Geplaatst op: 06-09-2021
Auteur: Redactie
NRIT

Verhuur campers, daktenten en klassieke campers door het dak

Verhuur campers, daktenten en klassieke campers door het dak

Camperdeelplatform Gooboony heeft in 2020 haar beste jaar ooit gehad. De omzet groeide ten opzichte van het toch al goede 2020 een verdubbeling van de omzet. Opvallend is de groeiende populariteit van daktenten en klassieke campers.

Volgens Mark de Vos, CEO van Goboony, hebben veel consumenten door de onzekerheid rondom corona de camper ontdekt: "Zij kozen voor dit vervoermiddel vanwege de optimale flexibiliteit van reizen.” 

Nederland in trek

De onzekerheden rondom corona, die nu al twee zomerperioden beslaan, zorgden waarschijnlijk ook voor een verdrievoudiging van het aantal Nederlanders dat met hun camper in Nederland verbleef (2019 4,9%, 2021 14,3%). Mocht Nederland zich de afgelopen twee coronazomers juist verheugen in een sterk stijgende populariteit, Frankrijk zag het aantal Nederlandse campers aanzienlijk verminderen. In 2019 bivakkeerde daar nog 17,6% van de camperreizigers, twee jaar later was dit nog maar zo’n twaalf procent. Ook opvallend dit jaar is het verhuuraandeel van auto’s met daktenten en klassieke campers, dat bij elkaar nu al zorgt voor bijna éénvijfde van het totaal aantal reserveringen (17%). 

Mark de Vos, CEO van Goboony. "De records aan boekingen van dit jaar zijn te danken aan nóg eens een extra golf van vakantiegangers, die zich nu voor de eerste keer tot een camper wenden. Met name de weken voor de zomervakantie noteerden we absolute pieken, omdat de onzekerheid over welke vakantielanden beschikbaar zijn maar voortwoekerde.”

Steeds meer verhuur speciale producten

Opvallend is dat camperhuurders steeds meer open staan voor speciale producten. Nog steeds was de familiecamper deze zomer het meest populair en was vijftig procent van de verhuur voor dit segment bestemd. De compacte campers volgden op een tweede plek met 33%. In twee jaar tijd steeg het aantal reserveringen voor een klassieke camper echter met maar liefst éénderde, van acht naar twaalf procent. Auto’s met daktenten noteerden in dezelfde periode zelfs een verdubbeling. De verhuur van deze categorie groeide van twee naar vijf procent. 

Link: https://www.goboony.nl
Trefwoorden: verblijfsrcreatie, campers, kampeerauto's, deeleconomie, deelplatforms

||| Blogs |||

08/11/21
Gooi je oude schoenen niet te vroeg weg
Bij de oprichting van je bedrijf is je concept cruciaal. Wat is je product, wie behoort tot de doelgroep, welke prijs vraag je, wat is het onderscheidend vermogen, wat is de toegevoegde waarde van je bedrijf? En nog 10 vragen uit het boekje voor beginners. Als een bedrijf eenmaal draait lijkt het allemaal vanzelf te gaan toch? Niet is minder waar natuurlijk. Waar wij de echte uitdaging zien is als een bestaand bedrijf wil of moet transformeren naar een ander of aanvullend concept. De winkel verbouwen als het ware, terwijl die wel open moet blijven.
09/07/21
Dromomania
Wat een intens genot was het. De voortijdige uitschakeling van het Nederlands Elftal (nou ja, eigenl...
18/03/21
Het ontwikkelen van recreatiebedrijven begint met het eind voor ogen
Overheden buitelen over elkaar rondom het thema: vitale verblijfsrecreatie. Terecht, want een sterke verblijfsrecreatie draagt bij aan de leefbaarheid in een stad, dorp of gemeente. Goed dat overheden daar op letten. In onze optiek hebben veel gemeenten echter weinig oog voor het sturen op nieuwe concepten die gebaseerd zijn op toeristisch-recreatieve exploitatie.
18/03/21
Ken jij al een recreatief boetiek park?
In deze blog aandacht voor een nieuwe nichemarkt die we zien in de verblijfsrecreatie en die in de branding naar de gast voor een nieuw onderscheidend merk zou kunnen zorgen. We zien dit als een mooie tegenhanger van veel grootschalige ontwikkelingen in de verblijfsrecreatie.
09/05/20
Van de verblijfsrecreatieparadox naar de toerismeparodie…
Deel 1 van de toerismeparodieRECRON lanceerde ooit eens de term ‘verblijfsrecreatieparadox’ waar...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

21/01/22
Geert Dijks: Kabinet open recreatie op land en water
HISWA-RECRON, ondernemersorganisatie voor watersport en recreatie, doet een dringende oproep aan het kabinet: open snel de bedrijven in de watersport en recreatie.
21/01/22
ACM start onderzoek reisbranche naar vermelden bijkomende kosten
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heft zijn vinger vermanend omhoog naar de reisbranche. ACM ziet dat reisaanbieders nog te vaak onduidelijke prijzen hanteren voor de consument. Onderzoek naar aanbieders van accommodaties op vakantieparken wordt gestart.
18/01/22
ADAC Camping Awards 2022 bekendgemaakt
De winnaars van de ADAC Camping Awards 2022 komen uit Italië (Innovatie en Vooruitgang), Oostenrijk (Demografische veranderingen en toegankelijkheid), Duitsland (ADAC Camping Booking Award) en Spanje (Duurzaamheid en milieubewustzijn). In deze laatste categorie was ook Ons Buiten uit Nederland genomineerd.
18/01/22
Exclusief voor leden
Airbnb start campagne jaar leven in Sambuca
Airbnb is op zoek naar de ideale kandidaat die gratis een jaar in een door een ontwerper opgeknapte, traditionele Italiaanse woning wil wonen om gasten te ontvangen. Het traditionele huis staat in het Siciliaanse dorp Sambuca dat al bekendheid kreeg door een opvallende campagne om het dorp te verjongen.
12/01/22
Goede start voor Nederlandse verblijfsrecreatie
Naast het buitenland boeken Nederlanders ook massaal een binnenlandse vakantie. Dat ziet Stratech op basis van haar reserveringssysteem dat bij veel vakantieparken in gebruik is.
12/01/22
Genomineerden Foodservice Award 2022
De genomineerden voor de ‘Foodservice Award 2022’ verkiezing zijn bekend. Twintig foodservice bedrijven maken kans op een (categorie)prijs. Tijdens deze bijzondere editie, waarbij de meeste deelnemers (gedeeltelijk) gesloten zijn geweest, is er meer dan 21.000 keer gestemd.
12/01/22
Twee investeerders steken geld in Europese expansie JetCamp
Met 2 nieuwe investeerders aan boord is JetCamp het nieuwe jaar goed begonnen. Het boekingsplatform voor campings en vakantieparken wil daarmee versneld groeien in de Europese campingmarkt van 5 miljard Euro. Investeerders zijn de Falkensteiner Michaeler Tourism Group (FMTG) onder leiding van Otmar Michaeler en Cunningham Holding, het investeringsvehicle van Jan-Peter Cruiming.
11/01/22
Marieken Nieuwdorp voorzitter KMVK
Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK), heeft sinds 1 januari 2022 een nieuwe voorzitter. Marieken Nieuwdorp (64) is door het Algemeen Bestuur van deze stichting gekozen als opvolger van Derk Jan Verstand.