Geplaatst op: 21-06-2021
Auteur: Marc Gerlings

Hoe optimaliseer je de overdracht van het vakantiepark?

3 grote trends bij Vakdag Het Vakantiepark van de toekomst

Hoe optimaliseer je de overdracht van het vakantiepark?
Klaas van Erp, expert in recreatief vastgoed is spreker bij Het vakantiepark van de Toekomst op 29 juni.
Overdracht van vakantieparken is een groot onderwerp in de sector. Expert Klaas van Erp vertel er alles over bij de gratis online bijeenkomst Vakantiepark van de Toekomst 2021. Doe mee op dinsdag 29 juni, de start is om 12.30.

De Vakdag Het Vakantiepark van de toekomst waar jaarlijks meer dan 200 vakgenoten elkaar ontmoeten moet nog 1 jaar wachten om weer live fysiek te kunnen gaan. Maar er is zoveel aan de gang, we kunnen niet wachten om weer met elkaar ideeën uit te wisselen. Daarom hebben we dit jaar voor u een kort en inspirerend online programma samengesteld. Sluit je ook aan en luister, maar vooral ook praat mee!

Grote trends bij overdracht

In een kernachtige inspirerende lunchbijeenkomst behandelen we in 3 presentaties en 3 video’s, 3 thema’s. Dit jaar gaan we in op drie grote trends: 1) circulaire vakantieparken 2) Overdracht van je bedrijf 3) Pop-up, kansen en oplossingen. Als afsluiter een kennisvideo over dynamic pricing van young professionals. De overdracht van vakantieparken verdient volop de aandacht. Vaak is het voor familiebedrijven lastig om opvolging te vinden. Ondertussen vindt consolidatie plaats in de markt. Zie daarvoor de overname van Landal GreenParks door rivaal Roompot. Diverse nationale en internationale bedrijven zijn op zoek naar expansie. Klaas van Erp ziet in de praktijk wat dit betekent voor bedrijven en ondernemers.

Klaas: "De weg er naartoe is mooier dan de bestemming, met andere woorden: 'mijn bedrijf is klaar, dus nu wil ik het verkopen' of 'het bestemmingsplan van de uitbreiding is klaar, maar de uitbreiding zelf mag de opvolger doen'. Het zijn begrijpelijke reacties van ondernemers maar de realiteit ligt anders.
Of een bedrijf klaar is voor de verkoop is uiteraard van vele aspecten afhankelijk: de staat van onderhoud, de winstgevendheid, de bezetting, de recensies en nog veel meer. In feite is er voor ieder bedrijf in iedere staat en fase van de levenscyclus een koper te vinden, maar een gepoetste auto verkoopt nou eenmaal beter dan een gedeukte auto!" Van Erp geeft duiding aan de grote trends in recreatief vastgoed en aan de valkuilen en kansen die zich voordoen bij overdracht.

Bekijk het Programma van Het Vakantiepark van de Toekomst en doe mee.
Trefwoorden: overdracht, verkoop, vastgoed, vakantiepark, toekomst

||| Blogs |||

06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
06/09/19
Drie misvattingen bij het opzetten van een actie
Consumenten hebben steeds meer behoefte aan een totale beleving en willen hun vrije tijd optimaal be...
13/12/18
Recreatieondernemer: generalist of specialist?
Na de Tweede Wereldoorlog werd het verschijnsel toerisme maatschappelijk steeds belangrijker. Vo...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

30/07/21
Leidende tentoonstelling Fries Museum voor Arcadia bekend
De collectie Franse impressionisten uit Museum Boijmans Van Beuningen komt volgend jaar naar Leeuwarden. Het Fries Museum maakt samen met het Rotterdamse museum een grote tentoonstelling over de invloed van het Franse licht in de 19de-eeuwse schilderkunst, met landschappen van Franse meesters als Monet en Cézanne maar ook Nederlandse kunstenaars als Maris en Weissenbruch.
29/07/21
Slecht en minder slecht nieuws voor evenementen
Maandag neemt het Nederlandse kabinet waarschijnlijk een beslissing over het al of niet doorgaan van eendaagse festivals zonder vaste placering. Het kort geding is daarom aangehouden. Inmiddels is ook meer duidelijk over de recente uitbraken bij festivals en horeca. Vanwege de ontwikkelingen krijgen evenementen 40 miljoen euro extra aan steun.
26/07/21
Doek valt voor meerdaagse evenementen
De Alliantie van Evenementenbouwers begrijpt het besluit van de Nederlandse regering om meerdaagse evenementen waar kan worden overnacht af te gelasten. Ze roept de regering wel op om snel een besluit te nemen over de andere evenementen.
26/07/21
Pop-up kunstinstallatie in Tilburg daagt mensen uit tot duurzamer leven
Duurzaam denken leidt niet altijd tot duurzaam doen. Velen weten niet waar te beginnen of onderschatten hun eigen bijdrage. Maar daar heeft Kevin van Welie iets moois op bedacht. Het is een installatie die Tilburg aan het denken zet.
22/07/21
Maritiem Museum in de zomer langer open
Nu de zomer begonnen is, pakken attractieparken de succesformule op van langere openingstijden. Dit wordt ook door de musea gezien. Het Maritiem Museum is tot en met eind augustus tot 20.00 open en biedt met het nieuwe Leuvepaviljoen een complete buitenprogrammering.
16/07/21
Verplaatsing vakbeurs Tuin & Park Expo naar 2023
De eerste editie van Tuin & Park Expo die gepland stond op 31 augustus en 1 september 2021 wordt verplaatst naar september 2023.
16/07/21
TeamNL Olympic Festival wordt geopend door de koning
Het TeamNL Olympic Festival, dat van 23 juli tot en met 8 augustus 2021 gehouden wordt op hét sportstrand van Den Haag (Scheveningen), inclusief de huldigingen van de Olympische sporters kan doorgaan.
15/07/21
Evementenorganisatoren willen gedegen onderzoek naar uitbraken
De Alliantie van Evenementenbouwers vraagt de politiek niet te snel conclusies te trekken naar aanleiding van de berichtgeving rondom het Verknipt Festival in Utrecht. De alliantie pleit voor gedegen onderzoek en heeft zelf nog veel vragen.