Geplaatst op: 06-09-2021
Auteur: Redactie
NRIT

Verhuur campers, daktenten en klassieke campers door het dak

Verhuur campers, daktenten en klassieke campers door het dak

Camperdeelplatform Gooboony heeft in 2020 haar beste jaar ooit gehad. De omzet groeide ten opzichte van het toch al goede 2020 een verdubbeling van de omzet. Opvallend is de groeiende populariteit van daktenten en klassieke campers.

Volgens Mark de Vos, CEO van Goboony, hebben veel consumenten door de onzekerheid rondom corona de camper ontdekt: "Zij kozen voor dit vervoermiddel vanwege de optimale flexibiliteit van reizen.” 

Nederland in trek

De onzekerheden rondom corona, die nu al twee zomerperioden beslaan, zorgden waarschijnlijk ook voor een verdrievoudiging van het aantal Nederlanders dat met hun camper in Nederland verbleef (2019 4,9%, 2021 14,3%). Mocht Nederland zich de afgelopen twee coronazomers juist verheugen in een sterk stijgende populariteit, Frankrijk zag het aantal Nederlandse campers aanzienlijk verminderen. In 2019 bivakkeerde daar nog 17,6% van de camperreizigers, twee jaar later was dit nog maar zo’n twaalf procent. Ook opvallend dit jaar is het verhuuraandeel van auto’s met daktenten en klassieke campers, dat bij elkaar nu al zorgt voor bijna éénvijfde van het totaal aantal reserveringen (17%). 

Mark de Vos, CEO van Goboony. "De records aan boekingen van dit jaar zijn te danken aan nóg eens een extra golf van vakantiegangers, die zich nu voor de eerste keer tot een camper wenden. Met name de weken voor de zomervakantie noteerden we absolute pieken, omdat de onzekerheid over welke vakantielanden beschikbaar zijn maar voortwoekerde.”

Steeds meer verhuur speciale producten

Opvallend is dat camperhuurders steeds meer open staan voor speciale producten. Nog steeds was de familiecamper deze zomer het meest populair en was vijftig procent van de verhuur voor dit segment bestemd. De compacte campers volgden op een tweede plek met 33%. In twee jaar tijd steeg het aantal reserveringen voor een klassieke camper echter met maar liefst éénderde, van acht naar twaalf procent. Auto’s met daktenten noteerden in dezelfde periode zelfs een verdubbeling. De verhuur van deze categorie groeide van twee naar vijf procent. 

Link: https://www.goboony.nl
Trefwoorden: verblijfsrcreatie, campers, kampeerauto's, deeleconomie, deelplatforms

||| Blogs |||

09/07/21
Dromomania
Wat een intens genot was het. De voortijdige uitschakeling van het Nederlands Elftal (nou ja, eigenl...
18/03/21
Het ontwikkelen van recreatiebedrijven begint met het eind voor ogen
Overheden buitelen over elkaar rondom het thema: vitale verblijfsrecreatie. Terecht, want een sterke verblijfsrecreatie draagt bij aan de leefbaarheid in een stad, dorp of gemeente. Goed dat overheden daar op letten. In onze optiek hebben veel gemeenten echter weinig oog voor het sturen op nieuwe concepten die gebaseerd zijn op toeristisch-recreatieve exploitatie.
18/03/21
Ken jij al een recreatief boetiek park?
In deze blog aandacht voor een nieuwe nichemarkt die we zien in de verblijfsrecreatie en die in de branding naar de gast voor een nieuw onderscheidend merk zou kunnen zorgen. We zien dit als een mooie tegenhanger van veel grootschalige ontwikkelingen in de verblijfsrecreatie.
09/05/20
Van de verblijfsrecreatieparadox naar de toerismeparodie…
Deel 1 van de toerismeparodieRECRON lanceerde ooit eens de term ‘verblijfsrecreatieparadox’ waar...
06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

14/09/21
Boekingen voor herfstvakantie plussen sterk
De toeristische sector gaat een goede herfstvakantie tegemoet. Vakantiehuizenspecialist Belvilla zit alweer boven het niveau van 2019 en Vliegtickets.nl meldt een sterk herstel. Welke bestemmingen zijn het meest in trek?
13/09/21
Nieuwe onderzoeken naar inkomend toerisme van start
De Landelijke Data Alliantie gaat van start met twee essentiële onderzoeken onderzoeken voor het begrip van toeristenstromen naar Nederland. Het gaat om het Onderzoek Inkomend Toerisme (OIT) en het Onderzoek Inkomend Dagbezoek (OID). Nieuw is dat de resultaten nog tijdens de onderzoeksperiode op een realtime dashboard worden gepresenteerd.
13/09/21
Rijk presenteert afwegingskader wonen in recreatiewoningen
Gemeenten kunnen vanaf nu een handig afwegingskader gebruiken als ze erover denken om wonen toe te staan in recreatiewoningen. Permanente bewoning is alleen mogelijk als een toeristische functie niet meer mogelijk is.
08/09/21
Minder boekingen maar meer omzet voor vakantieparken
Hoe hebben de Nederlandse vakantieparken in de zomer gedraaid? En wat zijn de vooruitzichten voor de herfst? Stratech dook in haar data en zocht het uit.
06/09/21
Praktijkdag over Familie Resort Landal PUUR Exloo
Pleisureworld organiseert op dinsdag 12 oktober 2021 op Familie Resort Landal PUUR Exloo een praktijkdag.
06/09/21
Verhuur campers, daktenten en klassieke campers door het dak
Camperdeelplatform Gooboony heeft in 2020 haar beste jaar ooit gehad. De omzet groeide ten opzichte van het toch al goede 2020 een verdubbeling van de omzet. Opvallend is de groeiende populariteit van daktenten en klassieke campers.
03/09/21
Slecht weer grote irritatie bij vakantiegangers
Nederlandse vakantiegangers ergeren zich tijdens hun vakantie vooral aan slecht weer. Dat blijkt uit een enquête van boekingsplatform BungalowSpecials onder 1.192 respondenten. Tussen die irritatiecijfers duikt opeens de bereidheid om volgende zomer weer een vakantiehuis in Nederland te boeken.
31/08/21
Camperbeurs in Hardenberg gaat door
Na anderhalf jaar noodgedwongen ‘corona-pauze’ gaat de Camperbeurs in Hardenberg weer door. De Camperbeurs vindt plaats op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 september 2021 in Evenementenhal Hardenberg.