Geplaatst op: 17-06-2021
Auteur: Marc Gerlings

Circulaire vakantieparken van trend naar realiteit

3 grote trends bij Vakdag Het Vakantiepark van de toekomst

Circulaire vakantieparken van trend naar realiteit
Wilbert Hermans: \
Circulariteit van vakantieparken is één van de grote drie ontwikkelingen die je ervaart bij de gratis online bijeenkomst Vakantiepark van de Toekomst 2021. Doe mee op dinsdag 29 juni, de start is om 12.30. Topspreker Wilbert Hermans (Center Parcs) gaat in op het maken van circulaire vakantieparken.

De Vakdag Het Vakantiepark van de toekomst waar jaarlijks meer dan 200 vakgenoten elkaar ontmoeten moet nog 1 jaar wachten om weer live fysiek te kunnen gaan. Maar er is zoveel aan de gang, we kunnen niet wachten om weer met elkaar ideeën uit te wisselen. Daarom hebben we dit jaar voor u een kort en inspirerend online programma samengesteld. Sluit je ook aan en luister, maar vooral ook praat mee! Wilbert Hermans is een van de drie sprekers.

In een kernachtige inspirerende lunchbijeenkomst behandelen we in 3 presentaties en 3 video’s 3 thema’s. Dit jaar gaan we in op drie grote trends: 1) circulaire vakantieparken 2) Overdracht van je bedrijf 3) Pop-up, kansen en oplossingen. Als afsluiter een kennisvideo over dynamic pricing van young professionals.  Nu gaan we eerst in op expert Wilbert Hermans.

Eerst duurzaam nu naar circulair

Groen ondernemen is altijd een centraal punt geweest bij Center Parcs. De parken en het management hebben voor ogen om mens en natuur in harmonie te brengen. "Veel van onze parken zijn gebouwd in gebieden waar de natuur verstoord is door de mens, door mijnbouw, grindwinning of het was een militair oefenterrein. We hebben de locaties schoongemaakt, vegetatie, flora en fauna weer hersteld. Op die basis bouwen we nu verder aan de circulariteit. De parken wekken soms zelf schone energie op. Waar dat niet gaat wordt ervoor gekozen om groene energie in te kopen." Bij de parken wordt gestuurd op veel verschillende afvalstromen om recycling goed te faciliteren.

Energiespecialist

"We zijn eigenlijk groener dan we soms zelf denken," meldt Center Parcs. Daarom is energiespecialist en duurzaamheidmanager Wilbert Hermans van Center Parcs keynote spreker bij Vakantiepark van de Toekomst. 

Wilbert: "Circulariteit is voor Center Parcs niet eens een doel meer, het is een voorwaarde voor bedrijfsmatige continuïteit en dus een vast onderdeel van ons bestaan, ons handelen. Daarom realiseren we, bijvoorbeeld, vanaf nu nog alleen parken vanuit reeds door mens gebruikte terreinen. Er is al genoeg ruimte van de natuur afgenomen."

Bekijk het Programma van Het Vakantiepark van de Toekomst en doe mee.

Trefwoorden: vakdag, vakantiepark, Center Parcs, Wilbert Hermans, circulair, beleid, management

||| Blogs |||

06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
13/01/20
Eenzijdige beeldvorming
Met veel bombarie trokken boeren op 4 oktober naar De Haag om te protesteren. Aanleiding voor dit pr...
13/12/19
Pleasure for all! Hoe gastvrij zijn vrijetijdsbedrijven …?
Nederland heeft 2 miljoen mensen met een beperking. Wat doet de vrijetijdssector om ook deze gasten een warm welkom te heten?

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

30/07/21
Leidende tentoonstelling Fries Museum voor Arcadia bekend
De collectie Franse impressionisten uit Museum Boijmans Van Beuningen komt volgend jaar naar Leeuwarden. Het Fries Museum maakt samen met het Rotterdamse museum een grote tentoonstelling over de invloed van het Franse licht in de 19de-eeuwse schilderkunst, met landschappen van Franse meesters als Monet en Cézanne maar ook Nederlandse kunstenaars als Maris en Weissenbruch.
29/07/21
Visit Zuid-Limburg zoekt na watersnood tijdelijke locatie
Beide locaties in Valkenburg van DMO Visit Zuid-Limburg zijn nog onbruikbaar na de enorme watersnood. Om gasten te helpen is een tijdelijk informatiepunt opgezet bij het station van Valkenburg maar de organisatie heeft nog een locatie nodig.
26/07/21
Pop-up kunstinstallatie in Tilburg daagt mensen uit tot duurzamer leven
Duurzaam denken leidt niet altijd tot duurzaam doen. Velen weten niet waar te beginnen of onderschatten hun eigen bijdrage. Maar daar heeft Kevin van Welie iets moois op bedacht. Het is een installatie die Tilburg aan het denken zet.
22/07/21
Maritiem Museum in de zomer langer open
Nu de zomer begonnen is, pakken attractieparken de succesformule op van langere openingstijden. Dit wordt ook door de musea gezien. Het Maritiem Museum is tot en met eind augustus tot 20.00 open en biedt met het nieuwe Leuvepaviljoen een complete buitenprogrammering.
14/07/21
Exclusief voor leden
Thuiswerken blijft en zakelijk reizen wordt duurzamer
De pandemie brengt een kanteling als het gaat werken centraal op kantoor. Thuiswerken blijft, ook als de pandemie voorbij is, blijkt uit een groot onderzoek van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het levert ook een spreiding op van het verkeer. Bedrijven investeren in het duurzaam maken van het reisgedrag van medewerkers. Dat is een belangrijke trend voor het zakelijk verkeer.
13/07/21
Na gemist seizoen richt SnowWorld zicht op zomerskiën
Door de lockdown zag SnowWorld zich afgelopen winter genoodzaakt al haar vestigingen te sluiten. Meer dan een miljoen Nederlandse wintersportfans konden niet op wintersport en dat gemis merkt SnowWorld nu. De vraag naar activiteiten op de sneeuw is groter dan in een normale zomer.
09/07/21
Watersport wil inspraak op beleid Grevelingen
In een gezamenlijk opgestelde visie ‘De juiste koers voor de Grevelingen’ over de waterrecreatie ín het gebied, pleit een samenwerking van belanghebbenden in de waterrecreatie voor meer inspraak op het beleid voor deze bekende watersportlocatie. Het gaat om het inspelen op de markt die jaarlijks rond de 30 miljoen euro aan bestedingen oplevert in dit gebied.
06/07/21
Provincie Utrecht wil retail binnensteden en kernen versterken
Utrechtse gemeenten kunnen sinds 1 juli een subsidie aanvragen om de vitaliteit van binnensteden, dorpskernen en winkelcentra te versterken.