Geplaatst op: 02-07-2021
Auteur: Redactie
NRIT Media
Uitgever: NRIT Media

Ontdek Noord-Limburg te paard: 675 kilometer aan routenetwerk geopend

Ontdek Noord-Limburg te paard: 675 kilometer aan routenetwerk geopend

Met je paard door de Maasduinen, de Grote Heide, het Maasdal of de Heldense Bossen. Vanaf vandaag kan het via knooppuntenroutes in heel Noord-Limburg. Het ruim 670 kilometer tellende netwerk, ontwikkeld in samenspraak met talloze lokale ruiters en menners, neemt je mee langs de mooiste plekjes in de regio.

 

In opdracht van zeven Noord-Limburgse gemeenten en provincie Limburg heeft Routebureau Noorden Midden-Limburg in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond, Limburg Paardensport en lokale ruiters en menners het netwerk ontwikkeld en aangelegd. Er zijn 2 consumentenkaarten gemaakt die verkrijgbaar zijn via www.webshophartvanlimburg.nl en fysiek bij de VVV-vestigingen in de regio. Ook zijn de routes online te plannen via de routeplanner op paardrijdenlimburg.nl.

 

Dit netwerk sluit aan op het netwerk dat in 2017 is gerealiseerd in Midden-Limburg. In totaal zijn er in Noord- en Midden-Limburg ruim 1300 kilometer ruiternetwerk te ontdekken. Samen met de gemeenten en vrijwilligers zorgt het Routebureau ervoor dat de routes beheerd en onderhouden worden. Op deze manier beleeft men lang plezier aan deze prachtige routes.

 

Dit project is gefinancierd door de zeven Noord-Limburgse gemeenten en door provincie Limburg.

 
Routebureau Noord- en Midden-Limburg

Het Routebureau staat garant voor een kwalitatief hoogstaand en actueel recreatief routenetwerk en bevordert het gebruik van routes door bewoners, dag- en verblijfstoeristen. Dit doet zij door het beheren en onderhouden van de routenetwerken voor fietsers, wandelaars en ruiters en het ontsluiten van de routeinformatie naar Limburg Marketing en Visit Noord-Limburg. Daarnaast ontwikkelt zij nieuwe routestructuren in opdracht van onder anderen gemeenten. Het Routebureau werkte samen met Limburg Paardensport, KNHS en Dolmans Landscaping Group in het realiseren van dit project.

Link: https://webshophartvanlimburg.nl/collections/paardrijden,
Trefwoorden: Paardenroute, ruiternetwerk, knooppuntroutes

||| Blogs |||

02/05/21
Pegasus of luchtfietserij?
Pegasus of luchtfietserij?
02/05/21 · Dagrecreatie · Thijs Vossen | Lees meer
Er zal in een ver verleden ongetwijfeld ooit een blog geschreven zijn met de titel: ‘De auto wordt...
06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
13/01/20
Eenzijdige beeldvorming
Met veel bombarie trokken boeren op 4 oktober naar De Haag om te protesteren. Aanleiding voor dit pr...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

26/07/21
Samenwerking Routebureau Veluwe wordt omgezet naar stichting
Op 10 juni jl. heeft de VeluweAlliantie ingestemd met het oprichten van de Stichting RouteBureau Veluwe (RBV). Het bureau gaat vooral met de 7000 km aan meest kenmerkende paden aan de slag.
22/07/21
Maritiem Museum in de zomer langer open
Nu de zomer begonnen is, pakken attractieparken de succesformule op van langere openingstijden. Dit wordt ook door de musea gezien. Het Maritiem Museum is tot en met eind augustus tot 20.00 open en biedt met het nieuwe Leuvepaviljoen een complete buitenprogrammering.
16/07/21
Recreatieve druk Rottemeren verlagen door speciale fietsroute voor wielrenners
Het is heel druk rond de Rottemeren. Daarom is er met en voor de wielrenners nu een alternatieve route ontwikkeld: de WielerRotte. Dit wordt gefinancierd door het recreatieschap.
13/07/21
17 beherende en recreatieve organisaties vragen om betere toegankelijkheid landelijk gebied
17 organisaties* roepen het nieuwe Kabinet op om de landelijke gebieden beter toegankelijk te maken voor recreanten. In het afgelopen coronajaar is gebleken hoe belangrijk het is om erop uit te gaan. De druk op stedelijk groen was dan ook groot en soms moesten delen van beschermde natuurgebieden worden afgesloten. Formateur Hamers heeft recreatie meegenomen in het advies.
13/07/21
Na gemist seizoen richt SnowWorld zicht op zomerskiën
Door de lockdown zag SnowWorld zich afgelopen winter genoodzaakt al haar vestigingen te sluiten. Meer dan een miljoen Nederlandse wintersportfans konden niet op wintersport en dat gemis merkt SnowWorld nu. De vraag naar activiteiten op de sneeuw is groter dan in een normale zomer.
08/07/21
Geluksgevoel centraal in zomercampagne Marketing Groningen
Dit gevoel wordt gevangen in twaalf campagnefoto’s die dat gevoel proberen te vangen. Voor de campagne zijn drie nieuwe routes ontwikkeld langs pareltjes in de provincie Groningen.
08/07/21
Bouwplannen in strijd met UNESCO nominatie Hollandse Waterlinie
Op twee locaties zat de ontwikkeling van woningbouw en industrie te dicht op de waterlinie. Dit is in de planfase tegengehouden en nu is het afwachten of de UNESCO dit als een voldoende oplossing ziet voor de nominatie.
06/07/21
Provincie Utrecht wil retail binnensteden en kernen versterken
Utrechtse gemeenten kunnen sinds 1 juli een subsidie aanvragen om de vitaliteit van binnensteden, dorpskernen en winkelcentra te versterken.