Geplaatst op: 26-07-2021
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

Attractieparken en dierentuinen geven minder korting

Attractieparken en dierentuinen geven minder korting
Afbeelding van MacGyverNRW via Pixabay

Tickets voor attractieparken en dierentuinen zijn dit jaar duurder geworden. Tegelijkertijd zijn de kortingen die consumenten kunnen krijgen afgenomen. Dat blijkt uit een vergelijking van Tikatadeals die jaarlijks de prijzen van 35 dagjes uit in Nederland, België en Duitsland vergelijkt. Zij hebben daarvoor een modelgezin samengesteld met twee ouders en twee kinderen van 6 en 10 jaar oud. 

Tickets duurder, kortingen omlaag

Uit dit onderzoek blijkt dat een gemiddeld gezin van vier personen in 2021 aan de kassa € 99,24 kwijt is. Dat is een stijging van 2,8% ten opzichte van 2020. Zoekt het gezin online naar korting dan betaalt zij € 80,56. Dat is ruim 5% meer dan in 2020 (€ 76,63). Als datzelfde gezin meedoet aan spaaracties dan kon in 2019 nog 60% van de kassaprijs bespaard worden. Vorig jaar was dat nog 50% en in 2021 is de besparing nog maar 46% Met deze spaaracties betaalde hetzelfde gezin in 2021 gemiddeld € 53,92 voor een uitje (€ 48,37 in 2020).

Grote verschillen tussen attracties en dierentuinen

Net als vorig jaar zijn de verschillen tussen de uitjes in 2021 groot. Zo liggen de kassaprijzen van de 35 onderzochte parken van 8% lager tot bijna 30% hoger dan in 2020. Voor de online prijzen zijn de verschillen ten opzichte van 2020 nog groter (-24% en +47%). 

Link: https://www.tikatadeals.com/nl/blog-details/Flink-minder-korting-op-een-dagje-uit-in-2021
Trefwoorden: attractieparken, dierentuinen, prijzen, kortingen

||| Blogs |||

08/11/21
Gooi je oude schoenen niet te vroeg weg
Bij de oprichting van je bedrijf is je concept cruciaal. Wat is je product, wie behoort tot de doelgroep, welke prijs vraag je, wat is het onderscheidend vermogen, wat is de toegevoegde waarde van je bedrijf? En nog 10 vragen uit het boekje voor beginners. Als een bedrijf eenmaal draait lijkt het allemaal vanzelf te gaan toch? Niet is minder waar natuurlijk. Waar wij de echte uitdaging zien is als een bestaand bedrijf wil of moet transformeren naar een ander of aanvullend concept. De winkel verbouwen als het ware, terwijl die wel open moet blijven.
06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
09/03/20
Pleasure for all!; overprikkelde dagattracties in Nederland …?
Goed nieuws voor 20 procent van de wereldbevolking die overprikkeld is: ‘Six Flags’ 26 theme par...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

21/01/22
Geert Dijks: Kabinet open recreatie op land en water
HISWA-RECRON, ondernemersorganisatie voor watersport en recreatie, doet een dringende oproep aan het kabinet: open snel de bedrijven in de watersport en recreatie.
11/01/22
Europa-Park lanceert eigen streaming platform VEEJOY
Gisteren sloot Europa-Park de poorten voor het winterseizoen, maar vanaf nu zijn de verhalen van Dui...
31/12/21
De Wereld van Sindbad opent op 1 januari 2022.
De Wereld van Sindbad in attractiepark de Efteling, met de attracties Sirocco en Archipel, opent op zaterdag 1 januari 2022.
30/12/21
Respons van vrijetijdsbedrijven op sociale media weer lager
Hoe reageren vrijetijdsbedrijven op vragen van consumenten op sociale media? De Breda University of Applied Sciences nam de proef op de som.
17/12/21
Gigantische metamorfose voor waterbaan Toverland
Attractiepark Toverland investeert in een enorme opknapbeurt voor waterbaan Expedition Zork. De boom...
16/12/21
Bioscopenketen Pathé springt in op kans vervroegde kerstvakantie
De meeste scholen sluiten vrijdag 17 december het jaar af. Na de persconferentie over de coronamaatregelen van afgelopen dinsdag werd duidelijk dat de scholen bijna een week langer met kersvakantie gaan. Pathé ziet daarin een kans en schakelde snel extra programmering in voor films in de vroege ochtend en overdag.
14/12/21
Keukenhof over 100 dagen open
Het zal spannend worden voor de samenwerkingspartners Keukenhof en Mauritshuis. Over 100 dagen gaat de Keukenhof open. Zal het dan weer gewoon lukken om de poort open te maken? Dan kan je het Meisje met de parel bewonderen in tulpen.
13/12/21
De nieuwste trends in toerisme, recreatie en vrije tijd
Vandaag verschijnt de 40ste editie van het Trendrapport toerisme, recreatie en vrije tijd. Wat in de jaren tachtig van de vorige eeuw begon met een dun boekje rond het toen nieuwe ContinuVakantieOnderzoek (CVO) is in veertig jaar uitgegroeid tot een volwaardig jaarboek voor de gehele toerisme- en vrijetijdssector met trends, data, ontwikkelingen en inspiratie.