Geplaatst op: 18-06-2021
Auteur: Redactie
NRIT

Europa-Park krijgt met culinaire attractie het restaurant van de toekomst

Europa-Park krijgt met culinaire attractie het restaurant van de toekomst

Europa-Park heeft de eerste steen gelegd voor Eatrenalin; een futuristisch gastronomie-concept dat volgend jaar naast het attractiepark zal openen. Dit restaurant maakt gebruik van de nieuwste mediatechnologieën, een innovatief attractie-ritsysteem en verrassende culinaire en creatieve content. De gasten zullen al dinerend een buitengewone reis door fantastische werelden beleven.

Initiatiefnemers zijn Thomas Mack (mede-directeur/eigenaar van Europa-Park) en Oliver Altherr (CEO van Marché International). Beiden hadden een visie over een 'restaurant van de toekomst' en zijn daarom een partnership aangegaan. Over het concept dat de naam Eatrenalin draagt zeggen ze: "Ons doel is om gastronomie opnieuw uit te vinden en de gasten een emotionele beleving mee te geven. De tijd is aangebroken om bezoekers mee te nemen op een futuristische reis door verschillende werelden van genot, al hun zintuigen aan te spreken en te verbazen".

Uniek concept

De opening van Eatrenalin staat gepland voor 2022. Het restaurant komt buiten het attractiepark te liggen, naast het zesde themahotel "Krønasår - The Museumhotel" en VR-experience-center YULLBE. Thomas Mack kijkt uit naar Eatrenalin waarin enkele bedrijven van de familie-onderneming Mack gaan samenwerken: "We bundelen hierin een innovatief rit-systeem van Mack Rides, de virtuele media van Mack Animation en MackNeXt en de culinaire know how van onze tweesterren chefkok Peter Hagen-Wiest. Een concept in deze vorm is er in de wereld nog niet te vinden". Het restaurant van de toekomst' 'teleporteert' de gasten tijdens een bijna twee uur durende beleving door verschillende smaakwerelden. Na de opening van Eatrenalin in Rust zal het concept met behulp van investeerders uitgerold worden naar metropolen in de wereld zoals Shanghai en New York.

Over Europa-Park

Europa-Park is met Duitslands grootste attractiepark, zes themahotels, een camping, VR-experience YULLBE en Waterwereld Rulantica het grootste horecabedrijf op één locatie in Duitsland. In de food & beverage-afdeling zijn meer dan 1.000 medewerkers werkzaam in zo'n 75 restaurants en andere verkooppunten met in totaal meer dan 10.000 zitplaatsen. In de vijftien Europese landen in het park worden typische gerechten uit het betreffende land geserveerd. Hotelrestaurant "Ammolite" is bekroond met twee Michelin-sterren en Europa-Park is daarmee het enige park ter wereld met een dergelijke bekroning. Veel producten komen uit de regio en duurzaamheid en kwaliteit zijn belangrijke kernwaarden. Thomas Mack is samen met zijn broer Michael en zus Ann-Kathrin in 2020 nog uitgeroepen tot 'Hotelier van het Jaar'.

Link: https://eatrenalin.com/en/
Trefwoorden: attractieparken, horeca

CELTH
 






||| Nieuws |||

12/04/24
DierenPark Amersfoort opent grootste zonnecarport van de gemeente
Zonnecarport geopend met 522 zonnepanelen bovenop de parkeergarage van Dierenpark Amersfoort. De groene stroom levert op zonnige dagen het gehele stroomgebruik van het park.
03/04/24
75 jaar Keukenhof gevat in documentaire
Het 75-jarig bestaan van Bloemententoonstelling Keukenhof is de aanleiding voor een documentaire die tussen 9 en 14 april bij RTL wordt uitgezonden. Huub Stapel neemt je mee op reis door de rijke geschiedenis van Landgoed Keukenhof.
29/03/24
Exclusief voor leden
Dierentuinen scoren hoger op bezoekersloyaliteit dan attractieparken
Attractieparken scoren lager op bezoekersloyaliteit dan dierentuinen. De top acht qua loyaliteit telt zeven dierentuinen.
29/03/24
Nieuwe waterspeeltuin voor Burgers’ Zoo
De Arnhemse dierentuin Burgers’ Zoo heeft een nieuwe waterspeeltuin geopend. Centraal staat een kabbelend beekje waar in en rondom kan worden gespeeld.
29/03/24
Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024 - Zet jouw transitie in
Met zijn aanstekelijke visie op toerisme laat key-note spreker Peter de Wilde (CEO Toerisme Vlaanderen en Agentschap Onroerend Erfgoed) jou de transitie in toerisme beleven op 18 april. Dat is de dag van het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024.
25/03/24
Exclusief voor leden
Meer fun en groen in speeltuin Spoorwegmuseum
Het Spoorwegmuseum in Utrecht is druk bezig met de herinrichting van het buitenterrein. De inrichting van de speeltuin, het traject van de kindertrein en de plek van de distributie-ingang worden aangepast.
22/03/24
Exclusief voor leden
Eerste Changing Places Toilet in Beekse Bergen
In Beekse Bergen wordt op woensdag 27 maart het eerste Changing Places Toilet – een liggende toiletvoorziening voor kinderen en volwassenen met een ernstige beperking – geopend. Het dierenpark heeft hiermee – in samenwerking met Stichting het Gehandicapte Kind en Joint Projects - een Nederlandse primeur: er is verder nog nergens in het land is een dergelijke verzorgingsplek aanwezig die voldoet aan de internationale standaard.
15/03/24
Exclusief voor leden
Alle aandelen Alpenpark Neuss over naar SnowWorld
Vandaag meldt SnowWorld dat het de resterende aandelen van Alpenpark Neuss (nabij Düsseldorf, Duitsland) heeft overgenomen.

||| Agenda |||

18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...
14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...