Geplaatst op: 18-06-2021
Auteur: Redactie
NRIT

Europa-Park krijgt met culinaire attractie het restaurant van de toekomst

Europa-Park krijgt met culinaire attractie het restaurant van de toekomst

Europa-Park heeft de eerste steen gelegd voor Eatrenalin; een futuristisch gastronomie-concept dat volgend jaar naast het attractiepark zal openen. Dit restaurant maakt gebruik van de nieuwste mediatechnologieën, een innovatief attractie-ritsysteem en verrassende culinaire en creatieve content. De gasten zullen al dinerend een buitengewone reis door fantastische werelden beleven.

Initiatiefnemers zijn Thomas Mack (mede-directeur/eigenaar van Europa-Park) en Oliver Altherr (CEO van Marché International). Beiden hadden een visie over een 'restaurant van de toekomst' en zijn daarom een partnership aangegaan. Over het concept dat de naam Eatrenalin draagt zeggen ze: "Ons doel is om gastronomie opnieuw uit te vinden en de gasten een emotionele beleving mee te geven. De tijd is aangebroken om bezoekers mee te nemen op een futuristische reis door verschillende werelden van genot, al hun zintuigen aan te spreken en te verbazen".

Uniek concept

De opening van Eatrenalin staat gepland voor 2022. Het restaurant komt buiten het attractiepark te liggen, naast het zesde themahotel "Krønasår - The Museumhotel" en VR-experience-center YULLBE. Thomas Mack kijkt uit naar Eatrenalin waarin enkele bedrijven van de familie-onderneming Mack gaan samenwerken: "We bundelen hierin een innovatief rit-systeem van Mack Rides, de virtuele media van Mack Animation en MackNeXt en de culinaire know how van onze tweesterren chefkok Peter Hagen-Wiest. Een concept in deze vorm is er in de wereld nog niet te vinden". Het restaurant van de toekomst' 'teleporteert' de gasten tijdens een bijna twee uur durende beleving door verschillende smaakwerelden. Na de opening van Eatrenalin in Rust zal het concept met behulp van investeerders uitgerold worden naar metropolen in de wereld zoals Shanghai en New York.

Over Europa-Park

Europa-Park is met Duitslands grootste attractiepark, zes themahotels, een camping, VR-experience YULLBE en Waterwereld Rulantica het grootste horecabedrijf op één locatie in Duitsland. In de food & beverage-afdeling zijn meer dan 1.000 medewerkers werkzaam in zo'n 75 restaurants en andere verkooppunten met in totaal meer dan 10.000 zitplaatsen. In de vijftien Europese landen in het park worden typische gerechten uit het betreffende land geserveerd. Hotelrestaurant "Ammolite" is bekroond met twee Michelin-sterren en Europa-Park is daarmee het enige park ter wereld met een dergelijke bekroning. Veel producten komen uit de regio en duurzaamheid en kwaliteit zijn belangrijke kernwaarden. Thomas Mack is samen met zijn broer Michael en zus Ann-Kathrin in 2020 nog uitgeroepen tot 'Hotelier van het Jaar'.

Link: https://eatrenalin.com/en/
Trefwoorden: attractieparken, horeca

||| Blogs |||

07/06/21
Bezint eer ge begint!
Bezint eer ge begint!
07/06/21 · Horeca · Guido Aerts | Lees meer
De laatste dertig jaar gaan we in oktober samen met vrienden een lang weekend naar een super leuk ho...
29/05/20
Wie breekt de macht van de Online Travel Agency’s?
Leisure Brains begrijpt er geen (J)OTA van dat er nog een OTA bestaat…. Ze vragen zich af of omdenken kans van slagen heeft.
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
13/01/20
Eenzijdige beeldvorming
Met veel bombarie trokken boeren op 4 oktober naar De Haag om te protesteren. Aanleiding voor dit pr...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

15/10/21
Fletcher Hotels neemt twee hotels over op Rotterdam The Hague Airport
Fletcher Hotels heeft een overeenstemming bereikt over de overname van twee hotels op de luchthaven ...
12/10/21
Exclusief voor leden
Greenkey Gold certificering voor alle Snowworld vestigingen
Afgelopen vrijdag 8 oktober ontving SnowWorld Rucphen de gouden status ontvangen van het duurzaamheidslabel Green Key. In het bijzijn van SnowWorld CEO Wim Hubrechtsen werd de Gouden status verleend door Green Key directeur Erik van Dijk.
11/10/21
Deel horecapersoneel en schoonmakers krijgt voedselhulp
Ondanks de corona-versoepelingen zijn duizenden mensen in Nederland nog steeds dagelijks in nood. Zij zijn afhankelijk van voedselhulp. Ook hebben ze grote behoefte aan verzorgingsproducten. Dat geldt onder meer voor delen van het horecapersoneel en van schoonmakers.
08/10/21
Prima julimaand voor Nederlandse verblijfsrecreatie
Hoe is de eerste zomervakantiemaand voor de Nederlandse logiesaccommodaties verlopen? De redactie van NRIT duikt in de cijfers van het CBS.
07/10/21
ING sector-update Leisure: Investeer in een groene toekomst
De leisure-experts van ING hebben een nieuw sectorupdate voor de sector gemaakt. Deze staat helemaal in het teken van investeren in een groene toekomst. Wat hebben de experts voor tips?
06/10/21
Rechtszaak om coronatoegangsbewijs verloren
Het coronatoegangsbewijs is een proportionele maatregel van de overheid om de pandemie te beteugelen. Door de toepassing van dit instrument worden bovendien grond- en mensenrechten niet onevenredig geschonden. Ook is er een wettelijke grondslag voor het coronatoegangsbewijs.
05/10/21
Inschrijven op Horecava Innovation Award kan nog tot 22 oktober
De inschrijving voor de Horecava Innovation Award 2022 is in volle gang. Tot en met 22 oktober 2021 kunnen bedrijven hun innovatie of noviteit insturen.
28/09/21
Een dementievriendelijke horeca is nodig om gasten met dementie te blijven ontvangen
Moeite hebben om de menukaart te begrijpen, drukte ervaren, niet altijd begrepen worden door het per...