Geplaatst op: 17-06-2021
Auteur: Marc Gerlings

Circulaire vakantieparken van trend naar realiteit

3 grote trends bij Vakdag Het Vakantiepark van de toekomst

Circulaire vakantieparken van trend naar realiteit
Wilbert Hermans: \
Circulariteit van vakantieparken is één van de grote drie ontwikkelingen die je ervaart bij de gratis online bijeenkomst Vakantiepark van de Toekomst 2021. Doe mee op dinsdag 29 juni, de start is om 12.30. Topspreker Wilbert Hermans (Center Parcs) gaat in op het maken van circulaire vakantieparken.

De Vakdag Het Vakantiepark van de toekomst waar jaarlijks meer dan 200 vakgenoten elkaar ontmoeten moet nog 1 jaar wachten om weer live fysiek te kunnen gaan. Maar er is zoveel aan de gang, we kunnen niet wachten om weer met elkaar ideeën uit te wisselen. Daarom hebben we dit jaar voor u een kort en inspirerend online programma samengesteld. Sluit je ook aan en luister, maar vooral ook praat mee! Wilbert Hermans is een van de drie sprekers.

In een kernachtige inspirerende lunchbijeenkomst behandelen we in 3 presentaties en 3 video’s 3 thema’s. Dit jaar gaan we in op drie grote trends: 1) circulaire vakantieparken 2) Overdracht van je bedrijf 3) Pop-up, kansen en oplossingen. Als afsluiter een kennisvideo over dynamic pricing van young professionals.  Nu gaan we eerst in op expert Wilbert Hermans.

Eerst duurzaam nu naar circulair

Groen ondernemen is altijd een centraal punt geweest bij Center Parcs. De parken en het management hebben voor ogen om mens en natuur in harmonie te brengen. "Veel van onze parken zijn gebouwd in gebieden waar de natuur verstoord is door de mens, door mijnbouw, grindwinning of het was een militair oefenterrein. We hebben de locaties schoongemaakt, vegetatie, flora en fauna weer hersteld. Op die basis bouwen we nu verder aan de circulariteit. De parken wekken soms zelf schone energie op. Waar dat niet gaat wordt ervoor gekozen om groene energie in te kopen." Bij de parken wordt gestuurd op veel verschillende afvalstromen om recycling goed te faciliteren.

Energiespecialist

"We zijn eigenlijk groener dan we soms zelf denken," meldt Center Parcs. Daarom is energiespecialist en duurzaamheidmanager Wilbert Hermans van Center Parcs keynote spreker bij Vakantiepark van de Toekomst. 

Wilbert: "Circulariteit is voor Center Parcs niet eens een doel meer, het is een voorwaarde voor bedrijfsmatige continuïteit en dus een vast onderdeel van ons bestaan, ons handelen. Daarom realiseren we, bijvoorbeeld, vanaf nu nog alleen parken vanuit reeds door mens gebruikte terreinen. Er is al genoeg ruimte van de natuur afgenomen."

Bekijk het Programma van Het Vakantiepark van de Toekomst en doe mee.

Trefwoorden: vakdag, vakantiepark, Center Parcs, Wilbert Hermans, circulair, beleid, management

||| Blogs |||

09/07/21
Dromomania
Wat een intens genot was het. De voortijdige uitschakeling van het Nederlands Elftal (nou ja, eigenl...
07/06/21
Bezint eer ge begint!
Bezint eer ge begint!
07/06/21 · Horeca · Guido Aerts | Lees meer
De laatste dertig jaar gaan we in oktober samen met vrienden een lang weekend naar een super leuk ho...
02/05/21
Pegasus of luchtfietserij?
Pegasus of luchtfietserij?
02/05/21 · Dagrecreatie · Thijs Vossen | Lees meer
Er zal in een ver verleden ongetwijfeld ooit een blog geschreven zijn met de titel: ‘De auto wordt...
30/03/21
Hoe je een imago verkwanselt met een kop koffie
In het stemhokje schoot de gedachte door mijn hoofd. Merkwaardig eigenlijk dat meerdere politieke pa...
18/03/21
Het ontwikkelen van recreatiebedrijven begint met het eind voor ogen
Overheden buitelen over elkaar rondom het thema: vitale verblijfsrecreatie. Terecht, want een sterke verblijfsrecreatie draagt bij aan de leefbaarheid in een stad, dorp of gemeente. Goed dat overheden daar op letten. In onze optiek hebben veel gemeenten echter weinig oog voor het sturen op nieuwe concepten die gebaseerd zijn op toeristisch-recreatieve exploitatie.

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

03/08/21
Nederlandse luchtvaart krabbelt op
De Nederlandse luchtvaart krabbelt op maar zit nog ver van het niveau van 2019.
02/08/21
Veel mis met arbeidsomstandigheden bij schoonmaak vakantiehuisjes
De schoonmaak van vakantiehuisjes ligt onder vuur van de inspectie SZW. De inspectie onderzocht de arbeidsomstandigheden bij vijf vakantieparken en er was heel veel mis. Het risico is groot dat de branche nu meer aandacht van de inspectie krijgt. Exploitanten van vakantieparken moeten zich oo bij het uitbesteden van de schoonmaak zorgen gaan maken want ook zij kunnen aansprakelijk worden gesteld voor misstanden.
02/08/21
Evenementenseizoen vrijwel voorbij
Het evenementenseizoen is ook voor eendaagse festivals vrijwel voorbij. Vandaag maakte het Nederlandse kabinet bekend dat alleen onder strikte voorwaarden eendaagse evenementen zonder vaste zitplaatsen doorgang kunnen vinden. Voor evenementen met een vaste zitplaats is wel meer mogelijk. De Alliantie van Evenementenbouwers concludeert dat de overheid vandaag opnieuw een grote beperking oplegt aan de evenementen.
02/08/21
Dreigt een tweede verloren seizoen voor de internationale luchtvaart?
De internationale luchtvaart herstelt nog niet van corona. De passagiersaantallen blijven dramatisch achterlopen en IATA vreest voor een tweede verloren jaar.
01/08/21
Nederlandse stranden schoner
Nederlandse stranden zijn dit jaar weer schoner dan vorig jaar. Opvallende conclusie is dat horecaondernemers op het strand koplopers zijn op het gebied van natuurlijke disposables; er werden nauwelijks plastics gevonden.
30/07/21
Leidende tentoonstelling Fries Museum voor Arcadia bekend
De collectie Franse impressionisten uit Museum Boijmans Van Beuningen komt volgend jaar naar Leeuwarden. Het Fries Museum maakt samen met het Rotterdamse museum een grote tentoonstelling over de invloed van het Franse licht in de 19de-eeuwse schilderkunst, met landschappen van Franse meesters als Monet en Cézanne maar ook Nederlandse kunstenaars als Maris en Weissenbruch.
30/07/21
Exclusief voor leden
Pilot digitaal stoplicht systeem in horeca Dordrecht
Dordrecht krijgt de eerste pilot met een stoplichtsysteem voor de horeca. In een gratis app is dan te zien of er in een bepaalde horecagelegenheid voldoende plek is. Het initiatief wordt ondersteund vanuit de provincie Zuid-Holland.
29/07/21
Slecht en minder slecht nieuws voor evenementen
Maandag neemt het Nederlandse kabinet waarschijnlijk een beslissing over het al of niet doorgaan van eendaagse festivals zonder vaste placering. Het kort geding is daarom aangehouden. Inmiddels is ook meer duidelijk over de recente uitbraken bij festivals en horeca. Vanwege de ontwikkelingen krijgen evenementen 40 miljoen euro extra aan steun.