Geplaatst op: 30-06-2021
Auteur: NRIT redactie

Winnaars Beste Bed & Breakfast van 2021

Winnaars Beste Bed & Breakfast van 2021
Inn The Woods. Foto: Stichting Bed & Breakfast.
B&B Inn The Woods is woensdag uitgeroepen tot Beste Bed & Breakfast van Nederland 2021. De accommodatie op de Utrechtse Heuvelrug behaalde een topscore in de categorie 5 tulpen, het hoogste segment van de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Daarnaast belonen gasten Inn The Woods met een gemiddelde reviewscore van een 9,8 op Bedandbreakfast.nl.
 
Inn The Woods biedt twee gastenverblijven met elk een eigen indeling en signatuur. "Beide verblijven zijn voorzien van luxe voorzieningen en services, met als hoogtepunt het fantastische à la carte ontbijt dat ‘s morgens tot aan de deur wordt geserveerd. Met de sprookjesachtige ligging op de Utrechtse Heuvelrug daarbij opgeteld, wanen gasten zich hier echt eventjes in een wereld zonder zorgen”, zegt Hanny Arens, voorzitter van Stichting Bed & Breakfast Nederland.
 

Eindklassement per categorie

Ook in de categorieën 2 tot en met 4 tulpen zijn de beste B&B’s van Nederland bekroond. Net als bij de accommodaties in de categorie 5 tulpen, is er gekeken naar objectief meetbare faciliteiten en services. De subjectieve gastenbeoordelingen op Bedandbreakfast.nl tellen eveneens mee, waardoor er een totaalbeeld ontstaat van de kwaliteit en gastvrijheid die de B&B’s bieden. Dit zijn de winnaars per klasse:
 

5 Tulpen: 

1 Inn The Woods in Overberg (Utrecht)
2 B&B de Heughte in Oosterwolde (Gelderland)
3 B&B de Heegh in Didam (Gelderland)
 

4 Tulpen:

1 De Pieper Horizon in Genemuiden (Overijssel)
2 DreamZzz in Kaatsheuvel (Noord-Brabant)
3 In ons Straatje in Rosmalen (Noord-Brabant)

3 Tulpen:

1 Amazing Grace Bed & Breakfast in Groot-Ammers (Zuid-Holland)
2 By Ann in Noordeloos (Zuid-Holland)
3 B&B Vivre in Warder (Noord-Holland)

2 Tulpen:

1 B&B De Wijdauw in Eede (Zeeland)
2 Hotel California in Wichmond (Gelderland)
3 De Zilverberg in Keijenborg (Gelderland)
Trefwoorden: b&b, accommodatie

||| Blogs |||

09/07/21
Dromomania
Wat een intens genot was het. De voortijdige uitschakeling van het Nederlands Elftal (nou ja, eigenl...
28/07/20
I am the greatest!
I am the greatest!
28/07/20 · Reis & vervoer · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Marcel Baltus wil met zijn blog de nieuwsredacties eens opschudden. Zij kiezen steevast voor de grote bedrijven als de reisbranche in de actualiteit staat. De vele duizenden kleine reisbedrijven krijgen geen aandacht terwijl zij het kloppend hart zijn van de branche.
29/06/20
Oost west thuis best
Oost west thuis best
29/06/20 · Marketing · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Vrijwel iedereen boven de 40 jaar kan zich de volgende situatie heel goed voor de geest halen. Het i...
09/05/20
Van de verblijfsrecreatieparadox naar de toerismeparodie…
Deel 1 van de toerismeparodieRECRON lanceerde ooit eens de term ‘verblijfsrecreatieparadox’ waar...
06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

26/07/21
Norwegian Cruise Line vaart voor het eerst weer na 500 dagen
Norwegian Cruise Line (NCL) heeft gisteren haar cruise comeback officieel ingeluid met een dubbel debuut: Norwegian Jade is niet alleen het eerste schip van de 17 schepen tellende vloot die na 500 dagen weer gasten verwelkomde aan boord, ze schreef ook geschiedenis voor NCL door zich als eerste schip in haar thuishaven Athene (Piraeus) te stationeren. Daar is de Griekse minister van toerisme blij mee.
23/07/21
Nog meer Nederlanders boeken in Nederland - dramatisch verlies door wegblijven buitenlandse gasten
De groeiende onzekerheid rondom de steeds wisselende reisadviezen houdt vakantiegangers in eigen land. Dat blijkt uit data van boekingsplatform BungalowSpecials.nl. Ondertussen tekent zich een forse verliespost af voor de vakantieparken door het missen van de buitenlandse gasten in de cruciale zomermaanden voor de toeristische sector.
19/07/21
Vakantie-uitgaven in 2021 licht omhoog
De vakantie-uitgaven van Nederlanders liggen in 2021 iets hoger dan in 2020. ING verwacht dat Nederlanders dit jaar 4 miljard euro aan vakanties uitgeven. Dat is overigens veel minder dan de 14 miljard euro die Nederlanders in normale jaren aan vakanties uitgeven
15/07/21
Meer Nederlanders willen in eigen land op vakantie
Tweederde van de Nederlanders wil dit jaar op vakantie. De meeste Nederlanders met vakantieplannen willen in Europa op vakantie gevolgd door het eigen land dat aan populariteit wint.
14/07/21
EU-toerisme: -61%
Het toerisme in de Europese Unie is gedurende de pandemie ingestort. Het aantal nachten dat toeristen in logiesaccommodaties doorbrachten daalde tussen april 2020 en maart 2021 met maar liefst 61% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.
14/07/21
Dramatische maand juli voor de reisbranche
Nadat in juni buitenlandse bestemmingen weer populairder werden dan vakanties in eigen land en het aantal boekingen op het niveau van 2019 zat, is de reisbranche in juli opnieuw ingestort. Vakantiegangers zoeken vooral weer naar bestemmingen in Nederland en het aantal boekingen is in een week tijd met 25 procent gedaald.
13/07/21
Na gemist seizoen richt SnowWorld zicht op zomerskiën
Door de lockdown zag SnowWorld zich afgelopen winter genoodzaakt al haar vestigingen te sluiten. Meer dan een miljoen Nederlandse wintersportfans konden niet op wintersport en dat gemis merkt SnowWorld nu. De vraag naar activiteiten op de sneeuw is groter dan in een normale zomer.
12/07/21
Exclusief voor leden
Trend forse stijging verkoop caravan en camper: mobiele accommodatie geeft veilig gevoel in pandemie
In de eerste helft van 2021 werden in Nederland exact 5.400 nieuwe caravans geregistreerd, oftewel ruim 35 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar en het hoogste aantal sinds 2011 voor een eerste jaarhelft. De verkoop van caravans kende een aantal jaren een daling maar 2020 kwam de hernieuwde aandacht voor de sleurhut. Het negatieve sentiment rond de caravan lijkt omgeslagen. De populariteit stijgt dit jaar door.