Geplaatst op: 21-06-2021
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

Vier ondernemers in de spotlight op Vakdag Het Vakantiepark van de Toekomst

Vier ondernemers in de spotlight op Vakdag Het Vakantiepark van de Toekomst

Voor de online Vakdag het Vakantiepark van de Toekomst filmt het camerateam van NRIT bij vier ondernemers. We stellen vandaag de eerste twee inspirerende ondernemers aan je voor. 

De vakdag van het Vakantiepark van de Toekomst gaat digitaal. Dit jaar streamen we de online kennissessie vanuit Center Parcs Zandvoort. In een kernachtige inspirerende lunchbijeenkomst behandelen we 3 thema’s. Wij zijn te gast bij Center Parcs Zandvoort. Het park is in 2020 compleet gerenoveerd. Dit park biedt de opvallende combinatie van een hotel en een verblijfspark. De renovatie heeft gezorgd voor extra beleving van het kustgevoel. Dit is goed te zien bij de Beach Chilla accommodaties met vintage interieur. Ook bij de Comfort Premium en VIP cottages vind je de invloed van zee en strand.


Hendrik-Jan Mensink over bedrijfsoverdracht

Voor het thema bedrijfsoverdracht spraken we Hendrik-Jan Mensink in Winterswijk op zijn Vakantiepark De Twee Bruggen. Hij nam onlangs met een zakenpartner camping Blauw en Eysinga State in Friesland over.  Is dit het begin van een nieuwe Nederlandse keten? En hoe kijkt hij aan tegen de buitenlandse overnames van veel vakantieparken? Kansen voor familiebedrijven of juist het eind van een mooie traditie?

Hendrik-Jan Mensink

Danny Paerl over pop-up

Danny Paerl zorgde vorig jaar voor een herwaardering van het begrip pop-up in de verblijfsrecreatie met zijn Glamp Outdoor Camp in Hoenderloo. Dit jaar is het concept met 7 locaties krachtig terug. Is een degelijk niche-concept naast een gewoon bungalowpark eigenlijk wel mogelijk? Wordt er geld verdiend? En hoe verhouden de verschillende doelgroepen zich naast elkaar? Allemaal vragen waarop Danny op de Vakdag antwoord geeft.

Danny Paerl


Nog twee ondernemers aan het woord

Deze week filmt het team voor het thema circulair bij Buitengoed de Boomgaard waar de eerste duurzame urban vakantielodges zijn gerealiseerd. We reizen ook naar Toverland waar Tessa Maessen je alles vertelt over het tweede jaar dat ze naast het attractiepark een pop-up Summer Camp bouwen. 

Drie thema’s

Dit alles en nog veel meer kun je meemaken op de digitale Vakdag Het Vakantiepark van de Toekomst. Op dinsdag 29 juni richten we bij Center Parcs Zandvoort onze studio in voor een kernachtige lunchbijeenkomst. We gaan dan in op drie thema’s:

  1. de duurzame transitie
  2. bedrijfsoverdracht
  3. pop-up

Gratis deelnemen

Sluit je ook aan en luister, maar vooral ook praat mee! Laat je inspireren door Wilbert Hermans die bij Center Parcs de duurzame kar trek en Klaas van Erp van Maas recreatie bedrijfsmakelaardij die alle insights heeft van de buitenlandse partijen die in Nederland op kooptocht zijn.

We starten dinsdag 29 juni om 12:30 en ronden ruim een uur later af met twee extra kennisvideo’s over dynamic pricing en upsell. Schrijf hier gratis in en ontvang ons inspiratiedossier verblijfsrecreatie.

De Vakdag Het Vakantiepark van de Toekomst wordt door HISWA-RECRON, Pleisureworld en NRIT georganiseerd.

Link: https://www.hetvakantieparkvandetoekomst.nl
Trefwoorden: verblijfsrecreatie, vakantieparken, bungalowparken, campings, verkoop, duurzaam, pop-up

CELTH
 






||| Nieuws |||

15/04/24
Minke Rabaut in workshop 3ST
Minke Rabaut van Impuls Zeeland is toegevoegd aan de workshop 3ST tijdens het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024, op 18 april in Vlissingen
15/04/24
Resort Lexmond van TopParken officieel geopend
Zaterdag 13 april vond de officiële opening van Resort Lexmond van TopParken plaats. Het vakantiepa...
11/04/24
Marieke Braber spreker workshop Vakantieparken en trends
Jos van der Sterren heeft bij zijn workshop over vakantieparken een stevige side-kick naast zich in de vorm van Marieke Braber. Het is weer een sterke aanvulling in het programma van Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024.
09/04/24
Ga op speeddate bij Trendcongres Toerisme en Vrijetijd
Nog een reden om naar het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd te komen. Je mag als bezoeker op speeddate. Leer razendsnel je vakgenoten kennen.
05/04/24
Exclusief voor leden
Handreiking tijdelijke functieverandering vakantieparken
Het Expertisecentrum Vitale Vakantieparken Overijssel heeft de ‘Handreiking tijdelijke functieverandering vakantieparken' aan aan demissionair minister Hugo de Jonge overhandigd.
03/04/24
Exclusief voor leden
Hoe bouw je een onderscheidend merk?
Hoe bouw je een merk met een onderscheidende identiteit? Die vraag stond centraal op de presentatie van Martijn Assen van bureau NLVK op het kennisevent Embrace Growth 2024 van Booking Experts. In dit artikel de highlights en wat pointers.
03/04/24
ACSI Kampeerreizen nieuwe sponsor NJBB
Per april 2024 heeft ACSI heeft een driejarige sponsorovereenkomst gesloten met de Nederlandse Jeu de Boules Bond, gericht op promotie onder kampeerliefhebbers.
03/04/24
Exclusief voor leden
Dormio start verhuur 76 appartementen in Breskens
Dormio Resorts & Hotels is gestart met de verhuur en het beheer van Breskens Apartments in Breskens, Zeeuws-Vlaanderen. Het complex, ontwikkeld door Cafferelli en Van der Poel, bestaat momenteel uit drie luxe appartementsgebouwen en biedt 76 appartementen en penthouses.

||| Agenda |||

27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...