Geplaatst op: 07-09-2021
Auteur: Marc Gerlings

Vanuit crisis naar transitie - kijk mee op 30 september

Vanuit crisis naar transitie - kijk mee op 30 september
Inspiratiesessie 'Vanuit crisis naar transitie'. Kijk ook op donderdag 30 september.
Onze jaarlijkse Trendcongres Toerisme en Vrije Tijd is dit jaar omgezet naar 4 online bijeenkomsten van een uur. Op 30 september om 12.30 start de tweede inspiratiesessie 'Vanuit crisis naar transitie'. De wereld staat op zijn kop door de pandemie en toerisme bevindt zich in transitie. Lastige opgaven? Zeker maar onze sprekers en films laten zien hoe je tijdig bakens verzet en positief uit de crisis komt.

> 62% van de reizigers geeft aan dat zij duurzaam willen reizen
> 28% van de reizigers zegt zich zorgen te maken om populaire bestemmingen

De toerist van morgen geeft om zijn wereld. Gelukkig doet de toeristische vakwereld dat ook en steeds meer duurzame initiatieven komen van de grond. Worden ondernemers daarin overvraagd? Tussen alle ambities en verduurzamen moet ook het bedrijf overleven. Een dilemma waarmee veel vakgenoten worstelen.

Dagvoorzitter is Marieke van Meurs. Zij volgt kritisch de sprekers zoals:
Jos van der Sterren: Jos gaat in op de rol van het netwerk, jouw netwerk. Hoe Europese initiatieven en gewoon de connectie met lokale ondernemers en beleidsmakers de transitie er echt komt.
Diana Korteweg Maris: Diana doet onderzoek en kent iedereen in toeristisch Zeeland. Zij maakt zich zorgen over de kwetsbare natuur maar ook om het draagvlak bij de inwoners voor toerisme. Aan oplossingen wordt gewerkt.
Wies Buysrogge: Als manager business development bij de regionale investeringsmaatschappij Impuls Zeeland ziet zij wat er leeft bij ondernemers en in recreatie. Met de Impuls Zeeland zet ze de transitie op poten van een gezonde business in toeristisch Zeeland en daarbij ook zorgen voor flora en fauna. Diana en Wies geven een duo-presentatie.

De sprekers worden aangevuld met 3 films op locatie bij ondernemers.  Zij voelen echt waar het wringt tussen overleven en duurzame verbetering. We filmen in ieder geval bij:
Saskia Griep, directeur van Better Places. Ook dit bedrijf werd hard getroffen door de pandemie. Net als die vele tientallen gezinnen in de verre bestemmingen waar Better Places mee samenwerkt. De bakens moesten verzet worden en tegelijkertijd trok Saskia alles uit de kast om haar netwerk in de verre bestemmingen te helpen. De strategie werd omgegooid, Saskia zette reizen op in ... Nederland.
Martijn Westerbrink, de enthousiaste organisator van onder meer de evenementen Deventer op Stelten en het Dickens Festijn. Hij zit midden in de rollercoaster van wat er wel en niet mag door alle coronamaatregelen. Ondertussen zoekt ook hij naar innovatie en maatschappelijk goed ondernemen.  Wat doet Martijn met de crisis?

Voel jij ook het dilemma van de gewenste transitie maar overleven in de pandemie? Kijken! Meld je gratis aan. Zien we je op donderdag 30 september.
Trefwoorden: transitie, toerisme, pandemie, ondernemer, beleid, innovatie, bijeenkomst, LOTM

CELTH
 






||| Nieuws |||

17/04/24
Exclusief voor leden
Boekingstrends meivakantie
Met de meivakantie aanstaande komen diverse touroperators met hun boekingstrends. TUI Nederland ziet 10% meer reizigers tijdens de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. De VakantieDiscounter ziet een grote belangstelling voor een all-inclusive naar Turkije.
17/04/24
ANVR pleit voor flexibiliteit rondom schoolvakanties
De ANVR pleit voor meer flexibiliteit rondom schoolvakanties. Hiermee wordt vakantiedrukte beter gespreid op wegen en luchthavens, maar ook op de bestemmingen zelf, meent ANVR. Frank Oostdam reageert op het gemaakte position paper over de gewenste flexbiliteit.
15/04/24
Resort Lexmond van TopParken officieel geopend
Zaterdag 13 april vond de officiële opening van Resort Lexmond van TopParken plaats. Het vakantiepa...
12/04/24
Exclusief voor leden
Ierse succesroute bestaat tien jaar Wild Atlantic Way
Ierlands populaire toeristische route de Wild Atlantic Way is een echt succesverhaal in de toeristische sector. Opvallend, de route viert nu pas zijn tiende verjaardag.
08/04/24
Exclusief voor leden
Graag een portie zon in de meivakantie 2024
Uit data van reisplatform Skyscanner blijkt dat vooral zonnige bestemmingen als Spanje, Italië en Portugal in trek zijn.
05/04/24
Exclusief voor leden
Wereldwijd toeristisch recordjaar voorspeld
De World Travel & Tourism Council (WTTC) voorspelt voor 2024 een recordjaar voor Travel & Tourism. De wereldwijde economische bijdrage van de sector een recordhoogte van 11,1 biljoen dollar zal bereiken.
04/04/24
Technologie en transitie met smart hospitality
Op donderdag 18 april is de dag voor het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024. Het thema is transitie en dan heb je het al snel over technologie. Nicolette Bolté mag die interactieve sessie leiden.
03/04/24
Exclusief voor leden
Dormio start verhuur 76 appartementen in Breskens
Dormio Resorts & Hotels is gestart met de verhuur en het beheer van Breskens Apartments in Breskens, Zeeuws-Vlaanderen. Het complex, ontwikkeld door Cafferelli en Van der Poel, bestaat momenteel uit drie luxe appartementsgebouwen en biedt 76 appartementen en penthouses.

||| Agenda |||

27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...