in oktober samen met vrienden een lang weekend naar een super leuk ho...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

28/10/21
Exclusief voor leden
Kan de horeca helpen bij de overstap naar een vegetarisch eetpatroon?
De Nederlandse vleesconsumptie liet in 2020 een historische daling zien van bijna 2 kg per persoon. Dit blijkt uit onderzoek van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. De daling wordt vooral geweten aan de horecasluiting omwille van de coronapandemie. Volgens ProVeg Nederland tonen de cijfers aan dat de horeca meer kan doen om klanten te helpen vaker voor plantaardig te kiezen. Toerisme is wellicht van invloed op het in standhouden van een eetpatroon met veel vlees.
26/10/21
Zestigplussers in Nederland omarmen de reisrevolutie
Na anderhalf jaar van lockdown en afstand houden zijn ouderen in Nederland vaker gasten gaan ontvangen of gaan reizen om weer in contact te komen met anderen. Dat meldt Airbnb na de recente Internationale Dag van de Ouderen. In september 2021 was ongeveer 15 procent van de hosts op Airbnb wereldwijd 60 jaar of ouder*, en ruim één op de tien hosts in Nederland. Alleen al in Nederland hebben zij het afgelopen jaar gezamenlijk meer dan 25 miljoen euro verdiend.
26/10/21
Lancering internationale campagne congresstad Maastricht
Met de oplevering van het nieuwe congrescentrum lanceren Maastricht Convention Bureau en MECC Maastr...
26/10/21
Textilium Futura organiseert tweede editie Textour in mei 2022
Na de eerste Textour van afgelopen mei volgt in 2022 een tweede editie van donderdag 26 tot en met z...
26/10/21
Marker Wadden wint Dutch Design Award
Het integrale ontwerp van de natuureilanden Marker Wadden heeft de Dutch Design Award (DDA) gewonnen...
26/10/21
Eerste exemplaar rapport ketenvorming vakantieparken uitgereikt
Tijdens de Praktijkdag Vakantieparken, op 12 oktober in Familie resort PUUR Exloo, reikte de rapport...
26/10/21
Grote betrokkenheid vormt recreatiezoneringsplan
Er is de afgelopen maanden veel geïnvesteerd in communicatie met bewoners, gebruikers en ondernemer...
26/10/21
Exclusief voor leden
Luchtvaartmaatschappij ziet nabije toekomst positief en zoekt 6.000 nieuwe medewerkers
Dat er weer volop gevlogen wordt, dat merken ze in Dubai. Luchtaartmaatschappij Emirates gaat meer dan 6.000 medewerkers werven in de komende zes maanden. Daarbij rekent het management op verdere versoepelingen op de coronamaatregelen wereldwijd. Bij de achtergrond over de wervingsactie komt ook naar buiten hoe dit bedrijf opveert uit de crisis en wat het betekent voor Dubai.