Geplaatst op: 12-07-2021
Auteur: Redactie
NRIT

Slapen bij de apen

Slapen bij de apen

Voor veel liefhebbers van apen wordt een droom werkelijkheid: slapen bij de apen in Apenheul. Het Apeldoornse dierenpark bestaat dit jaar 50 jaar en viert dat graag samen met de gasten. Op een schiereiland naast het apeneiland heeft EuroParcs een luxe chalet geplaatst waar gasten kunnen overnachten.

Het initiatief staat in het teken van het vijftigjarig bestaan van de Apenheul. ‘Slapen bij de apen’ is een lang gekoesterde droom van Apenheul. "Het is fantastisch dat deze droom uitkomt in het jubileumjaar van Apenheul”, zegt Marye Berghuis projectleider Apenheul.  Ook de gemeente Apeldoorn zag het plan voor een vakantiewoning midden op het park zitten en gaf daarvoor een vergunning af. 

Verbonden met Apeldoorn

Prinses Margriet heeft  in de binnenstad van Apeldoorn een kunstwerk van Florentijn Hofman onthuld ter ere van het 50-jarig jubileum van Apenheul. Ze is beschermvrouwe van Apenheul.Oprichter Wim Mager vestigde 50 jaar geleden Apenheul in stadspark Berg & Bos. Zijn visie om de apen veel ruimte te geven, zodat ze hun natuurlijke gedrag kunnen laten zien was toen uniek. Roel Welsing, directeur van Apenheul: "Ik ben enorm trots op dit prachtige kunstwerk ter viering van onze verjaardag. Naast alle andere jubileumactiviteiten in de stad is dit een mooie, blijvende herinnering aan ons 50-jarig bestaan."

Samen met EuroParcs

De gasten slapen in een lodge op een privé schiereiland naast dat van de apen. De lodge is splinternieuw en is in samenwerking met het eveneens Apeldoornse EuroParcs gerealiseerd. "Wij gaan de vakantiebeleving naar een nieuw belevingsniveau brengen”, verklaart Marco Budding, hoofd marketing bij de EuroParcs Group. Het is natuurlijk heel bijzonder om tussen de apen te slapen en om zo de bijzondere interactie tussen mens en aap te ervaren. "Wij gaan de vakantiebeleving naar een nieuw belevingsniveau brengen. Vanaf het privéterras kijk je uit op het eiland van de orang-oetans in Apenheul”, legt Marco Budding uit. 

SlapenbijdeApen


Het ‘slapen bij de apen’ arrangement kun je boeken van maandag 12 juli t/m 31 oktober 2021. Het arrangement bestaat uit één overnachting voor maximaal 4 personen in de Apenheul Lodge. In het arrangement zit een geheel verzorgde barbecue, ontbijt en gevulde koekast, dat in je huisje of op het terras voor het Orang-oetanverblijf wordt geserveerd. "Zo heb je tijdens het eten nóg beter zicht op de apen. En terwijl jij eet, kijken de apen toe.”, aldus Budding. Het arrangement is vanaf 575 euro te boeken. Een deel van de opbrengst gaat naar het nieuwe verblijf voor de Javaanse langoeren op het park.

Link: https://www.europarcs.nl/slapen-bij-de-apen
Trefwoorden: verblijfsrecreatie, vakantieparken, bungalowparken, attractieparken, dierentuinen

||| Blogs |||

06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
09/03/20
Pleasure for all!; overprikkelde dagattracties in Nederland …?
Goed nieuws voor 20 procent van de wereldbevolking die overprikkeld is: ‘Six Flags’ 26 theme par...
13/01/20
Eenzijdige beeldvorming
Met veel bombarie trokken boeren op 4 oktober naar De Haag om te protesteren. Aanleiding voor dit pr...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

21/09/21
Bobbejaanland pakt uit met strafste Halloween ooit: 5 doolhoven, 5 scarezones en 5 nocturnes
Wie komt griezelen in ’t plezantste land ontdekt dit najaar nog meer kansen dan ooit tevoren om zi...
21/09/21
Voor een dag vervangt kinderdirecteur Slagharen Dave Storm
Zaterdag 18 september was het zover en had Attractie- & Vakantiepark Slagharen voor even een nieuwe directeur. Mees Nijhoff (9) heeft grote plannen voor Slagharen, zoals een nieuwe familieattractie en zelfs een heel nieuw themagebied.
10/09/21
Europa-Park voor zevende keer beste attractiepark van de wereld
Gisteravond vond in Texas de uitreiking van de 'Golden Ticket Awards 2021' plaats. Deze ‘Oscars’ van de attractieparkindustrie worden jaarlijks toegekend door een vakjury met leden uit de hele wereld. Europa-Park ontving voor de zevende maal op rij de award voor ‘beste attractiepark ter wereld’.
06/09/21
Prikkelarm testbezoek in Sea Life krijgt vervolg
Op 2 juni j.l. heeft Sea Life een prikkelarm testevenement gehouden. Wegens de vele aanmeldingen en ...
02/09/21
Dahliasculpturen in landgoed Keukenhof trekken toeristen
In de kasteeltuin van Landgoed Keukenhof staan van medio juli tot en met medio oktober 150 soorten dahlia’s in bloei. Deze dahliatuin trekt jaarlijks vele bezoekers vanuit de regio: inwoners maar ook toeristen. Vanaf woensdag 1 september tot en met zondag 5 september staan daar ook nog drie grote dahliaharten, “gestoken” door vrijwilligers van het Bloemcorso van de Bollenstreek.
01/09/21
Randy & Rosie van Attractie- & Vakantiepark Slagharen dragen winnend modeontwerp Design Challenge
Lucas ten Holder wint Design Challenge van Attractie- & Vakantiepark Slagharen. Een wedstrijd vo...
26/07/21
Attractieparken en dierentuinen geven minder korting
Tickets voor attractieparken en dierentuinen zijn dit jaar duurder geworden. Tegelijkertijd zijn de kortingen die consumenten kunnen krijgen afgenomen.
19/07/21
Kabelbaan Floriade ontvangt eerste gasten
Afgelopen weekend zweefden de eerste bezoekers in de kabelbaan over het Floriade-terrein.