Geplaatst op: 03-09-2021
Auteur: Redactie
NRIT Media
Uitgever: NRIT Media

Het Groene Boekje beleeft unieke derde druk

Het Groene Boekje beleeft unieke derde druk

Meer kampeerders dan ooit hebben dit jaar de Natuurkampeerterreinen gevonden, en dat aantal groeit nog steeds. Daarom krijgt Het Groene Boekje, met daarin de vereiste Natuurkampeerkaart, een unieke derde druk.


Steeds meer mensen hebben behoefte aan rust, ruimte en natuur tijdens hun vakanties. Daarom kiezen zij vaker voor een verblijf op een van onze Natuurkampeerterreinen. Deze 150 terreinen, gelegen in Nederland, België en Frankrijk, zijn kleinschalig en liggen midden in de natuur. Dit is kamperen in de meest pure vorm. Eelke Horselenberg, directeur van De Groene Koepel, is niet verrast: ‘Al een aantal jaar zien we dat in de natuur verblijven steeds meer gewaardeerd wordt en dat gevoel is tijdens de coronapandemie alleen maar versterkt. Wij bieden precies waar behoefte aan is: rust, natuur en puur kamperen. Dat is voor iedereen verrassend dichtbij: waar je in Nederland ook woont, binnen een half uur kun je op een Natuurkampeerterrein zijn.’


Alleen met de Natuurkampeerkaart, die ook in Het Groene Boekje te vinden is, kun je terecht op de Natuurkampeerterreinen. De verkoop van deze kaart is met ruim 20 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar en gaat richting 75.000 exemplaren. Dit betekent dat veel mensen, ondanks het feit dat de grenzen deze zomer weer open waren, kozen voor een verblijf op de Natuurkampeerterreinen. Zij wisten onze terreinen zowel tijdens als buiten de schoolvakanties te vinden.


Om in de grote vraag te voorzien krijgt Het Groene Boekje een unieke derde druk, een compactere versie van het reguliere exemplaar en een waar collectors item! Daarmee kan iedereen deze nazomer en herfst genieten van het natuurkamperen. Want ondanks de grotere aantallen kampeerders kunnen we door de ruime opzet van de terreinen iedereen een rustig verblijf blijven bieden.

Link: https://www.natuurkampeerterreinen.nl/word-natuurkampeerder/?utm_source=outlook&utm_medium=persbericht&utm_campaign=Het+Groene+Boekje+beleeft+unieke+derde+druk
Trefwoorden: Groene boekje, natuurkamperen, herdruk

||| Blogs |||

26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
14/01/19
Oude strijder
Er waren mij de laatste jaren al heel wat kwalificaties opgespeld en toch heb ik er weer een nieuw...
13/12/18
Recreatieondernemer: generalist of specialist?
Na de Tweede Wereldoorlog werd het verschijnsel toerisme maatschappelijk steeds belangrijker. Vo...
06/02/18
Zingevend consumptielandschap?
Zingevend consumptielandschap?
06/02/18 · Natuur · Han Verheijden | Lees meer
Nog niet zo heel lang geleden was de zondag de enige vrije dag. Deze werd beschouwd als een rus...
30/11/16
Wordt de kust echt bedreigd?
Wordt de kust echt bedreigd?
30/11/16 · Beleid · Dagrecreatie · Natuur · Han Verheijden | Lees meer
In de afgelopen maanden hebben alle kranten volgestaan met nerveuze berichten over ons kust. Ze...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

22/09/21
Verbreding voor snelfietsroutes? Zonder de natuur te schaden
De Adviesraad Snelfietsroutes heeft in de provincie Utrecht de handreiking Fiets & Natuur aan gedeputeerde Arne Schaddelee overhandigd. De handreiking is voor iedereen die zich bezighoudt met aanleg en verbreding van fietspaden binnen en buiten de provincie Utrecht. De handreiking helpt je om de consequenties in beeld te brengen en een goede afweging te maken tussen fiets en natuur.
16/09/21
Roompot maakt een groot landelijk event van World Cleanup Day
Zaterdag vindt de 4e editie van de World Cleanup Day in Nederland plaats. De afgelopen jaren bewees Roompot al een van de meest geëngageerde bedrijven te zijn op deze belangrijke dag. Dit jaar wil Roompot het nog beter doen en organiseert het een groots Cleanup event met tal van activiteiten ter land en op het water in Zeeland. Bovenop de tientallen opruimacties doorheen Nederland natuurlijk.
10/09/21
Fietsroute rondom Winterswijk ontwikkeld
Geldersch Landschap & Kasteelen heeft een fietsroute ontwikkeld van 53 kilometer rondom de plaats Winterswijk. Het combineert veel mooie uitzichten over landschappen in de Achterhoek.
09/09/21
Exclusief voor leden
Waterloopbos in netwerk Canon
De Golfbak en Deltawerk// in het Waterloopbos (Flevoland) zijn geselecteerd voor de Canon van Nederland omdat ze beide verhalen verbeelden van het venster De watersnood.
07/09/21
Vanuit crisis naar transitie - kijk mee op 30 september
Onze jaarlijkse Trendcongres Toerisme en Vrije Tijd is dit jaar omgezet naar 4 online bijeenkomsten van een uur. Op 30 september om 12.30 start de tweede inspiratiesessie 'Vanuit crisis naar transitie'. De wereld staat op zijn kop door de pandemie en toerisme bevindt zich in transitie. Lastige opgaven? Zeker maar onze sprekers en films laten zien hoe je tijdig bakens verzet en positief uit de crisis komt.
03/09/21
Het Groene Boekje beleeft unieke derde druk
Meer kampeerders dan ooit hebben dit jaar de Natuurkampeerterreinen gevonden, en dat aantal groeit n...
02/09/21
Excursieboot gezonken
Afgelopen weekend troffen medewerkers van Flevo-landschap de elektrische excursieboot 'De Bever' gezonken aan in de Centrale Plas van Natuurpark Lelystad.
27/08/21
Vrijwilligers essentieel bij opruimen tienduizenden kilo's afval na overstromingen Limburg
Tijdens opruimacties van beheerorganisatie Natuurmonumenten hebben meer dan 1000 vrijwilligers zo’n 50.000 kilo afval opgeruimd in natuurgebieden langs de Maas, Geul en Geleenbeek. Op plekken met veel grof vuil wordt door aannemers opgeruimd, zij ruimden tot nu toe 1000 ton op.