Geplaatst op: 16-08-2021
Auteur: Marc Gerlings

Pop-upwinkel vol cultuur is Uitalage voor Utrecht

Pop-upwinkel vol cultuur is Uitalage voor Utrecht
De Uitalage in Utrecht. Foto: Martin Hols
Een pop-upwinkel vol cultuur opende afgelopen vrijdag 13 augustus de deuren in de binnenstad. De twee verdiepingen tellende Uitalage Utrecht aan de Steenweg laat met dagelijkse optredens, een minibioscoop en wisselende exposities letterlijk zien wat de Utrechtse culturele sector de komende maanden allemaal voor moois te bieden heeft. Uitalage Utrecht is een initiatief van Utrecht Marketing, met dank aan Centrummanagement Utrecht, Gemeente Utrecht, Morgen Mooier Maken en verzekeraar a.s.r.

Uitalage Utrecht zet de culturele instellingen na een zware periode extra in de spotlight. De popup-winkel biedt Utrechters en bezoekers de kans om op een laagdrempelige manier kennis te maken met de rijke programmering van de lokale podia, musea en festivals die ondanks de coronamaatregelen toch doorgaan. Wie geïnspireerd raakt kan direct extra informatie meenemen of vragen stellen aan de aanwezige VVV-medewerkers.

Zet in de rug voor cultuur

Buiten dat de culturele sector een zet in de rug krijgt, toont Uitalage Utrecht door middel van het lokale cultuuraanbod de aantrekkelijkheid van Utrecht en draagt de popup-winkel bij aan een gevarieerd en levendig centrum. Hiermee wordt verbinding gelegd met Morgen Mooier Maken, dat tot doel heeft door middel van slimme samenwerkingen tussen ondernemers, vastgoedeigenaren en de gemeente Utrecht de leegstand in de binnenstad tegen te gaan.

Theater gratis te bezoeken

Utrechtse muzikanten, cabaretiers en andere artiesten verzorgen de dagelijkse programmering in Uitalage Utrecht. Op de begane grond staan zij in een intieme huiskamersetting terwijl publiek op de eerste verdieping door het grote podium kan genieten van een echte theatrale ervaring. De optredens vinden plaats om 12.30 uur en om 17.00 uur en zijn kosteloos bij te wonen. Binnenlopen is voldoende, wel is er een maximum aan het aantal plaatsen.

Uitalage Utrecht (Steenweg 34) is tot en met 24 oktober van woensdag t/m zondag geopend van 11.00 uur tot 18.30 uur. Kijk voor de programmering op www.uitalage-utrecht.nl of de sociale media van Uitagenda Utrecht.
Trefwoorden: pop-up, VVV, destinatie marketing, citymarketing, cultuur, Utrecht

||| Blogs |||

06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
27/12/19
Wat een nepjaar was het eigenlijk…
Het is december 2019. De maand van oliebollen, pepernoten, kerstbomen, kadostress en koffiedik kijke...
22/10/19
Pleasure for all; ook Amerikaanse toestanden in Nederland …?
Autistische Amerikaan klaagt Disney aanDe Tampabay Times kopt op 2 oktober jl. ‘Man with Auti...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

21/01/22
Financiering winnen voor je project met Karel de Grote Prijs
Ben je tussen 16 en 30 jaar en werk je aan een project met een Europese dimensie? Meld je aan voor de Karel de Grote-prijs en wie weet win je financiering om je project verder uit te werken.
20/01/22
Exclusief voor leden
15% zzp'ers duikt onder sociaal minimum
De zzp'ers in de culturele, horeca en reissector hebben het zwaar. Over de hele breedte denken de zelfstandigen zonder personeel om te stoppen.
19/01/22
Openings- en herstelplan voor culturele sector
Op woensdag 19 januari 2022 wordt het openings- en herstelplan van de Taskforce culturele en creatieve sector bekend gemaakt.
18/01/22
Musea dicht en sport open. Tijdelijk worden musea sportlocaties
Verschillende musea openen woensdag 19 januari op ludieke wijze om ruimte te geven aan (mentale) fitheid. Het is een protestactie tegen de ongelijkheid in de versoepelingen. Waarom mag de sport wel open en de veilige musea niet?
16/01/22
Bioscopen verliezen meer dan helft van bezoek
Bioscopen hebben een historisch slecht jaar achter de rug. Nog slechter dan het al dramatische 2020. Hoe zien de cijfers eruit en hoe reageert de branche?
13/01/22
Nieuwe landmark voor Nederland Zeesluis IJmuiden (de grootste zeesluis in de wereld)
Iedere toerist die Panama bezoekt wil waarschijnlijk ook het beroemde kanaal even zien. Zal straks i...
10/01/22
Kasteel Beverweerd bedreigd
De Nederlandse Kastelenstichting en Erfgoedvereniging Bond Heemschut maken zich ernstige zorgen over de aantasting van het rijksmonumentale ensemble van kasteel Beverweerd. Het park wordt aangetast.
02/01/22
Zuiderzeemuseum zet eerste crowdfundingactie op
Het Zuiderzeemuseum heeft voor het eerst in zijn geschiedenis een crowdfundingactie opgestart. Aanleiding hiervoor is een bijzonder object; een houten maquette van het buitenmuseum, die al bijna 20 jaar lang in het depot is opgeslagen. Het museum wil de maquette graag restaureren, verlevendigen én op de 75ste verjaardag in 2023 weer presenteren aan zijn bezoekers.