Geplaatst op: 12-07-2021
Auteur: Redactie
NRIT

Slapen bij de apen

Slapen bij de apen

Voor veel liefhebbers van apen wordt een droom werkelijkheid: slapen bij de apen in Apenheul. Het Apeldoornse dierenpark bestaat dit jaar 50 jaar en viert dat graag samen met de gasten. Op een schiereiland naast het apeneiland heeft EuroParcs een luxe chalet geplaatst waar gasten kunnen overnachten.

Het initiatief staat in het teken van het vijftigjarig bestaan van de Apenheul. ‘Slapen bij de apen’ is een lang gekoesterde droom van Apenheul. "Het is fantastisch dat deze droom uitkomt in het jubileumjaar van Apenheul”, zegt Marye Berghuis projectleider Apenheul.  Ook de gemeente Apeldoorn zag het plan voor een vakantiewoning midden op het park zitten en gaf daarvoor een vergunning af. 

Verbonden met Apeldoorn

Prinses Margriet heeft  in de binnenstad van Apeldoorn een kunstwerk van Florentijn Hofman onthuld ter ere van het 50-jarig jubileum van Apenheul. Ze is beschermvrouwe van Apenheul.Oprichter Wim Mager vestigde 50 jaar geleden Apenheul in stadspark Berg & Bos. Zijn visie om de apen veel ruimte te geven, zodat ze hun natuurlijke gedrag kunnen laten zien was toen uniek. Roel Welsing, directeur van Apenheul: "Ik ben enorm trots op dit prachtige kunstwerk ter viering van onze verjaardag. Naast alle andere jubileumactiviteiten in de stad is dit een mooie, blijvende herinnering aan ons 50-jarig bestaan."

Samen met EuroParcs

De gasten slapen in een lodge op een privé schiereiland naast dat van de apen. De lodge is splinternieuw en is in samenwerking met het eveneens Apeldoornse EuroParcs gerealiseerd. "Wij gaan de vakantiebeleving naar een nieuw belevingsniveau brengen”, verklaart Marco Budding, hoofd marketing bij de EuroParcs Group. Het is natuurlijk heel bijzonder om tussen de apen te slapen en om zo de bijzondere interactie tussen mens en aap te ervaren. "Wij gaan de vakantiebeleving naar een nieuw belevingsniveau brengen. Vanaf het privéterras kijk je uit op het eiland van de orang-oetans in Apenheul”, legt Marco Budding uit. 

SlapenbijdeApen


Het ‘slapen bij de apen’ arrangement kun je boeken van maandag 12 juli t/m 31 oktober 2021. Het arrangement bestaat uit één overnachting voor maximaal 4 personen in de Apenheul Lodge. In het arrangement zit een geheel verzorgde barbecue, ontbijt en gevulde koekast, dat in je huisje of op het terras voor het Orang-oetanverblijf wordt geserveerd. "Zo heb je tijdens het eten nóg beter zicht op de apen. En terwijl jij eet, kijken de apen toe.”, aldus Budding. Het arrangement is vanaf 575 euro te boeken. Een deel van de opbrengst gaat naar het nieuwe verblijf voor de Javaanse langoeren op het park.

Link: https://www.europarcs.nl/slapen-bij-de-apen
Trefwoorden: verblijfsrecreatie, vakantieparken, bungalowparken, attractieparken, dierentuinen

||| Blogs |||

08/11/21
Gooi je oude schoenen niet te vroeg weg
Bij de oprichting van je bedrijf is je concept cruciaal. Wat is je product, wie behoort tot de doelgroep, welke prijs vraag je, wat is het onderscheidend vermogen, wat is de toegevoegde waarde van je bedrijf? En nog 10 vragen uit het boekje voor beginners. Als een bedrijf eenmaal draait lijkt het allemaal vanzelf te gaan toch? Niet is minder waar natuurlijk. Waar wij de echte uitdaging zien is als een bestaand bedrijf wil of moet transformeren naar een ander of aanvullend concept. De winkel verbouwen als het ware, terwijl die wel open moet blijven.
06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
09/03/20
Pleasure for all!; overprikkelde dagattracties in Nederland …?
Goed nieuws voor 20 procent van de wereldbevolking die overprikkeld is: ‘Six Flags’ 26 theme par...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

17/05/22
Exclusief voor leden
Keukenhof trekt in 2022 1,1 miljoen mensen
Na twee jaar dicht draait Keukenhof in 2022 opeens een erg goede editie. Keukenhof ontving dit jaar ruim 1,1 miljoen bezoekers. Dat betekent dat in de laatste week nog snel 100.000 bezoekers naar de bloemen kwamen kijken. Het geeft ook een bijzondere kijk op het herstel van het inkomend toerisme.
13/05/22
Bart Dohmen en Coen Bertens samen verder
Bart Dohmen en Coen Bertens gaan samen verder in Tourist Development and Attraction Consultants, afgekort TDAC.
13/05/22
Opening  nieuw Himalayagebied in Diergaarde Blijdorp
Deze zomer opent Diergaarde Blijdorp het nieuwe Himalayagebied met als hoogtepunt de compleet gerest...
09/05/22
Miljoenste bezoeker voor Keukenhof
Op zondag 8 mei wandelde rond het middaguur de miljoenste bezoeker Keukenhof 2022 binnen. Met nog een week te gaan zijn daarmee alle verwachtingen overtroffen. Het gemiddeld aantal bezoekers per dag komt daarmee op 22.000.
27/04/22
Weer winst voor de Efteling
Hoe heeft de Efteling vorig jaar gepresteerd en wat zijn de plannen voor 2022? Directeur Fons Jurgens blikt terug en vooruit.
07/04/22
ABN AMRO: Herstel vrijetijdssector onder druk
Hoewel de leisuresector na een aantal zware jaren weer groei in het vooruitzicht heeft, is de sector nog niet terug op het niveau van vóór de pandemie. Ook zal een volledig herstel, mede door de oorlog in Oekraïne, later plaatsvinden dan verwacht, blijkt uit de Sectorprognose Leisure 2022-2023 van ABN AMRO.
05/04/22
Maitri
In Keukenhof vond gister een officiële naamgevingsceremonie plaats. Ram Nath Kovind, president van India, gaf samen met zijn vrouw Savita Kovind, de nieuwe tulp de naam ‘Maitri’. Ook Minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra was bij de ceremonie aanwezig.
31/03/22
Opening Lucky Nugget
Attractie- & Vakantiepark Slagharen opent opnieuw de Lucky Nugget. De speelhal zorgt al 20 jaar ...