Geplaatst op: 21-06-2021
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

Vier ondernemers in de spotlight op Vakdag Het Vakantiepark van de Toekomst

Vier ondernemers in de spotlight op Vakdag Het Vakantiepark van de Toekomst

Voor de online Vakdag het Vakantiepark van de Toekomst filmt het camerateam van NRIT bij vier ondernemers. We stellen vandaag de eerste twee inspirerende ondernemers aan je voor. 

De vakdag van het Vakantiepark van de Toekomst gaat digitaal. Dit jaar streamen we de online kennissessie vanuit Center Parcs Zandvoort. In een kernachtige inspirerende lunchbijeenkomst behandelen we 3 thema’s. Wij zijn te gast bij Center Parcs Zandvoort. Het park is in 2020 compleet gerenoveerd. Dit park biedt de opvallende combinatie van een hotel en een verblijfspark. De renovatie heeft gezorgd voor extra beleving van het kustgevoel. Dit is goed te zien bij de Beach Chilla accommodaties met vintage interieur. Ook bij de Comfort Premium en VIP cottages vind je de invloed van zee en strand.


Hendrik-Jan Mensink over bedrijfsoverdracht

Voor het thema bedrijfsoverdracht spraken we Hendrik-Jan Mensink in Winterswijk op zijn Vakantiepark De Twee Bruggen. Hij nam onlangs met een zakenpartner camping Blauw en Eysinga State in Friesland over.  Is dit het begin van een nieuwe Nederlandse keten? En hoe kijkt hij aan tegen de buitenlandse overnames van veel vakantieparken? Kansen voor familiebedrijven of juist het eind van een mooie traditie?

Hendrik-Jan Mensink

Danny Paerl over pop-up

Danny Paerl zorgde vorig jaar voor een herwaardering van het begrip pop-up in de verblijfsrecreatie met zijn Glamp Outdoor Camp in Hoenderloo. Dit jaar is het concept met 7 locaties krachtig terug. Is een degelijk niche-concept naast een gewoon bungalowpark eigenlijk wel mogelijk? Wordt er geld verdiend? En hoe verhouden de verschillende doelgroepen zich naast elkaar? Allemaal vragen waarop Danny op de Vakdag antwoord geeft.

Danny Paerl


Nog twee ondernemers aan het woord

Deze week filmt het team voor het thema circulair bij Buitengoed de Boomgaard waar de eerste duurzame urban vakantielodges zijn gerealiseerd. We reizen ook naar Toverland waar Tessa Maessen je alles vertelt over het tweede jaar dat ze naast het attractiepark een pop-up Summer Camp bouwen. 

Drie thema’s

Dit alles en nog veel meer kun je meemaken op de digitale Vakdag Het Vakantiepark van de Toekomst. Op dinsdag 29 juni richten we bij Center Parcs Zandvoort onze studio in voor een kernachtige lunchbijeenkomst. We gaan dan in op drie thema’s:

  1. de duurzame transitie
  2. bedrijfsoverdracht
  3. pop-up

Gratis deelnemen

Sluit je ook aan en luister, maar vooral ook praat mee! Laat je inspireren door Wilbert Hermans die bij Center Parcs de duurzame kar trek en Klaas van Erp van Maas recreatie bedrijfsmakelaardij die alle insights heeft van de buitenlandse partijen die in Nederland op kooptocht zijn.

We starten dinsdag 29 juni om 12:30 en ronden ruim een uur later af met twee extra kennisvideo’s over dynamic pricing en upsell. Schrijf hier gratis in en ontvang ons inspiratiedossier verblijfsrecreatie.

De Vakdag Het Vakantiepark van de Toekomst wordt door HISWA-RECRON, Pleisureworld en NRIT georganiseerd.

Link: https://www.hetvakantieparkvandetoekomst.nl
Trefwoorden: verblijfsrecreatie, vakantieparken, bungalowparken, campings, verkoop, duurzaam, pop-up

CELTH
 






||| Nieuws |||

19/04/24
ZooParc in Overloon biedt bezoekers bijzondere kans: word een dag dierenverzorger
Vanaf mei kunnen bezoekers in de dierentuin een halve dag meelopen met een dierenverzorger en helpen met dagelijkse werkzaamheden bij de verzorging van de dieren.
19/04/24
Liberationroutes in Salland & Twente met persoonlijke verhalen
De Liberation Route Europe die een schakel vormt tussen de belangrijkst regio's tijdens de opmars an de geallieerden, is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt.
19/04/24
Marketing Drenthe lanceert campagne om eigen omgeving te herontdekken
Twee weken lang gaan door heel Drenthe posters hangen in bushokjes om de inwoners van Drenthe te inspireren hun eigen omgeving te verkennen.
19/04/24
Onderzoek naar Europees vaarbewijs
De Europese Commissie wil weten wat de voor- en nadelen van een eventueel uniform vaarbewijs of vaar...
17/04/24
Exclusief voor leden
Jaarbeurs zet campagne congrescoaches op voor vasthouden toppositie
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
Exclusief voor leden
Boekingstrends meivakantie
Met de meivakantie aanstaande komen diverse touroperators met hun boekingstrends. TUI Nederland ziet 10% meer reizigers tijdens de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. De VakantieDiscounter ziet een grote belangstelling voor een all-inclusive naar Turkije.
17/04/24
Exclusief voor leden
Erfgoeddag met thema 'Thuis'
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
ANVR pleit voor flexibiliteit rondom schoolvakanties
De ANVR pleit voor meer flexibiliteit rondom schoolvakanties. Hiermee wordt vakantiedrukte beter gespreid op wegen en luchthavens, maar ook op de bestemmingen zelf, meent ANVR. Frank Oostdam reageert op het gemaakte position paper over de gewenste flexbiliteit.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...