Geplaatst op: 28-06-2021
Auteur: Redactie
NRIT Media
Uitgever: NRIT Media

Groningen lanceert eerste LF-weekendtochten

Groningen lanceert eerste LF-weekendtochten

Iedereen die overweegt om op fietsvakantie te gaan, of gewoon een heerlijk actief weekendje weg wil, kan vanaf vandaag in Groningen terecht voor een LF-weekendtocht. De routes Eems-Dollard en Groninger Wadden zijn een variant op de 610 kilometer lange LF Kustroute. Routebureau Groningen heeft in de transitie van LF-routes naar LF-icoonroutes een primeur met deze eerste weekendlussen. De komst van de kortere trajecten maakt het mogelijk om tijdens weekenden of midweken te proeven aan de complete Langeafstand Fietsroute. Het concept is simpel; een deel via de LF Kustroute en een deel via de knooppunten, slapen en eten waar je zelf wilt, en na twee of drie dagen en een ervaring rijker terugkomen bij het startpunt.

 

Eems-Dollard

Een LF-weekendtocht langs de unieke zeearm van de Waddenzee, de Eems-Dollard. De 113 kilometer lange route schakelt de pareltjes op het Groninger land aan elkaar. Enkele voorbeelden: de hangende keukens van Appingedam, de elfde-eeuwse kerk van Holwierde, het splinternieuwe stadsstrand van Delfzijl, vissersdorp Termunterzijl, Dollard estuarium, de wereldberoemde ´Kiekkaaste´ bij Nieuwe Statenzijl, kuuroord Bad Nieuweschans, het Oldambtmeer en de langste fietsbrug van Europa bij Winschoten! Onderweg genieten van de ruimte, het landschap en de bijzondere cultuurhistorie die Groningen te bieden heeft.

 

Groninger Wadden

Tijdens deze 123 kilometer lange LF-weekendtocht kan de fietser een paar dagen genieten van het Wad, de ruimte en de Groninger cultuurhistorie. De route schakelt de pareltjes op het Groninger land aan elkaar. Een paar voorbeelden: Nationaal Park Lauwersmeer, de levendige havens van Lauwersoog en Zoutkamp, unieke en eeuwenoude wierdendorpen als Saaksum en Usquert, het allermooiste dorp van Nederland: Winsum, Abrahams Mosterdmakerij in Eenrum, het openluchtmuseum in Warffum, prachtige borgen, het mythische Noordpolderzijl met de kleinste zeehaven van Nederland en natuurlijk het toeristische Pieterburen met o.a. het zeehondencentrum en de unieke botanische tuin ‘Domies Toen’!

 

Over de LF Kustroute

De 610 km lange LF Kustroute kenmerkt zich door langgerekte duinstroken langs de Hollandse kust en door de Zuid-Hollandse en Zeeuwse eilanden. Kleine badplaatsen en historische steden zorgen voor leuke tussenstops op de route. Langs de Waddenkust loopt de route door één van de rustigste en dunstbevolkte delen van Nederland met diverse authentieke (terp-)dorpjes en stadjes. Highlights op de route versterken de beleving. De route is volledig in twee richtingen bewegwijzerd en wordt ondersteund door de website, app en fietsgids. Bij thuiskomst is er een passende herinnering om aan te vragen: een schildje om op het frame te plakken, en een persoonlijke oorkonde. Fietsen langs de Nederlandse Kust betekent fietsen met de wind door de haren. Soms wind mee, soms wind tegen, maar altijd 'proef' je het heerlijke kustgevoel.

 

Ontwikkeling LF-weekendtochten

In samenwerking met het Fietsplatform (initiator van Nederland Fietsland), Stichting promotie Waddenland, Top van Groningen, Marketing Oldambt, Visit Wadden en Marketing Groningen heeft Routebureau Groningen de twee Groningse LF-weekendtochten ontwikkeld. Het Fietsplatform stimuleert vanuit een ondersteunende rol regionale initiatiefnemers zoals DMO's en routebureaus bij de ontwikkeling van deze routes.

Trefwoorden: Fietsvakanties, langeafstand fietsen, weekend tocht

CELTH
 





||| Nieuws |||

27/03/24
Uitbreiding KLM-busdienst
Vanaf 31 maart wordt de KLM-busdienst Nijmegen – Arnhem - Schiphol uitgebreid met één extra dienst naar dagelijks twee omlopen.
25/03/24
Exclusief voor leden
Hotel Noordsee sluit zich aan bij Fletcher
Hotelketen ziet een wens in vervulling gaan met een hotel op Waddeneiland Ameland. Per 1 april zal bij Hotel Noordsee de vlag van Fletcher Hotels in top gaan.
22/03/24
Exclusief voor leden
Wereldreistrends
Een interessant onderzoek van Skyscanner die het recente boekgedrag van reizigers wereldwijd in kaart heeft gebracht. Ze rapporteren over reisplannen voor de periode juni-augustus 2024 en spiltsen die uit naar regio.
20/03/24
Veel reisverkeer met Paasweekend
Parijs, Barcelona en Amsterdam zijn de meest populaire bestemmingen voor Nederlanders tijdens het Paasweekend. Naar Nederland komen vooral Duitsers, Belgen en Italianen. De Fransen volgen op plek 4. Dat ziet Booking.com in haar data.
14/03/24
Nederlanders zijn dik tevreden over vakantieplatformen.
Nederlanders zijn dik tevreden over vakantieplatformen. De platformen scoren een gemiddelde NPS van +63. De Net Promoter Score is een maatstaf voor het meten van klanttevredenheid. Natuurhuisje heeft de hoogste NPS (+86) en Trivago de laagste (+44).
14/03/24
Kampeerbosje Leerdam en De Dassenburcht winnen Gouden Haring
In de categorie Goud Waard ontving Natuurkampeerterrein Kampeerbosje Leerdam een Gouden Haring voor hun prominente rol in het behoud en de versterking van het netwerk Natuurkampeerterreinen.
11/03/24
Update voor fietsroute Venlo - Kleve
Vijf projecten die grensoverschrijdende samenwerking tussen Limburg en Duitsland bevorderen, krijgen subsidie vanuit het Kleinprojectenfonds. Onder meer een fietsroute wordt verbeterd en subsidie maakt gebundelde informatie mogelijk over evenementen.
08/03/24
Apollo Reizen wordt sponsor NN Rotterdam Marathon
Apollo Reizen kondigt de samenwerking aan met de NN Marathon Rotterdam als officiële sponsor. Met deze strategische alliantie laat Apollo Reizen haar betrokkenheid bij de sport zien vergroot en de NN Marathon Rotterdam ontvangt meer inkomsten.

||| Agenda |||

18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...