Geplaatst op: 24-06-2021
Auteur: Marc Gerlings

Pop-up accommodaties zijn hip maar verdien je er ook goed mee?

Pop-up accommodaties zijn hip maar verdien je er ook goed mee?
Danny Pearl onthult hoe je pop-up accommodatie in de markt zet. Foto: Glamp Outdoor Camp
Pop-up accommodaties zijn in 2021 een hit. Het kan leiden tot slimme verdienmodellen maar je hebt er als ondernemer ook veel op- en afbouwwerk aan. Tessa Maessen (Toverland) en Danny Paerl (Glamp Outdoor Camp) weten hoe je dat aanpakt.

Het is dit zomerseizoen mogelijk om bij Attractiepark Toverland te overnachten. Op het parkeerterrein dat grenst aan houten achtbaan Troy verrees voor de tweede keer het Pop-Up Summer Camp. Bezoekers kunnen verschillende accommodaties boeken. Tessa Maessen onthult tijdens de gratis Vakdag vakantiepark van de toekomst op dinsdag 29 juni de ervaringen van afgelopen jaar en tot nu toe van het seizoen 2021. Een tip geldt voor zowel het bedrijf van Danny Pearl als voor Toverland. 

Vakdag vakantiepark van de toekomst. Schrijf je in.


Tessa: "Met het Pop-Up Summer Camp spelen we in op de behoefte van bezoekers om in hun eigen land op een onderscheidende locatie op vakantie te gaan.” Onderscheidend zijn ook de 7 locaties van Danny. Hij zal ingaan op de vraag hoe goed je er als ondernemer mee kunt verdienen.

Klein? 600 acts!

Glamp Outdoor Camp opende iets meer dan een week geleden de zevende locatie bij Appeltern. Heb je het beeld van een plat weiland met een paar tenten? Hier wordt een ware festivalsfeer opgezet. In de planning staan bijna 600 acts om die boodschap te laden. Pop-up kan uitgroeien tot omvangrijke formules.

Zelf aan de slag met pop-up?

Wil je zelf aan de slag met pop-up oplossingen? Schrijf je in voor de Vakdag Vakantiepark van de toekomst. Tessa en Danny laten de kansen zien maar ook wat je moet investeren om het goed te ontwikkelen. Kijken op 29 juni om 12.30, en je pikt veel unieke kennis op.
Trefwoorden: pop-up, accommodatie, glamping, kamperen, verdienmodel, investering

||| Blogs |||

09/07/21
Dromomania
Wat een intens genot was het. De voortijdige uitschakeling van het Nederlands Elftal (nou ja, eigenl...
07/06/21
Bezint eer ge begint!
Bezint eer ge begint!
07/06/21 · Horeca · Guido Aerts | Lees meer
De laatste dertig jaar gaan we in oktober samen met vrienden een lang weekend naar een super leuk ho...
02/05/21
Pegasus of luchtfietserij?
Pegasus of luchtfietserij?
02/05/21 · Dagrecreatie · Thijs Vossen | Lees meer
Er zal in een ver verleden ongetwijfeld ooit een blog geschreven zijn met de titel: ‘De auto wordt...
30/03/21
Hoe je een imago verkwanselt met een kop koffie
In het stemhokje schoot de gedachte door mijn hoofd. Merkwaardig eigenlijk dat meerdere politieke pa...
18/03/21
Het ontwikkelen van recreatiebedrijven begint met het eind voor ogen
Overheden buitelen over elkaar rondom het thema: vitale verblijfsrecreatie. Terecht, want een sterke verblijfsrecreatie draagt bij aan de leefbaarheid in een stad, dorp of gemeente. Goed dat overheden daar op letten. In onze optiek hebben veel gemeenten echter weinig oog voor het sturen op nieuwe concepten die gebaseerd zijn op toeristisch-recreatieve exploitatie.

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

03/08/21
Nederlandse luchtvaart krabbelt op
De Nederlandse luchtvaart krabbelt op maar zit nog ver van het niveau van 2019.
02/08/21
Veel mis met arbeidsomstandigheden bij schoonmaak vakantiehuisjes
De schoonmaak van vakantiehuisjes ligt onder vuur van de inspectie SZW. De inspectie onderzocht de arbeidsomstandigheden bij vijf vakantieparken en er was heel veel mis. Het risico is groot dat de branche nu meer aandacht van de inspectie krijgt. Exploitanten van vakantieparken moeten zich oo bij het uitbesteden van de schoonmaak zorgen gaan maken want ook zij kunnen aansprakelijk worden gesteld voor misstanden.
02/08/21
Evenementenseizoen vrijwel voorbij
Het evenementenseizoen is ook voor eendaagse festivals vrijwel voorbij. Vandaag maakte het Nederlandse kabinet bekend dat alleen onder strikte voorwaarden eendaagse evenementen zonder vaste zitplaatsen doorgang kunnen vinden. Voor evenementen met een vaste zitplaats is wel meer mogelijk. De Alliantie van Evenementenbouwers concludeert dat de overheid vandaag opnieuw een grote beperking oplegt aan de evenementen.
02/08/21
Dreigt een tweede verloren seizoen voor de internationale luchtvaart?
De internationale luchtvaart herstelt nog niet van corona. De passagiersaantallen blijven dramatisch achterlopen en IATA vreest voor een tweede verloren jaar.
01/08/21
Nederlandse stranden schoner
Nederlandse stranden zijn dit jaar weer schoner dan vorig jaar. Opvallende conclusie is dat horecaondernemers op het strand koplopers zijn op het gebied van natuurlijke disposables; er werden nauwelijks plastics gevonden.
30/07/21
Leidende tentoonstelling Fries Museum voor Arcadia bekend
De collectie Franse impressionisten uit Museum Boijmans Van Beuningen komt volgend jaar naar Leeuwarden. Het Fries Museum maakt samen met het Rotterdamse museum een grote tentoonstelling over de invloed van het Franse licht in de 19de-eeuwse schilderkunst, met landschappen van Franse meesters als Monet en Cézanne maar ook Nederlandse kunstenaars als Maris en Weissenbruch.
30/07/21
Exclusief voor leden
Pilot digitaal stoplicht systeem in horeca Dordrecht
Dordrecht krijgt de eerste pilot met een stoplichtsysteem voor de horeca. In een gratis app is dan te zien of er in een bepaalde horecagelegenheid voldoende plek is. Het initiatief wordt ondersteund vanuit de provincie Zuid-Holland.
29/07/21
Slecht en minder slecht nieuws voor evenementen
Maandag neemt het Nederlandse kabinet waarschijnlijk een beslissing over het al of niet doorgaan van eendaagse festivals zonder vaste placering. Het kort geding is daarom aangehouden. Inmiddels is ook meer duidelijk over de recente uitbraken bij festivals en horeca. Vanwege de ontwikkelingen krijgen evenementen 40 miljoen euro extra aan steun.