Geplaatst op: 06-09-2021
Auteur: Redactie
NRIT

Verhuur campers, daktenten en klassieke campers door het dak

Verhuur campers, daktenten en klassieke campers door het dak

Camperdeelplatform Gooboony heeft in 2020 haar beste jaar ooit gehad. De omzet groeide ten opzichte van het toch al goede 2020 een verdubbeling van de omzet. Opvallend is de groeiende populariteit van daktenten en klassieke campers.

Volgens Mark de Vos, CEO van Goboony, hebben veel consumenten door de onzekerheid rondom corona de camper ontdekt: "Zij kozen voor dit vervoermiddel vanwege de optimale flexibiliteit van reizen.” 

Nederland in trek

De onzekerheden rondom corona, die nu al twee zomerperioden beslaan, zorgden waarschijnlijk ook voor een verdrievoudiging van het aantal Nederlanders dat met hun camper in Nederland verbleef (2019 4,9%, 2021 14,3%). Mocht Nederland zich de afgelopen twee coronazomers juist verheugen in een sterk stijgende populariteit, Frankrijk zag het aantal Nederlandse campers aanzienlijk verminderen. In 2019 bivakkeerde daar nog 17,6% van de camperreizigers, twee jaar later was dit nog maar zo’n twaalf procent. Ook opvallend dit jaar is het verhuuraandeel van auto’s met daktenten en klassieke campers, dat bij elkaar nu al zorgt voor bijna éénvijfde van het totaal aantal reserveringen (17%). 

Mark de Vos, CEO van Goboony. "De records aan boekingen van dit jaar zijn te danken aan nóg eens een extra golf van vakantiegangers, die zich nu voor de eerste keer tot een camper wenden. Met name de weken voor de zomervakantie noteerden we absolute pieken, omdat de onzekerheid over welke vakantielanden beschikbaar zijn maar voortwoekerde.”

Steeds meer verhuur speciale producten

Opvallend is dat camperhuurders steeds meer open staan voor speciale producten. Nog steeds was de familiecamper deze zomer het meest populair en was vijftig procent van de verhuur voor dit segment bestemd. De compacte campers volgden op een tweede plek met 33%. In twee jaar tijd steeg het aantal reserveringen voor een klassieke camper echter met maar liefst éénderde, van acht naar twaalf procent. Auto’s met daktenten noteerden in dezelfde periode zelfs een verdubbeling. De verhuur van deze categorie groeide van twee naar vijf procent. 

Link: https://www.goboony.nl
Trefwoorden: verblijfsrcreatie, campers, kampeerauto's, deeleconomie, deelplatforms

||| Blogs |||

14/10/21
Varkens in nood op Lisboa Airport
Claustrofobie. Je vraag er niet om. Dat heb je, of niet. En fijn is het geenszins. Hele kleine liften? Ik neem de trap wel. Al is die 10 verdiepingen hoog. Grote mensenmassa’s? Ik vermijd ze liever. - Marcel Baltus komt terecht in terminal 2 van Lisbon Airport en krijgt veel waardering voor Schiphol.
20/09/21
New opportunities arise
New opportunities arise
20/09/21 · · Roland Kleve | Lees meer
This edition, with many in-depth articles, highlights the past corona period (what hit us?) but also looks ahead and focuses on new opportunities for our ‘new normal’. Here is an assembly of passioned articles written by our lecturers, students and industry partners.
16/07/21
Van duurzaam herstel naar  een duurzame sector
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) meldt (21 mei jl.) “wereldwijd 14 procent minder coronabesmettingen dan vorige week”. Het herstel van de gastvrijheidssector lijkt daarmee met de toenemende vaccinatiegraad ingezet. Maar of er ook daadwerkelijk sprake is van een duurzaam herstel, dat is maar de vraag ...
09/07/21
Dromomania
Wat een intens genot was het. De voortijdige uitschakeling van het Nederlands Elftal (nou ja, eigenl...
07/06/21
Bezint eer ge begint!
Bezint eer ge begint!
07/06/21 · Horeca · Guido Aerts | Lees meer
De laatste dertig jaar gaan we in oktober samen met vrienden een lang weekend naar een super leuk ho...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

28/10/21
Exclusief voor leden
Kan de horeca helpen bij de overstap naar een vegetarisch eetpatroon?
De Nederlandse vleesconsumptie liet in 2020 een historische daling zien van bijna 2 kg per persoon. Dit blijkt uit onderzoek van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. De daling wordt vooral geweten aan de horecasluiting omwille van de coronapandemie. Volgens ProVeg Nederland tonen de cijfers aan dat de horeca meer kan doen om klanten te helpen vaker voor plantaardig te kiezen. Toerisme is wellicht van invloed op het in standhouden van een eetpatroon met veel vlees.
26/10/21
Zestigplussers in Nederland omarmen de reisrevolutie
Na anderhalf jaar van lockdown en afstand houden zijn ouderen in Nederland vaker gasten gaan ontvangen of gaan reizen om weer in contact te komen met anderen. Dat meldt Airbnb na de recente Internationale Dag van de Ouderen. In september 2021 was ongeveer 15 procent van de hosts op Airbnb wereldwijd 60 jaar of ouder*, en ruim één op de tien hosts in Nederland. Alleen al in Nederland hebben zij het afgelopen jaar gezamenlijk meer dan 25 miljoen euro verdiend.
26/10/21
Lancering internationale campagne congresstad Maastricht
Met de oplevering van het nieuwe congrescentrum lanceren Maastricht Convention Bureau en MECC Maastr...
26/10/21
Textilium Futura organiseert tweede editie Textour in mei 2022
Na de eerste Textour van afgelopen mei volgt in 2022 een tweede editie van donderdag 26 tot en met z...
26/10/21
Marker Wadden wint Dutch Design Award
Het integrale ontwerp van de natuureilanden Marker Wadden heeft de Dutch Design Award (DDA) gewonnen...
26/10/21
Eerste exemplaar rapport ketenvorming vakantieparken uitgereikt
Tijdens de Praktijkdag Vakantieparken, op 12 oktober in Familie resort PUUR Exloo, reikte de rapport...
26/10/21
Grote betrokkenheid vormt recreatiezoneringsplan
Er is de afgelopen maanden veel geïnvesteerd in communicatie met bewoners, gebruikers en ondernemer...
26/10/21
Exclusief voor leden
Luchtvaartmaatschappij ziet nabije toekomst positief en zoekt 6.000 nieuwe medewerkers
Dat er weer volop gevlogen wordt, dat merken ze in Dubai. Luchtaartmaatschappij Emirates gaat meer dan 6.000 medewerkers werven in de komende zes maanden. Daarbij rekent het management op verdere versoepelingen op de coronamaatregelen wereldwijd. Bij de achtergrond over de wervingsactie komt ook naar buiten hoe dit bedrijf opveert uit de crisis en wat het betekent voor Dubai.